Een mooi en gratis weekmenu voor deze nieuwe week
Nieuws

Een mooi en gratis weekmenu voor deze nieuwe week

Na een prachtige zonnige week met zelfs een heuse hittegolf zal het weer deze week een pak minder warm en minder stabiel worden. Misschien zullen sommige mensen dat zelfs een opluchting vinden.

We zitten dan ook ongeveer in de helft van september, en we kunnen ook niet boven onze stand blijven leven. Maar dat gaat de pret niet bederven. Ook deze week serveer ik jullie graag een lekker weermenu. Weer of geen weer, het is een mooie traditie en een vaste afspraak op maandag.

MAANDAG

Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella
Recept

Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella

Een croque is altijd scoren. De klassieker met kaas en hesp kent iedereen, maar het is ook leuk om eens een variatie te maken. Mijn mama deed dat vroeger altijd. Dan maakte ze ook een croque met banaan tussen, of een reepje chocolade. En als je in Barcelona bent moet je zeker eens gaan eten bij de Bikineria in de Mercat del Ninot, vlakbij onze flat … Lees meer

DINSDAG

GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN
Recept

Gevulde paprika met couscous kippengehakt en parmesaan

Je kunt gevulde paprika op veel lekkere manieren maken, en iedereen zal wel zo’n beetje zijn eigen recept hebben. Maar de versie die bij mij, na veel uitproberen en fine-tunen, toch op nummer één blijft staan is er eentje met kippengehakt, wat gestoofde sjalotjes, couscous, rozemarijn, Parmezaanse kaas en… een goede scheut ketchup in het gehakt … Lees meer

WOENSDAG

SALADE MET VERSE VIJGEN EN ZELFGEMAAKTE KRABSLA
Recept

Salade met verse vijgen en zelfgemaakte krabsla

Fruit en schaaldieren combineren? Klinkt wat raar misschien. Maar het kan echt. Het was de befaamde (groenten-)chef Xavier Pellicer uit Barcelona die mij op het idee bracht. Hij heeft al een tijdje een erg lekker gerecht op de kaart staan waarin hij ook verse vijgen met krab combineert. En ik heb me voor deze lekkere salade daardoor laten inspireren … Lees meer

DONDERDAG

HAMBURGERTJES MET KIPPENGEHAKT, CHEDDAR EN MANGO
Recept

Hamburgertjes met kippengehakt, cheddar en mango

Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt … Lees meer

VRIJDAG

ZEEBARBEEL MET CHORIZO EN TOAST VAN TOMAAT EN MOZZARELLA
Recept

Zeebarbeel met chorizo en toast van tomaat en mozzarella

Rode poon en zeebarbeel zijn twee verschillende vissen die wel eens met elkaar verward worden. Wellicht wordt de zeebarbeel vaak rode poon genoemd omdat de vis zo’n mooi rood velletje heeft. Maar goed, voor dit gerecht heb je wel degelijk de filetjes van zeebarbeel nodig. Die zijn bijna het hele jaar door te koop, en zelfs uit de diepvries zijn ze prima … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

HAMBURGERTJES MET KIPPENGEHAKT, CHEDDAR EN MANGO

Voorlaatste weekmenu voor de zomer

We gaan niet treuren over het slechte weer, want ook al lopen veel mensen chagrijnig van die herfst die nu al 8 maanden duurt, ik ben en blijf een onverbeterlijke optimist en ik geloof dat het wel weer goed komt … Lees meer

Frisse cocktail van kreeft en papaya

Juni start met een heerlijk weekmenu

Nog vier weken en het is zomervakantie. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt. Het is voorlopig nog geen hoogzomer, maar we gaan wel lekkere temperaturen krijgen en niet al teveel regen, dus laat ons maar af en toe heerlijk buiten eten, en gebruik maken van de barbecue … Lees meer

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Een volledig weekmenu richting Pinksterweekend

Iedereen goed genoten van het mooie zonnige weekend? Ik heb ook vier prachtige dagen in het heerlijke Barcelona doorgebracht waar het ook volop lente was … Lees meer

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Een nieuwe week, een nieuw weekmenu

Beste vrienden, het is weer maandag. En we gaan weer een nieuwe week in, met zoals altijd een lekker weekmenu. Het is nog niet lente lente, maar naar het einde van de week toe is er toch wel weer wat beterschap in zicht wat weer betreft … Lees meer

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Goed menu voor de goede week!

Of het nu prachtig weer wordt of blijft kwakkelen, deze week is de goede week, en dan wil je toch goed eten? Ik ben zo klassiek geweest om op goede vrijdag een visgerecht te plaatsen, want in onze jeugd mocht je die dag geen vlees eten … Lees meer

Ik heb weer een lekker weekmenu voor jullie

We zitten intussen in de maand maart. Het is er nog niet honderd procent aan te voelen, maar binnenkort moet het toch eens lente worden. Daarom deze week een lekker licht menu … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Spicy kalkoen met basmatirijst

Licht weekmenu na de krokusvakantie

Ik heb een weekje in Indië vertoefd, en het laatste wat ik nu ga doen is op de weegschaal gaan staan. Het eten was er veel te lekker, en veel te veel … Lees meer