Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Sinds vorige maand krijg je van mij hier op Would Be Chef nieuwe gerechten die ik ontwikkel voor WW. Ik krijg daar van ontzettend veel mensen super fijne reacties op. Het is duidelijk dat de boodschap van het nieuwe Weight Watchers heel veel mensen inspireert. En groot veel van mijn volgers, die vaak ook fan zijn van WW, omdat ze houden van gezonde maar evengoed lekkere gerechten, keken al uit naar mijn nieuwe recept. En voilà, hier is het.

Het tweede gerecht dat ik voor deze samenwerking heb gemaakt, en dat net als mijn vorige gerecht, kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie trouwens ook helemaal werd goedgekeurd door de diëtisten van WW is deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Reken voor dit gerecht op 9 SmartPoints, wat voor een volwaardige lunch of diner prima past in een gezond en evenwichtig dagprogramma.

Niet vergeten: punten tellen en gezond eten is één ding, maar bewegen en mentaal welzijn blijven even belangrijk, en zijn ook essentiële onderdelen van de gezonde en evenwichtige levensstijl die WW graag mee ondersteunt. Smakelijk eten, en doe ook je profijt met de fijne tips van de WW diëtiste.

Bereiding

  1. Snij de sjalotjes heel fijn en bak ze glazig in een beetje olijfolie.
  2. Meng de afgekoelde sjalotjes met de fijngehakte koriander en een klein fijngehakt pepertje onder het gehakt.
  3. Rol kleine balletjes van het gehakt en stoom ze gaar.
  4. Stoom de kleine maïskolfjes en de groene boontjes ook gaar.
  5. Stoof de rest van de sjalotjes gaar in een klein beetje olie, en voeg wat Thaise currypoeder toe en vervolgens ook de light kokosroom, gemengd met de groentebouillon.
  6. Meng de curry met de gehaktballetjes, de boontjes en de maïskolfjes.
  7. Werk af met wat verse korianderblaadjes.

TIPS VAN DE WW-DIËTISTEN

  1. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes. Snij ze eerst overlangs en kneus ze met de achterkant van een mes. Haal ze net voor het serveren uit de curry. Werk af met een kneepje limoen en enkele blaadjes koriander.
  2. Er zijn allerhande stoomkokers en stoomovens op de markt, maar je kan ook heel eenvoudig stomen in een mandje dat je in een gewone kookpot plaatst.
  3. Meer tips over hoe je best kan stomen vind je op deze boeiende site van het Nederlandse Voedingscentrum.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner