Laat ons beginnen met een vervelend verhaal van overlast. Via onze Europese koopvaardijschepen bereikte de groene krab in het midden van de 19e eeuw de kusten van New England (USA) en dat lastige beestje terroriseert er sindsdien het ecosysteem. Van die groene krab zijn er gewoon veel te veel en ze richten grote schade aan in de kustregio’s. Maar ja, hoe kun je dergelijke invasieve soort het beste bestrijden? If you can’t beat them, DRINK THEM, dachten de Amerikanen.
De krab is namelijk eetbaar en het bijzondere is: je kunt er dus zelfs een whisky van maken. Voor het drankje Crab Trapper worden duizenden krabben gekookt tot bouillon en vermengd met bourbon en kruiden. Volgens de distilleerderij is de smaak van krab licht aanwezig in de neus, maar is er geen overheersende schaaldierensmaak
Ik vind het best een boeiend verhaal. De krabben moesten sowieso gevangen worden en vernietigd omdat ze zoveel overlast bezorgen, en als je er dan ook nog eens een lekker drankje kunt van brouwen, waarom niet? En de Crab Trapper whisky schijnt nog best lekker te zijn ook!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer