Een klein gelukje dat ik met jullie wil delen

Kijk, het is alweer vrijdag. Bijna weekend! De zon gaat schijnen. De temperaturen zien er eindelijk wat zomers uit. Ik heb wat leuke plannen voor de komende dagen. En ik wil nu erg graag een (belachelijk) klein gelukje met jullie delen, op deze vroege vrijdagochtend. Het is niks wereldschokkend hoor. Dan was de aankondiging dat er een nieuw album van ABBA komt een miljard keer groter. En dat ik deze week eindelijk (na achttien maanden) mijn ouders heb durven knuffelen toen we samen naar Wok Dynasty zijn gaan eten, was voor mij zeker het mooiste moment van de voorbije week.

Maar het kleine maar oh zo mooie gelukje dat ik met jullie wil delen is heel simpel. Hou je vast… mijn allereerste tomaat in onze serre is eindelijk rood geworden. Ik heb samen met mijn schoonouders in het (late) voorjaar allerlei lekkers in de serre gezaaid en geplant. Ik heb al snel heerlijke gerechten kunnen bereiden met mijn eigen kruiden. Maar de tomaten, daar was ik toch een klein beetje zenuwachtig over. Ze groeiden wel, maar ze bleven lang groen. En ik hoorde dat de tomatenoogst bij zoveel mensen mislukt was dit jaar. Het is veel te nat geweest, en er was te weinig zon.

Maar geduld wordt gelukkig beloond. Ik zag al wat kleuring de voorbije dagen, en sinds gisteren is één van m’n tomaten goed rood aan het kleuren. Ik denk dat de rest van de tomaatjes nu snel zullen volgen en ook rijp worden. En dat wil dan zeggen dat we volgende week wellicht voor het eerst onze eigen tomaten zullen kunnen proeven. Ik had nooit gedacht dat ik nog een echte tuinder zou worden. Maar nu ben ik het dus wel. Voor een hobbykok is het werkelijk een droom om te kunnen koken met zelfgekweekte groenten. Kortom: ik ben vandaag echt super happy door één kleine rode tomaat.