Een nadeel van afvallen: je wordt er lelijker van.
Nieuws

Een nadeel van afvallen: je wordt er lelijker van.

Het was natuurlijk goed bedoeld, en eigenlijk snapte ik ook wel wat ze wou zeggen, maar het heeft me wel weer wat aan het denken gezet. Het was een volger van mij op sociale media, die me deze week zei: “goed bezig Sven, maar stop nu maar met vermageren want je gaat anders weer lelijk worden in uw gezicht, met al die rimpels. Van afvallen word je lelijker.” Ik dacht: nou, pittige opmerking… Maar ergens snapte ik wel wat ze precies probeerde te zeggen.

Ik ben nu al elf kilo afgevallen en het begint mensen ook op te vallen. Mijn kleren van twee maanden geleden zijn nu gewoon veel te groot geworden, ik kan er in zwemmen. Ik voel me gelukkig wel veel gezonder en fitter. En dat was nodig, want mijn bloeddruk was gewoon veel te hoog. Maar behalve een iets strakkere lijn ben ik ook in mijn gezicht afgevallen. Dat gaat altijd zo bij mij. En dan krijg ik vaker de opmerking dat ik wel eens mag stoppen met afvallen. Nu dus weer.

Wanneer ik wat zwaarder sta dan heb ik vanzelf wat bollere wangen, logisch. En dan vallen mijn rimpels misschien wat minder op. Noem het voor mijn part natuurlijk botox of een natuurlijke Instagram filter. Maar ik heb wel degelijk rimpels, logisch, ik ga dan ook naar de vijftig toe, en wanneer ik een beetje magerder ben komen die rimpels uiteraard prominenter tevoorschijn. Niks aan te doen. Ik ben wie ik ben. Te nemen of te laten. En al zeker uiterlijk.

Maar eigenlijk is het ook een goed teken. Mijn papa is vroeger een hele goede atleet geweest en een toptrainer in de atletiek, en hij zei altijd: een goede loper moet lelijk zijn. Lopers, en zeker die op de langere afstanden, staan altijd zo afgetraind dat ze ook een erg mager gezicht krijgen, vlijmscherp. En dat is niet per se mooi te noemen. Maar het is wel een goed teken dat ze keihard getraind hebben.

Ach. Ik ben absoluut geen topatleet. Maar ik wandel wel weer heel veel en ik probeer gezonder en lichter te eten. Dus het is logisch dat ik weer iets scherper sta in mijn gezicht en ja, daar horen de rimpels van een iets ouder wordende man bij. Maar eerlijk: ik trek mij daar werkelijk niks van aan. Elke leeftijd heeft z’n charme, en zoals een boom elk jaar een jaarlijn bijkrijgt, zo kun je mijn tijd op deze aardbol ook aflezen op mijn gezicht. En neen, een topmodel zal ik nooit worden, maar ik voel me goed en gezond in mijn vel en dat is toch het belangrijkste?

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer