GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Je kunt gevulde paprika op veel lekkere manieren maken, en iedereen zal wel zo’n beetje zijn eigen recept hebben. Maar de versie die bij mij, na veel uitproberen en fine-tunen, toch op nummer één blijft staan is er eentje met kippengehakt, wat gestoofde sjalotjes, couscous, rozemarijn, Parmezaanse kaas en… een goede scheut ketchup in het gehakt. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het maakt samen met de kaas, je gehakt veel smeuïger, en dat is toch wat je proeven wilt! Uitgedroogd zijn gevulde paprika’s namelijk helemaal niet meer lekker.

Je kunt de paprika’s best serveren in wat tomatensaus, met wat lekkere rijst erbij of een gebakken aardappeltje. En met een lekker glas kruidige rode wijn uit de Languedoc of de Provence. Ik verzeker je: dit is absoluut comfortfood, niet zo spectaculair om klaar te maken misschien, maar absoluut wel om van te smullen, en ook de kinderen zullen er gek op zijn.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotjes en de look en laat zacht stoven in wat olijfolie, samen met het paprikapoeder, de verse rozemarijn en de oregano.
  2. Bak het kippengehakt 4 minuutjes mee, en haal van het vuur.
  3. Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half kippenbouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.
  4. Voeg de geweekte couscous, de ketchup en de parmesaan toe aan het kippengehakt en meng alles door elkaar zodat je een lekker smeuïge vulling krijgt
  5. Snij de paprika’s doormidden, haal de zaadjes eruit en vul ze met het mengsel
  6. Giet de Elvea Polpa Di Pomodore in een ovenschotel en plaats er de gevulde paprika’s in
  7. Plaats twintig minuutjes  tot een half uurtje (check de garing van de paprika’s) in een voorverwarmde oven op 190 graden
  8. Eventueel op het einde nog wat parmesaan over raspen en even onder de grill gratineren

Dresseren

  1. Twee paprikahelften serveren in een diep bord met de tomatensaus bij
  2. Eventueel serveren met een stukje stokbrood