Na een prachtige zonnige week met zelfs een heuse hittegolf zal het weer deze week een pak minder warm en minder stabiel worden. Misschien zullen sommige mensen dat zelfs een opluchting vinden.
We zitten dan ook ongeveer in de helft van september, en we kunnen ook niet boven onze stand blijven leven. Maar dat gaat de pret niet bederven. Ook deze week serveer ik jullie graag een lekker weermenu. Weer of geen weer, het is een mooie traditie en een vaste afspraak op maandag.
Een croque is altijd scoren. De klassieker met kaas en hesp kent iedereen, maar het is ook leuk om eens een variatie te maken. Mijn mama deed dat vroeger altijd. Dan maakte ze ook een croque met banaan tussen, of een reepje chocolade. En als je in Barcelona bent moet je zeker eens gaan eten bij de Bikineria in de Mercat del Ninot, vlakbij onze flat … Lees meer
Recept
Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella
Je kunt gevulde paprika op veel lekkere manieren maken, en iedereen zal wel zo’n beetje zijn eigen recept hebben. Maar de versie die bij mij, na veel uitproberen en fine-tunen, toch op nummer één blijft staan is er eentje met kippengehakt, wat gestoofde sjalotjes, couscous, rozemarijn, Parmezaanse kaas en… een goede scheut ketchup in het gehakt … Lees meer
Recept
Gevulde paprika met couscous kippengehakt en parmesaan
Fruit en schaaldieren combineren? Klinkt wat raar misschien. Maar het kan echt. Het was de befaamde (groenten-)chef Xavier Pellicer uit Barcelona die mij op het idee bracht. Hij heeft al een tijdje een erg lekker gerecht op de kaart staan waarin hij ook verse vijgen met krab combineert. En ik heb me voor deze lekkere salade daardoor laten inspireren … Lees meer
Recept
Salade met verse vijgen en zelfgemaakte krabsla
Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt … Lees meer
Recept
Hamburgertjes met kippengehakt, cheddar en mango
Rode poon en zeebarbeel zijn twee verschillende vissen die wel eens met elkaar verward worden. Wellicht wordt de zeebarbeel vaak rode poon genoemd omdat de vis zo’n mooi rood velletje heeft. Maar goed, voor dit gerecht heb je wel degelijk de filetjes van zeebarbeel nodig. Die zijn bijna het hele jaar door te koop, en zelfs uit de diepvries zijn ze prima … Lees meer
Recept
Zeebarbeel met chorizo en toast van tomaat en mozzarella
Het is alweer de laatste week van januari, en misschien zijn er al wat goede voornemens gesneuveld. Helemaal niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan … Lees meer
Laat je alstublieft geen rare gevoelens aanpraten. Blue monday? Wat een zever. Vandaag is heus niet de meest depressieve dag van het jaar. Integendeel … Lees meer
We komen dichter en dichter bij de kerstdagen, het is de allerlaatste week werken. En we weten dat er daarna dagen vol lekker eten en heerlijke dranken komen … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Het is weer maandag. Het begin van een hele herfstige week. Misschien staat de kerstboom al of wacht je tot na zes december, wanneer de Sint is verdwenen … Lees meer
Wat vliegt de tijd zeg. We zijn alweer toe aan onze laatste week van september. Ongelofelijk bijna. De eerste maand van het nieuwe schooljaar hebben we alweer achter de kiezen en we komen weer een weekje dichter bij het vallen van de bladeren … Lees meer
En zo zijn we weer vertrokken voor een nieuwe werkweek. Ik probeer je elke week een beetje te inspireren met lekkere recepten, en dat is in deze tweede week van oktober niks anders … Lees meer
We gaan niet treuren over het slechte weer, want ook al lopen veel mensen chagrijnig van die herfst die nu al 8 maanden duurt, ik ben en blijf een onverbeterlijke optimist en ik geloof dat het wel weer goed komt … Lees meer