GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN
Recept

Gevulde paprika met couscous kippengehakt en parmesaan

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 grote rode paprika’s
  • 200 gram kippengehakt
  • 1 grote sjalot
  • 50 gram parmesaan
  • 2 el ketchup
  • 1 kl oregano
  • verse rozemarijn
  • 1 teentje look
  • Een snuif paprikapoeder
  • 400 gr Elvea Polpo di Pomodore
  • 1 kopje couscous
  • Half blokje kippenbouillon
  • 10 gram boter
GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snipper het sjalotjes en de look en laat zacht stoven in wat olijfolie, samen met het paprikapoeder, de verse rozemarijn en de oregano.

2 / 8

Bak het kippengehakt 4 minuutjes mee, en haal van het vuur.

3 / 8

Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half kippenbouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.

4 / 8

Voeg de geweekte couscous, de ketchup en de parmesaan toe aan het kippengehakt en meng alles door elkaar zodat je een lekker smeuïge vulling krijgt

5 / 8

Snij de paprika’s doormidden, haal de zaadjes eruit en vul ze met het mengsel

6 / 8

Giet de Elvea Polpa Di Pomodore in een ovenschotel en plaats er de gevulde paprika’s in

7 / 8

Plaats twintig minuutjes  tot een half uurtje (check de garing van de paprika’s) in een voorverwarmde oven op 190 graden

8 / 8

Eventueel op het einde nog wat parmesaan over raspen en even onder de grill gratineren

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Twee paprikahelften serveren in een diep bord met de tomatensaus bij

2 / 2

Eventueel serveren met een stukje stokbrood

Laat het smaken.

Je kunt gevulde paprika op veel lekkere manieren maken, en iedereen zal wel zo’n beetje zijn eigen recept hebben. Maar de versie die bij mij, na veel uitproberen en fine-tunen, toch op nummer één blijft staan is er eentje met kippengehakt, wat gestoofde sjalotjes, couscous, rozemarijn, Parmezaanse kaas en… een goede scheut ketchup in het gehakt. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het maakt samen met de kaas, je gehakt veel smeuïger, en dat is toch wat je proeven wilt! Uitgedroogd zijn gevulde paprika’s namelijk helemaal niet meer lekker.

Je kunt de paprika’s best serveren in wat tomatensaus, met wat lekkere rijst erbij of een gebakken aardappeltje.  Ik verzeker je: dit is absoluut comfortfood, niet zo spectaculair om klaar te maken misschien, maar absoluut wel om van te smullen, en ook de kinderen zullen er gek op zijn.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotjes en de look en laat zacht stoven in wat olijfolie, samen met het paprikapoeder, de verse rozemarijn en de oregano.
  2. Bak het kippengehakt 4 minuutjes mee, en haal van het vuur.
  3. Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half kippenbouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.
  4. Voeg de geweekte couscous, de ketchup en de parmesaan toe aan het kippengehakt en meng alles door elkaar zodat je een lekker smeuïge vulling krijgt
  5. Snij de paprika’s doormidden, haal de zaadjes eruit en vul ze met het mengsel
  6. Giet de Elvea Polpa Di Pomodore in een ovenschotel en plaats er de gevulde paprika’s in
  7. Plaats twintig minuutjes  tot een half uurtje (check de garing van de paprika’s) in een voorverwarmde oven op 190 graden
  8. Eventueel op het einde nog wat parmesaan over raspen en even onder de grill gratineren

Dresseren

  1. Twee paprikahelften serveren in een diep bord met de tomatensaus bij
  2. Eventueel serveren met een stukje stokbrood

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer