Een nieuw weekmenu, voor elk wat wils
Nieuws

Een nieuw weekmenu, voor elk wat wils

En zo zijn we weer vertrokken voor een nieuwe werkweek. Ik probeer je elke week een beetje te inspireren met lekkere recepten, en dat is in deze tweede week van oktober niks anders. Ik heb een zeer democratisch een-pans-gerecht op maandag, heerlijk vlees op dinsdag, op woensdag mag het dan weer vis zijn, we pimpen een pizza om ons leven op donderdag wat makkelijker te maken, en op vrijdag gaan we exotisch maar licht eindigen. Veel kookplezier. Niet vergeten: als je mijn nieuwe kookboek dat ik samen met mijn mama heb gemaakt alvast in pre-order wil bestellen, dan kan dat via www.silenro.be

maandag

1,5 euro recept: moussaka met een twist
Recept

1,5 euro recept: moussaka met een twist

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan … Lees meer

dinsdag

GEGRILDE FILET PUR MET COURGETTE EN KERSTOMAATJES
Recept

Gegrilde filet pur met courgette en kerstomaatjes

Ik weet nog goed hoe deze maaltijdsalade is ontstaan. Met restjes. Ik had nog een halve courgette liggen in de ijskast en een stukje filet pur dat over was van een barbecue waar de magen al helemaal gevuld waren met kippenboutjes, pikante worstjes en brochettes, zodat we eigenlijk niet meer aan de steak toekwamen … Lees meer

woensdag

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes
Recept

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Dat vis kraakvers is, is altijd een goede zaak, maar voor rogvleugel is dat al helemaal noodzakelijk. Als je die ook maar eventjes te lang bewaart, gaat de rogvleugel namelijk naar ammoniak ruiken. En als er iets is wat eten voor mij verpest, is het die geur wel. Als ik bijvoorbeeld in hele rijpe kazen het kleinste vleugje ammoniak ruik, kan ik ze al niet meer eten … Lees meer

donderdag

GEPIMPTE PIZZA
Recept

Gepimpte pizza

Eigenlijk is dit geen recept, meer een tip. Zorg dat je altijd wat eenvoudige kant-en-klare pizza’s in huis hebt, en durf ze gerust te pimpen.Met elke simpele pizza kun je aan de slag. Doe eens lekker zot: beleg de pizza met zowat alle mogelijke restjes uit de ijskast; de ene combinatie zal al beter werken dan de andere … Lees meer

vrijdag

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Drie keer lam met drie keer wortelen

Mijn “het is bijna kerst” menu

Nu komt de kerstvakantie wel echt dichtbij! En daarom heb ik een weekmenu samengesteld waar al lekker veel sfeer inzit. De donkerste dagen van het jaar moet je lichter maken met veel lampjes in de boom, heerlijke kerstmuziek, kaarsen in huis, en lekker wintereten … Lees meer

Nieuw weekmenu na de herfstvakantie

Nieuw weekmenu na de herfstvakantie

Nadat de stormen stevig over ons land zijn getrokken is de herfst nog lang niet weg. Niks aan te doen. We gaan nu trouwens in één rechte lijn richting kerstvakantie, en dat is ook een gezellige periode toch … Lees meer

Mijn weekmenu voor de herfstvakantie

Mijn weekmenu voor de herfstvakantie

Of het nu vakantie voor je is of niet, het is toch een bijzonder weekje. De kinderen en de kleinkinderen zijn sowieso thuis, en woensdag is een feestdag voor iedereen, dus waarom zouden we dan niet eens de beste pannenkoeken van de wereld op het menu zetten … Lees meer

Zalig weekmenu voor deze herfstweek

Zalig weekmenu voor deze herfstweek

Het is nu bijna herfstvakantie, het is nu bijna Halloween, en bijna Allerheiligen. Dat ook het weer in herfstmodus gaat is niet zo uitzonderlijk. Dit is het moment om jezelf te verwennen met heerlijke comfort-eten … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Het is oktober. Jawel, oktober. De eerste echte herfstmaand is begonnen. En ja, de dagen zijn goed aan het korten, en er zal wel snel weer eens een regenachtige herfstdag tussen zitten … Lees meer

Omdat lekker eten gelukkig maakt, hier is mijn weekmenu!

Omdat lekker eten gelukkig maakt, hier is mijn weekmenu!

Twee nazomertjes hebben we nog gehad. Het ene al wat heftiger en warmer dan het andere. Maar nu zijn we de helft van september voorbij, en je voelt dat het weldra herfst gaat worden … Lees meer

Een mooi en gratis weekmenu voor deze nieuwe week

Een mooi en gratis weekmenu voor deze nieuwe week

Na een prachtige zonnige week met zelfs een heuse hittegolf zal het weer deze week een pak minder warm en minder stabiel worden. Misschien zullen sommige mensen dat zelfs een opluchting vinden … Lees meer

Mijn weekmenu in de laatste vakantieweek

Mijn weekmenu in de laatste vakantieweek

De laatste week voor het begin van het schooljaar is aangebroken. Nog vier keer slapen en de kinderen (of de kleinkinderen) moeten weer naar school. Het zal voor veel ouders ook betekenen: oef, weer tijd voor wat routine … Lees meer