Maandag dip? Deze 5 ingrediënten geven een mentale boost!
Nieuws

Maandag dip? Deze 5 ingrediënten geven een mentale boost!

Maandagochtend. Na een lekker gezellig weekend weer aan de werkweek moeten beginnen is altijd wel een dingetje. Er zijn mensen die, als een Nafi Thiam op speed, vrolijk gezind over de drempel van de nieuwe week springen, maar bij veel mensen hangt er op die eerste dag na het weekend toch nog een spreekwoordelijk blok aan hun been.

Eten helpt! Geen troost-eten, want dat is natuurlijk geen goed eten. Maar deze vijf ingrediënten aan je ontbijt toevoegen zal je vandaag wel een flinke boost geven. En dat is niet onlogisch, het komt gewoon door de chemische bestanddelen in deze ingrediënten die zorgen voor een goed gevoel en extra energie. Wetenschappelijk bewezen! Dus doe er vooral je voordeel mee.

BANANEN

Bananen bevatten serotonine, en die heeft invloed op het geheugen, op onze stemming, ons zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. En ook bij de verwerking van pijnprikkels. En bananen bevatten ook vitamine B, ideaal om je humeur op te krikken.

GROENTE EN FRUIT IN FRISSE KLEUREN

Bieten, wortels, zoete paprika’s, sinaasappels, en andere groenten en fruit met vrolijke frisse kleuren, kunnen je een boost geven. Het ligt aan de kleuren zelf, uit psychologisch onderzoek blijkt dat die je happy maken. Maar het is ook pure wetenschap. Kleuren helpen de circulatie van bloed naar je hersenen, en geven die dus meer zuurstof, en dat geeft je een beter gevoel.

NOTEN

Noten bevatten Omega-3 vetzuren (die je ook in vette vis zoals zalm, haring en serdines kan vinden trouwens). Die vetzuren helpen bij slecht leergedrag, depressiviteit, en dementie.

CHOCOLADE

Cacaobonen bevatten phenythelamine. Dat wordt gebruikt ter bestrijding van depressie, om de focus te kunnen versterken en om angsten te bestrijden. En ze zorgen voor een hoger dopamine niveau. Dopamine is de stof die wordt afgescheiden wanneer we vrolijke gebeurtenissen ervaren. Een beetje chocolade in de ochtend is dus een prima idee.

KAAS

Een stukje kaas in de ochtend is ook een goed idee, want ook kaas bevat aminozuren, die je ook dezelfde boost kunnen geven. Smakelijk ontbijten! En een top weekje gewenst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer