
Foto: Michael Schockaert
SALADE MET VERSE VIJGEN EN ZELFGEMAAKTE KRABSLA
Fruit en schaaldieren combineren? Klinkt wat raar misschien. Maar het kan echt. Het was de befaamde (groenten-)chef Xavier Pellicer uit Barcelona die mij op het idee bracht. Hij heeft al een tijdje een erg lekker gerecht op de kaart staan waarin hij ook verse vijgen met krab combineert. En ik heb me voor deze lekkere salade daardoor laten inspireren. Deze week heb ik ze op een middag gemaakt en de combinatie was ontzettend lekker.
Bereiding
- Snij de slahartjes in reepjes en leg ze onderaan een grote schaal.
- Overgiet met wat olijfolie en strooi er peper en zout over naar smaak.
- Meng de krab uit blik met de verse kaas, de mayonaise en heel veel fijngehakte bieslook. Afkruiden met peper en zout en eventueel wat tabasco.
- Snij de verse vijgen in dunne plakjes en leg die over de sla.
- Snij het sjalotje in dunne ringetjes en leg die ook over de vijgen.
- Leg er zigzag lepeltjes van de zelfgemaakte krabsla over.
- Strooi er de gehakte hazelnootjes over. Die geven een lekkere brunch aan deze salade.
Reacties