
Foto: Stefanie Geerts
Croque met pesto, groene asperges, ham en mozzarella
Een croque is altijd scoren. De klassieker met kaas en hesp kent iedereen, maar het is ook leuk om eens een variatie te maken. Mijn mama deed dat vroeger altijd. Dan maakte ze ook een croque met banaan tussen, of een reepje chocolade. En als je in Barcelona bent moet je zeker eens gaan eten bij de Bikineria in de Mercat del Ninot, vlakbij onze flat. Je kunt er de beste croques eten aan een kraampje, voor bijna geen geld.
Vandaag deel ik één van mijn eigen recepten voor croque met jullie, met pesto, groene asperges, ham en mozzarella. En de DJ in mij heeft er voor de fun een speciale look aangegeven. Zet de plaatjes maar op, en bak een lekkere croque, en iedereen is super happy.
Bereiding
- De asperges al dente koken of stomen
- Op vier boterhammen een plakje mozzarella leggen
- Daarop het lepeltje pesto uitsmeren
- Daarop de asperges verdelen
- Afwerken met een plakje ham
- Vervolgens een volgende boterham leggen
- Insmeren met wat boter
- In de croquemachine of in de oven op 180 graden afbakken.
Reacties