Een krab in je whisky…

Laat ons beginnen met een vervelend verhaal van overlast. Via onze Europese koopvaardijschepen bereikte de groene krab in het midden van de 19e eeuw de kusten van New England (USA) en dat lastige beestje terroriseert er sindsdien het ecosysteem. Van die groene krab zijn er gewoon veel te veel en ze richten grote schade aan in de kustregio’s. Maar ja, hoe kun je dergelijke invasieve soort het beste bestrijden? If you can’t beat them, DRINK THEM, dachten de Amerikanen.

De krab is namelijk eetbaar en het bijzondere is: je kunt er dus zelfs een whisky van maken. Voor het drankje Crab Trapper worden duizenden krabben gekookt tot bouillon en vermengd met bourbon en kruiden. Volgens de distilleerderij is de smaak van krab licht aanwezig in de neus, maar is er geen overheersende schaaldierensmaak

Ik vind het best een boeiend verhaal. De krabben moesten sowieso gevangen worden en vernietigd omdat ze zoveel overlast bezorgen, en als je er dan ook nog eens een lekker drankje kunt van brouwen, waarom niet? En de Crab Trapper whisky schijnt nog best lekker te zijn ook!

Ontdek hier meer info over deze bijzondere whisky.