SALADE MET VERSE VIJGEN EN ZELFGEMAAKTE KRABSLA
Recept

Salade met verse vijgen en zelfgemaakte krabsla

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 slahartjes (coeur de laitue). Als je die niet vindt kun je ook iceberg sla gebruiken of volledige kropsla
  • 4 verse vijgen
  • Bieslook
  • 1 sjalotje
  • 1 blikje krabvlees
  • 3 eetlepels verse kaas (type Philadelphia)
  • 3 eetlepels mayonaise (ik gebruik altijd light)
  • Peper en zout, wat tabasco
  • Olijolie
  • 2 eetlepels hazelnoten
SALADE MET VERSE VIJGEN EN ZELFGEMAAKTE KRABSLA

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de slahartjes in reepjes en leg ze onderaan een grote schaal.

2 / 7

Overgiet met wat olijfolie en strooi er peper en zout over naar smaak.

3 / 7

Meng de krab uit blik met de verse kaas, de mayonaise en heel veel fijngehakte bieslook. Afkruiden met peper en zout en eventueel wat tabasco.

4 / 7

Snij de verse vijgen in dunne plakjes en leg die over de sla.

5 / 7

Snij het sjalotje in dunne ringetjes en leg die ook over de vijgen.

6 / 7

Leg er zigzag lepeltjes van de zelfgemaakte krabsla over.

7 / 7

Strooi er de gehakte hazelnootjes over. Die geven een lekkere brunch aan deze salade.

Laat het smaken.

Fruit en schaaldieren combineren? Klinkt wat raar misschien. Maar het kan echt. Het was de befaamde (groenten-)chef Xavier Pellicer uit Barcelona die mij op het idee bracht. Hij heeft al een tijdje een erg lekker gerecht op de kaart staan waarin hij ook verse vijgen met krab combineert. En ik heb me voor deze lekkere salade daardoor laten inspireren. Deze week heb ik ze op een middag gemaakt en de combinatie was ontzettend lekker.

Bereiding

  1. Snij de slahartjes in reepjes en leg ze onderaan een grote schaal.
  2. Overgiet met wat olijfolie en strooi er peper en zout over naar smaak.
  3. Meng de krab uit blik met de verse kaas, de mayonaise en heel veel fijngehakte bieslook. Afkruiden met peper en zout en eventueel wat tabasco.
  4. Snij de verse vijgen in dunne plakjes en leg die over de sla.
  5. Snij het sjalotje in dunne ringetjes en leg die ook over de vijgen.
  6. Leg er zigzag lepeltjes van de zelfgemaakte krabsla over.
  7. Strooi er de gehakte hazelnootjes over. Die geven een lekkere brunch aan deze salade.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer