Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr kippengehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr maiskolfjes
  • 400 gr boontjes
  • 2 el Thaise currypoeder
  • 100 ml lightkokosroom
  • 100 ml groentebouillon
  • Verse koriander
Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de sjalotjes heel fijn en bak ze glazig in een beetje olijfolie.

2 / 7

Meng de afgekoelde sjalotjes met de fijngehakte koriander en een klein fijngehakt pepertje onder het gehakt.

3 / 7

Rol kleine balletjes van het gehakt en stoom ze gaar.

4 / 7

Stoom de kleine maïskolfjes en de groene boontjes ook gaar.

5 / 7

Stoof de rest van de sjalotjes gaar in een klein beetje olie, en voeg wat Thaise currypoeder toe en vervolgens ook de light kokosroom, gemengd met de groentebouillon.

6 / 7

Meng de curry met de gehaktballetjes, de boontjes en de maïskolfjes.

7 / 7

Werk af met wat verse korianderblaadjes.

Laat het smaken.

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes. Snij ze eerst overlangs en kneus ze met de achterkant van een mes. Haal ze net voor het serveren uit de curry. Werk af met een kneepje limoen en enkele blaadjes koriander.

Bereiding

  1. Snij de sjalotjes heel fijn en bak ze glazig in een beetje olijfolie.
  2. Meng de afgekoelde sjalotjes met de fijngehakte koriander en een klein fijngehakt pepertje onder het gehakt.
  3. Rol kleine balletjes van het gehakt en stoom ze gaar.
  4. Stoom de kleine maïskolfjes en de groene boontjes ook gaar.
  5. Stoof de rest van de sjalotjes gaar in een klein beetje olie, en voeg wat Thaise currypoeder toe en vervolgens ook de light kokosroom, gemengd met de groentebouillon.
  6. Meng de curry met de gehaktballetjes, de boontjes en de maïskolfjes.
  7. Werk af met wat verse korianderblaadjes.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer