Een klein gelukje dat ik met jullie wil delen
Nieuws

Een klein gelukje dat ik met jullie wil delen

Kijk, het is alweer vrijdag. Bijna weekend! De zon gaat schijnen. De temperaturen zien er eindelijk wat zomers uit. Ik heb wat leuke plannen voor de komende dagen. En ik wil nu erg graag een (belachelijk) klein gelukje met jullie delen, op deze vroege vrijdagochtend. Het is niks wereldschokkend hoor. Dan was de aankondiging dat er een nieuw album van ABBA komt een miljard keer groter. En dat ik deze week eindelijk (na achttien maanden) mijn ouders heb durven knuffelen toen we samen naar Wok Dynasty zijn gaan eten, was voor mij zeker het mooiste moment van de voorbije week.

Maar het kleine maar oh zo mooie gelukje dat ik met jullie wil delen is heel simpel. Hou je vast… mijn allereerste tomaat in onze serre is eindelijk rood geworden. Ik heb samen met mijn schoonouders in het (late) voorjaar allerlei lekkers in de serre gezaaid en geplant. Ik heb al snel heerlijke gerechten kunnen bereiden met mijn eigen kruiden. Maar de tomaten, daar was ik toch een klein beetje zenuwachtig over. Ze groeiden wel, maar ze bleven lang groen. En ik hoorde dat de tomatenoogst bij zoveel mensen mislukt was dit jaar. Het is veel te nat geweest, en er was te weinig zon.

Maar geduld wordt gelukkig beloond. Ik zag al wat kleuring de voorbije dagen, en sinds gisteren is één van m’n tomaten goed rood aan het kleuren. Ik denk dat de rest van de tomaatjes nu snel zullen volgen en ook rijp worden. En dat wil dan zeggen dat we volgende week wellicht voor het eerst onze eigen tomaten zullen kunnen proeven. Ik had nooit gedacht dat ik nog een echte tuinder zou worden. Maar nu ben ik het dus wel. Voor een hobbykok is het werkelijk een droom om te kunnen koken met zelfgekweekte groenten. Kortom: ik ben vandaag echt super happy door één kleine rode tomaat.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer