Een klein gelukje dat ik met jullie wil delen
Nieuws

Een klein gelukje dat ik met jullie wil delen

Kijk, het is alweer vrijdag. Bijna weekend! De zon gaat schijnen. De temperaturen zien er eindelijk wat zomers uit. Ik heb wat leuke plannen voor de komende dagen. En ik wil nu erg graag een (belachelijk) klein gelukje met jullie delen, op deze vroege vrijdagochtend. Het is niks wereldschokkend hoor. Dan was de aankondiging dat er een nieuw album van ABBA komt een miljard keer groter. En dat ik deze week eindelijk (na achttien maanden) mijn ouders heb durven knuffelen toen we samen naar Wok Dynasty zijn gaan eten, was voor mij zeker het mooiste moment van de voorbije week.

Maar het kleine maar oh zo mooie gelukje dat ik met jullie wil delen is heel simpel. Hou je vast… mijn allereerste tomaat in onze serre is eindelijk rood geworden. Ik heb samen met mijn schoonouders in het (late) voorjaar allerlei lekkers in de serre gezaaid en geplant. Ik heb al snel heerlijke gerechten kunnen bereiden met mijn eigen kruiden. Maar de tomaten, daar was ik toch een klein beetje zenuwachtig over. Ze groeiden wel, maar ze bleven lang groen. En ik hoorde dat de tomatenoogst bij zoveel mensen mislukt was dit jaar. Het is veel te nat geweest, en er was te weinig zon.

Maar geduld wordt gelukkig beloond. Ik zag al wat kleuring de voorbije dagen, en sinds gisteren is één van m’n tomaten goed rood aan het kleuren. Ik denk dat de rest van de tomaatjes nu snel zullen volgen en ook rijp worden. En dat wil dan zeggen dat we volgende week wellicht voor het eerst onze eigen tomaten zullen kunnen proeven. Ik had nooit gedacht dat ik nog een echte tuinder zou worden. Maar nu ben ik het dus wel. Voor een hobbykok is het werkelijk een droom om te kunnen koken met zelfgekweekte groenten. Kortom: ik ben vandaag echt super happy door één kleine rode tomaat.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer