Een krab in je whisky...
Nieuws

Een krab in je whisky…

Laat ons beginnen met een vervelend verhaal van overlast. Via onze Europese koopvaardijschepen bereikte de groene krab in het midden van de 19e eeuw de kusten van New England (USA) en dat lastige beestje terroriseert er sindsdien het ecosysteem. Van die groene krab zijn er gewoon veel te veel en ze richten grote schade aan in de kustregio’s. Maar ja, hoe kun je dergelijke invasieve soort het beste bestrijden? If you can’t beat them, DRINK THEM, dachten de Amerikanen.

De krab is namelijk eetbaar en het bijzondere is: je kunt er dus zelfs een whisky van maken. Voor het drankje Crab Trapper worden duizenden krabben gekookt tot bouillon en vermengd met bourbon en kruiden. Volgens de distilleerderij is de smaak van krab licht aanwezig in de neus, maar is er geen overheersende schaaldierensmaak

Ik vind het best een boeiend verhaal. De krabben moesten sowieso gevangen worden en vernietigd omdat ze zoveel overlast bezorgen, en als je er dan ook nog eens een lekker drankje kunt van brouwen, waarom niet? En de Crab Trapper whisky schijnt nog best lekker te zijn ook!

Een krab in je whisky...

Ontdek hier meer info over deze bijzondere whisky.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer