GEPIMPTE PIZZA

Eigenlijk is dit geen recept, meer een tip. Zorg dat je altijd wat eenvoudige kant-en-klare pizza’s in huis hebt, en durf ze gerust te pimpen.Met elke simpele pizza kun je aan de slag.

Doe eens lekker zot: beleg de pizza met zowat alle mogelijke restjes uit de ijskast; de ene combinatie zal al beter werken dan de andere. Dit is er bijvoorbeeld eentje die bij mij wonderwel uitdraaide, maar als je ook suggesties hebt, laat het me weten, en dan zet ik jouw pimp-pizza online.

 

Bereiding

  1. De krokante, dunne bodem van een pizza margherita ( die van Dr. Oetker bijvoorbeeld) is belegd met een zachte tomatensaus, mozzarella, gedroogde tomaten en basilicum en is een prima basis om af te werken met speciale ingrediënten die je toevallig in huis hebt.
  2. Eigenlijk kun je er bijna alles opleggen: ham, salami, worst, kip, verschillende soorten kazen, olijfjes, lekkere groenten, en voor de durvers zelfs ananas
  3. Eén van mijn favorieten zijn merguezworstjes, die je opensnijdt en waarvan je het pikante lamsvlees evenredig verdeelt over de pizza, samen met in dunne slierten gesneden courgettes.
  4. Brokkel er ook nog wat fetakaas tussen (maar blauwe kaas is ook een prima alternatief)
  5. Eventueel wat oregano over strooien en bakken in de oven. Heerlijk!