Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella
Recept

Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 sneetjes miebrood/toastbrood
  • 4 plakjes mozzarella
  • 4 plakjes beenhesp
  • 1 pakjes groene mini-asperges
  • 4 el groene pesto
  • 40 gram boter
Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella

Bereiding

8 stappen

1 / 8

De asperges al dente koken of stomen

2 / 8

Op vier boterhammen een plakje mozzarella leggen

3 / 8

Daarop het lepeltje pesto uitsmeren

4 / 8

Daarop de asperges verdelen

5 / 8

Afwerken met een plakje ham

6 / 8

Vervolgens een volgende boterham leggen

7 / 8

Insmeren met wat boter

8 / 8

In de croquemachine of in de oven op 180 graden afbakken.

Laat het smaken.

Een croque is altijd scoren. De klassieker met kaas en hesp kent iedereen, maar het is ook leuk om eens een variatie te maken. Mijn mama deed dat vroeger altijd. Dan maakte ze ook een croque met banaan tussen, of een reepje chocolade. En als je in Barcelona bent moet je zeker eens gaan eten bij de Bikineria in de Mercat del Ninot, vlakbij onze flat. Je kunt er de beste croques eten aan een kraampje, voor bijna geen geld.

Vandaag deel ik één van mijn eigen recepten voor croque met jullie, met pesto, groene asperges, ham en mozzarella. En de DJ in mij heeft er voor de fun een speciale look aangegeven. Zet de plaatjes maar op, en bak een lekkere croque, en iedereen is super happy.

Bereiding

  1. De asperges al dente koken of stomen
  2. Op vier boterhammen een plakje mozzarella leggen
  3. Daarop het lepeltje pesto uitsmeren
  4. Daarop de asperges verdelen
  5. Afwerken met een plakje ham
  6. Vervolgens een volgende boterham leggen
  7. Insmeren met wat boter
  8. In de croquemachine of in de oven op 180 graden afbakken.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer