GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN
Recept

Gevulde paprika met couscous kippengehakt en parmesaan

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 grote rode paprika’s
  • 200 gram kippengehakt
  • 1 grote sjalot
  • 50 gram parmesaan
  • 2 el ketchup
  • 1 kl oregano
  • verse rozemarijn
  • 1 teentje look
  • Een snuif paprikapoeder
  • 400 gr Elvea Polpo di Pomodore
  • 1 kopje couscous
  • Half blokje kippenbouillon
  • 10 gram boter
GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snipper het sjalotjes en de look en laat zacht stoven in wat olijfolie, samen met het paprikapoeder, de verse rozemarijn en de oregano.

2 / 8

Bak het kippengehakt 4 minuutjes mee, en haal van het vuur.

3 / 8

Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half kippenbouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.

4 / 8

Voeg de geweekte couscous, de ketchup en de parmesaan toe aan het kippengehakt en meng alles door elkaar zodat je een lekker smeuïge vulling krijgt

5 / 8

Snij de paprika’s doormidden, haal de zaadjes eruit en vul ze met het mengsel

6 / 8

Giet de Elvea Polpa Di Pomodore in een ovenschotel en plaats er de gevulde paprika’s in

7 / 8

Plaats twintig minuutjes  tot een half uurtje (check de garing van de paprika’s) in een voorverwarmde oven op 190 graden

8 / 8

Eventueel op het einde nog wat parmesaan over raspen en even onder de grill gratineren

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Twee paprikahelften serveren in een diep bord met de tomatensaus bij

2 / 2

Eventueel serveren met een stukje stokbrood

Laat het smaken.

Je kunt gevulde paprika op veel lekkere manieren maken, en iedereen zal wel zo’n beetje zijn eigen recept hebben. Maar de versie die bij mij, na veel uitproberen en fine-tunen, toch op nummer één blijft staan is er eentje met kippengehakt, wat gestoofde sjalotjes, couscous, rozemarijn, Parmezaanse kaas en… een goede scheut ketchup in het gehakt. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het maakt samen met de kaas, je gehakt veel smeuïger, en dat is toch wat je proeven wilt! Uitgedroogd zijn gevulde paprika’s namelijk helemaal niet meer lekker.

Je kunt de paprika’s best serveren in wat tomatensaus, met wat lekkere rijst erbij of een gebakken aardappeltje.  Ik verzeker je: dit is absoluut comfortfood, niet zo spectaculair om klaar te maken misschien, maar absoluut wel om van te smullen, en ook de kinderen zullen er gek op zijn.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotjes en de look en laat zacht stoven in wat olijfolie, samen met het paprikapoeder, de verse rozemarijn en de oregano.
  2. Bak het kippengehakt 4 minuutjes mee, en haal van het vuur.
  3. Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half kippenbouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.
  4. Voeg de geweekte couscous, de ketchup en de parmesaan toe aan het kippengehakt en meng alles door elkaar zodat je een lekker smeuïge vulling krijgt
  5. Snij de paprika’s doormidden, haal de zaadjes eruit en vul ze met het mengsel
  6. Giet de Elvea Polpa Di Pomodore in een ovenschotel en plaats er de gevulde paprika’s in
  7. Plaats twintig minuutjes  tot een half uurtje (check de garing van de paprika’s) in een voorverwarmde oven op 190 graden
  8. Eventueel op het einde nog wat parmesaan over raspen en even onder de grill gratineren

Dresseren

  1. Twee paprikahelften serveren in een diep bord met de tomatensaus bij
  2. Eventueel serveren met een stukje stokbrood

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer