Een klein gelukje dat ik met jullie wil delen
Nieuws

Een klein gelukje dat ik met jullie wil delen

Kijk, het is alweer vrijdag. Bijna weekend! De zon gaat schijnen. De temperaturen zien er eindelijk wat zomers uit. Ik heb wat leuke plannen voor de komende dagen. En ik wil nu erg graag een (belachelijk) klein gelukje met jullie delen, op deze vroege vrijdagochtend. Het is niks wereldschokkend hoor. Dan was de aankondiging dat er een nieuw album van ABBA komt een miljard keer groter. En dat ik deze week eindelijk (na achttien maanden) mijn ouders heb durven knuffelen toen we samen naar Wok Dynasty zijn gaan eten, was voor mij zeker het mooiste moment van de voorbije week.

Maar het kleine maar oh zo mooie gelukje dat ik met jullie wil delen is heel simpel. Hou je vast… mijn allereerste tomaat in onze serre is eindelijk rood geworden. Ik heb samen met mijn schoonouders in het (late) voorjaar allerlei lekkers in de serre gezaaid en geplant. Ik heb al snel heerlijke gerechten kunnen bereiden met mijn eigen kruiden. Maar de tomaten, daar was ik toch een klein beetje zenuwachtig over. Ze groeiden wel, maar ze bleven lang groen. En ik hoorde dat de tomatenoogst bij zoveel mensen mislukt was dit jaar. Het is veel te nat geweest, en er was te weinig zon.

Maar geduld wordt gelukkig beloond. Ik zag al wat kleuring de voorbije dagen, en sinds gisteren is één van m’n tomaten goed rood aan het kleuren. Ik denk dat de rest van de tomaatjes nu snel zullen volgen en ook rijp worden. En dat wil dan zeggen dat we volgende week wellicht voor het eerst onze eigen tomaten zullen kunnen proeven. Ik had nooit gedacht dat ik nog een echte tuinder zou worden. Maar nu ben ik het dus wel. Voor een hobbykok is het werkelijk een droom om te kunnen koken met zelfgekweekte groenten. Kortom: ik ben vandaag echt super happy door één kleine rode tomaat.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer