Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr kippengehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr maiskolfjes
  • 400 gr boontjes
  • 2 el Thaise currypoeder
  • 100 ml lightkokosroom
  • 100 ml groentebouillon
  • Verse koriander
Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de sjalotjes heel fijn en bak ze glazig in een beetje olijfolie.

2 / 7

Meng de afgekoelde sjalotjes met de fijngehakte koriander en een klein fijngehakt pepertje onder het gehakt.

3 / 7

Rol kleine balletjes van het gehakt en stoom ze gaar.

4 / 7

Stoom de kleine maïskolfjes en de groene boontjes ook gaar.

5 / 7

Stoof de rest van de sjalotjes gaar in een klein beetje olie, en voeg wat Thaise currypoeder toe en vervolgens ook de light kokosroom, gemengd met de groentebouillon.

6 / 7

Meng de curry met de gehaktballetjes, de boontjes en de maïskolfjes.

7 / 7

Werk af met wat verse korianderblaadjes.

Laat het smaken.

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes. Snij ze eerst overlangs en kneus ze met de achterkant van een mes. Haal ze net voor het serveren uit de curry. Werk af met een kneepje limoen en enkele blaadjes koriander.

Bereiding

  1. Snij de sjalotjes heel fijn en bak ze glazig in een beetje olijfolie.
  2. Meng de afgekoelde sjalotjes met de fijngehakte koriander en een klein fijngehakt pepertje onder het gehakt.
  3. Rol kleine balletjes van het gehakt en stoom ze gaar.
  4. Stoom de kleine maïskolfjes en de groene boontjes ook gaar.
  5. Stoof de rest van de sjalotjes gaar in een klein beetje olie, en voeg wat Thaise currypoeder toe en vervolgens ook de light kokosroom, gemengd met de groentebouillon.
  6. Meng de curry met de gehaktballetjes, de boontjes en de maïskolfjes.
  7. Werk af met wat verse korianderblaadjes.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer