Het is zo ver. We zitten intussen al in het zevende seizoen van onze ochtendshow, maar nog geen enkele keer zijn Anke, Sylvie (onze producer) en Grim (onze eindredacteur en nieuwslezer) komen eten bij ons thuis. Dat is ook niet zo evident, want als je wel eens luistert naar ons weet je dat we allemaal zo ontzettend verschillend zijn. Vooral Anke heeft een… uhm, hoe zeg ik dat? Een andere smaak dan ikzelf.
Maar ik vond dat het toch tijd werd. Sinds jaar en dag vertel ik over de etentjes bij ons thuis, hoe ik daar zoveel plezier aan beleef om mensen uit te nodigen. En de mensen waar ik het meeste mee samenwerk hebben nog nooit van mijn kookkunsten mogen proeven. Dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik ze vanavond met Robin, de baas van Joe en hun partners uitgenodigd. En ik ga ze proberen te verwennen, met de wijntjes van Wijn Ornelis en met een lekker menu.
Tenminste, dat laatste is nog even afwachten. Anke eet het liefst croque monsieur of spaghetti of iets gefrituurd. En ze heeft nog nooit kreeft of oesters of zo gegeten. Ze denkt zelfs dat ze dat niet eens binnen zou krijgen. Het wordt dus bijzonder spannend. Maar ik denk dat het wel mee zal vallen. En op de koop toe is het de verjaardag van onze nieuwslezer Grim, dus ook voor hem hebben we een verrassing in petto…
Pommes Moscovite, Royal Belgian Caviar
Zee-egel Via Veneto
Kreeft, couscous, tomaat, basilicum
Oosterse Vol-Au-Vent
Gebak Joost Arijs
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer