Maandag dip? Deze 5 ingrediënten geven een mentale boost!
Nieuws

Maandag dip? Deze 5 ingrediënten geven een mentale boost!

Maandagochtend. Na een lekker gezellig weekend weer aan de werkweek moeten beginnen is altijd wel een dingetje. Er zijn mensen die, als een Nafi Thiam op speed, vrolijk gezind over de drempel van de nieuwe week springen, maar bij veel mensen hangt er op die eerste dag na het weekend toch nog een spreekwoordelijk blok aan hun been.

Eten helpt! Geen troost-eten, want dat is natuurlijk geen goed eten. Maar deze vijf ingrediënten aan je ontbijt toevoegen zal je vandaag wel een flinke boost geven. En dat is niet onlogisch, het komt gewoon door de chemische bestanddelen in deze ingrediënten die zorgen voor een goed gevoel en extra energie. Wetenschappelijk bewezen! Dus doe er vooral je voordeel mee.

BANANEN

Bananen bevatten serotonine, en die heeft invloed op het geheugen, op onze stemming, ons zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. En ook bij de verwerking van pijnprikkels. En bananen bevatten ook vitamine B, ideaal om je humeur op te krikken.

GROENTE EN FRUIT IN FRISSE KLEUREN

Bieten, wortels, zoete paprika’s, sinaasappels, en andere groenten en fruit met vrolijke frisse kleuren, kunnen je een boost geven. Het ligt aan de kleuren zelf, uit psychologisch onderzoek blijkt dat die je happy maken. Maar het is ook pure wetenschap. Kleuren helpen de circulatie van bloed naar je hersenen, en geven die dus meer zuurstof, en dat geeft je een beter gevoel.

NOTEN

Noten bevatten Omega-3 vetzuren (die je ook in vette vis zoals zalm, haring en serdines kan vinden trouwens). Die vetzuren helpen bij slecht leergedrag, depressiviteit, en dementie.

CHOCOLADE

Cacaobonen bevatten phenythelamine. Dat wordt gebruikt ter bestrijding van depressie, om de focus te kunnen versterken en om angsten te bestrijden. En ze zorgen voor een hoger dopamine niveau. Dopamine is de stof die wordt afgescheiden wanneer we vrolijke gebeurtenissen ervaren. Een beetje chocolade in de ochtend is dus een prima idee.

KAAS

Een stukje kaas in de ochtend is ook een goed idee, want ook kaas bevat aminozuren, die je ook dezelfde boost kunnen geven. Smakelijk ontbijten! En een top weekje gewenst.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer