Kijk, het is alweer vrijdag. Bijna weekend! De zon gaat schijnen. De temperaturen zien er eindelijk wat zomers uit. Ik heb wat leuke plannen voor de komende dagen. En ik wil nu erg graag een (belachelijk) klein gelukje met jullie delen, op deze vroege vrijdagochtend. Het is niks wereldschokkend hoor. Dan was de aankondiging dat er een nieuw album van ABBA komt een miljard keer groter. En dat ik deze week eindelijk (na achttien maanden) mijn ouders heb durven knuffelen toen we samen naar Wok Dynasty zijn gaan eten, was voor mij zeker het mooiste moment van de voorbije week.
Maar het kleine maar oh zo mooie gelukje dat ik met jullie wil delen is heel simpel. Hou je vast… mijn allereerste tomaat in onze serre is eindelijk rood geworden. Ik heb samen met mijn schoonouders in het (late) voorjaar allerlei lekkers in de serre gezaaid en geplant. Ik heb al snel heerlijke gerechten kunnen bereiden met mijn eigen kruiden. Maar de tomaten, daar was ik toch een klein beetje zenuwachtig over. Ze groeiden wel, maar ze bleven lang groen. En ik hoorde dat de tomatenoogst bij zoveel mensen mislukt was dit jaar. Het is veel te nat geweest, en er was te weinig zon.
Maar geduld wordt gelukkig beloond. Ik zag al wat kleuring de voorbije dagen, en sinds gisteren is één van m’n tomaten goed rood aan het kleuren. Ik denk dat de rest van de tomaatjes nu snel zullen volgen en ook rijp worden. En dat wil dan zeggen dat we volgende week wellicht voor het eerst onze eigen tomaten zullen kunnen proeven. Ik had nooit gedacht dat ik nog een echte tuinder zou worden. Maar nu ben ik het dus wel. Voor een hobbykok is het werkelijk een droom om te kunnen koken met zelfgekweekte groenten. Kortom: ik ben vandaag echt super happy door één kleine rode tomaat.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer