Laat ons beginnen met een vervelend verhaal van overlast. Via onze Europese koopvaardijschepen bereikte de groene krab in het midden van de 19e eeuw de kusten van New England (USA) en dat lastige beestje terroriseert er sindsdien het ecosysteem. Van die groene krab zijn er gewoon veel te veel en ze richten grote schade aan in de kustregio’s. Maar ja, hoe kun je dergelijke invasieve soort het beste bestrijden? If you can’t beat them, DRINK THEM, dachten de Amerikanen.
De krab is namelijk eetbaar en het bijzondere is: je kunt er dus zelfs een whisky van maken. Voor het drankje Crab Trapper worden duizenden krabben gekookt tot bouillon en vermengd met bourbon en kruiden. Volgens de distilleerderij is de smaak van krab licht aanwezig in de neus, maar is er geen overheersende schaaldierensmaak
Ik vind het best een boeiend verhaal. De krabben moesten sowieso gevangen worden en vernietigd omdat ze zoveel overlast bezorgen, en als je er dan ook nog eens een lekker drankje kunt van brouwen, waarom niet? En de Crab Trapper whisky schijnt nog best lekker te zijn ook!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer