#kookinuwkot Pimp je pizza!!
Recept

Gepimpte pizza

Dit heb je nodig  

  • 1 eenvoudige pizza
  • (bv. de Ristorante Margherita van Dr. Oetker)
  • 1 merguezworstje
  • 1/4 courgette
  • enkele blokjes fetakaas of een stuk blauwe kaas
  • oregano
#kookinuwkot Pimp je pizza!!
1 / 5

De krokante, dunne bodem van een pizza margherita ( die van Dr. Oetker bijvoorbeeld) is belegd met een zachte tomatensaus, mozzarella, gedroogde tomaten en basilicum en is een prima basis om af te werken met speciale ingrediënten die je toevallig in huis hebt.

2 / 5

Eigenlijk kun je er bijna alles opleggen: ham, salami, worst, kip, verschillende soorten kazen, olijfjes, lekkere groenten, en voor de durvers zelfs ananas

3 / 5

Eén van mijn favorieten zijn merguezworstjes, die je opensnijdt en waarvan je het pikante lamsvlees evenredig verdeelt over de pizza, samen met in dunne slierten gesneden courgettes.

4 / 5

Brokkel er ook nog wat fetakaas tussen (maar blauwe kaas is ook een prima alternatief)

5 / 5

Eventueel wat oregano over strooien en bakken in de oven. Heerlijk!

Laat het smaken.

Eigenlijk is dit geen recept, meer een tip. Zorg dat je altijd wat eenvoudige kant-en-klare pizza’s in huis hebt, en durf ze gerust te pimpen.Met elke simpele pizza kun je aan de slag.

Doe eens lekker zot: beleg de pizza met zowat alle mogelijke restjes uit de ijskast; de ene combinatie zal al beter werken dan de andere. Dit is er bijvoorbeeld eentje die bij mij wonderwel uitdraaide, maar als je ook suggesties hebt, laat het me weten, en dan zet ik jouw pimp-pizza online.

Bereiding

  1. De krokante, dunne bodem van een pizza margherita ( die van Dr. Oetker bijvoorbeeld) is belegd met een zachte tomatensaus, mozzarella, gedroogde tomaten en basilicum en is een prima basis om af te werken met speciale ingrediënten die je toevallig in huis hebt.
  2. Eigenlijk kun je er bijna alles opleggen: ham, salami, worst, kip, verschillende soorten kazen, olijfjes, lekkere groenten, en voor de durvers zelfs ananas
  3. Eén van mijn favorieten zijn merguezworstjes, die je opensnijdt en waarvan je het pikante lamsvlees evenredig verdeelt over de pizza, samen met in dunne slierten gesneden courgettes.
  4. Brokkel er ook nog wat fetakaas tussen (maar blauwe kaas is ook een prima alternatief)
  5. Eventueel wat oregano over strooien en bakken in de oven. Heerlijk!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer