Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr kippengehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr maiskolfjes
  • 400 gr boontjes
  • 2 el Thaise currypoeder
  • 100 ml lightkokosroom
  • 100 ml groentebouillon
  • Verse koriander
Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de sjalotjes heel fijn en bak ze glazig in een beetje olijfolie.

2 / 7

Meng de afgekoelde sjalotjes met de fijngehakte koriander en een klein fijngehakt pepertje onder het gehakt.

3 / 7

Rol kleine balletjes van het gehakt en stoom ze gaar.

4 / 7

Stoom de kleine maïskolfjes en de groene boontjes ook gaar.

5 / 7

Stoof de rest van de sjalotjes gaar in een klein beetje olie, en voeg wat Thaise currypoeder toe en vervolgens ook de light kokosroom, gemengd met de groentebouillon.

6 / 7

Meng de curry met de gehaktballetjes, de boontjes en de maïskolfjes.

7 / 7

Werk af met wat verse korianderblaadjes.

Laat het smaken.

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes. Snij ze eerst overlangs en kneus ze met de achterkant van een mes. Haal ze net voor het serveren uit de curry. Werk af met een kneepje limoen en enkele blaadjes koriander.

Bereiding

  1. Snij de sjalotjes heel fijn en bak ze glazig in een beetje olijfolie.
  2. Meng de afgekoelde sjalotjes met de fijngehakte koriander en een klein fijngehakt pepertje onder het gehakt.
  3. Rol kleine balletjes van het gehakt en stoom ze gaar.
  4. Stoom de kleine maïskolfjes en de groene boontjes ook gaar.
  5. Stoof de rest van de sjalotjes gaar in een klein beetje olie, en voeg wat Thaise currypoeder toe en vervolgens ook de light kokosroom, gemengd met de groentebouillon.
  6. Meng de curry met de gehaktballetjes, de boontjes en de maïskolfjes.
  7. Werk af met wat verse korianderblaadjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer