GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN
Recept

Gevulde paprika met couscous kippengehakt en parmesaan

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 grote rode paprika’s
  • 200 gram kippengehakt
  • 1 grote sjalot
  • 50 gram parmesaan
  • 2 el ketchup
  • 1 kl oregano
  • verse rozemarijn
  • 1 teentje look
  • Een snuif paprikapoeder
  • 400 gr Elvea Polpo di Pomodore
  • 1 kopje couscous
  • Half blokje kippenbouillon
  • 10 gram boter
GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snipper het sjalotjes en de look en laat zacht stoven in wat olijfolie, samen met het paprikapoeder, de verse rozemarijn en de oregano.

2 / 8

Bak het kippengehakt 4 minuutjes mee, en haal van het vuur.

3 / 8

Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half kippenbouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.

4 / 8

Voeg de geweekte couscous, de ketchup en de parmesaan toe aan het kippengehakt en meng alles door elkaar zodat je een lekker smeuïge vulling krijgt

5 / 8

Snij de paprika’s doormidden, haal de zaadjes eruit en vul ze met het mengsel

6 / 8

Giet de Elvea Polpa Di Pomodore in een ovenschotel en plaats er de gevulde paprika’s in

7 / 8

Plaats twintig minuutjes  tot een half uurtje (check de garing van de paprika’s) in een voorverwarmde oven op 190 graden

8 / 8

Eventueel op het einde nog wat parmesaan over raspen en even onder de grill gratineren

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Twee paprikahelften serveren in een diep bord met de tomatensaus bij

2 / 2

Eventueel serveren met een stukje stokbrood

Laat het smaken.

Je kunt gevulde paprika op veel lekkere manieren maken, en iedereen zal wel zo’n beetje zijn eigen recept hebben. Maar de versie die bij mij, na veel uitproberen en fine-tunen, toch op nummer één blijft staan is er eentje met kippengehakt, wat gestoofde sjalotjes, couscous, rozemarijn, Parmezaanse kaas en… een goede scheut ketchup in het gehakt. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het maakt samen met de kaas, je gehakt veel smeuïger, en dat is toch wat je proeven wilt! Uitgedroogd zijn gevulde paprika’s namelijk helemaal niet meer lekker.

Je kunt de paprika’s best serveren in wat tomatensaus, met wat lekkere rijst erbij of een gebakken aardappeltje.  Ik verzeker je: dit is absoluut comfortfood, niet zo spectaculair om klaar te maken misschien, maar absoluut wel om van te smullen, en ook de kinderen zullen er gek op zijn.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotjes en de look en laat zacht stoven in wat olijfolie, samen met het paprikapoeder, de verse rozemarijn en de oregano.
  2. Bak het kippengehakt 4 minuutjes mee, en haal van het vuur.
  3. Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half kippenbouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.
  4. Voeg de geweekte couscous, de ketchup en de parmesaan toe aan het kippengehakt en meng alles door elkaar zodat je een lekker smeuïge vulling krijgt
  5. Snij de paprika’s doormidden, haal de zaadjes eruit en vul ze met het mengsel
  6. Giet de Elvea Polpa Di Pomodore in een ovenschotel en plaats er de gevulde paprika’s in
  7. Plaats twintig minuutjes  tot een half uurtje (check de garing van de paprika’s) in een voorverwarmde oven op 190 graden
  8. Eventueel op het einde nog wat parmesaan over raspen en even onder de grill gratineren

Dresseren

  1. Twee paprikahelften serveren in een diep bord met de tomatensaus bij
  2. Eventueel serveren met een stukje stokbrood

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer