Een risico? Mijn menu voor Anke en het ochtendteam …

Het is zo ver. We zitten intussen al in het zevende seizoen van onze ochtendshow, maar nog geen enkele keer zijn Anke, Sylvie (onze producer) en Grim (onze eindredacteur en nieuwslezer) komen eten bij ons thuis. Dat is ook niet zo evident, want als je wel eens luistert naar ons weet je dat we allemaal zo ontzettend verschillend zijn. Vooral Anke heeft een… uhm, hoe zeg ik dat? Een andere smaak dan ikzelf.

Maar ik vond dat het toch tijd werd. Sinds jaar en dag vertel ik over de etentjes bij ons thuis, hoe ik daar zoveel plezier aan beleef om mensen uit te nodigen. En de mensen waar ik het meeste mee samenwerk hebben nog nooit van mijn kookkunsten mogen proeven. Dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik ze vanavond met Robin, de baas van Joe en hun partners uitgenodigd. En ik ga ze proberen te verwennen, met de wijntjes van Wijn Ornelis en met een lekker menu.

Tenminste, dat laatste is nog even afwachten. Anke eet het liefst croque monsieur of spaghetti of iets gefrituurd. En ze heeft nog nooit kreeft of oesters of zo gegeten. Ze denkt zelfs dat ze dat niet eens binnen zou krijgen. Het wordt dus bijzonder spannend. Maar ik denk dat het wel mee zal vallen. En op de koop toe is het de verjaardag van onze nieuwslezer Grim, dus ook voor hem hebben we een verrassing in petto…

MIJN MENU VOOR HET OCHTENDTEAM

Pommes Moscovite, Royal Belgian Caviar

Zee-egel Via Veneto

Kreeft, couscous, tomaat, basilicum

Oosterse Vol-Au-Vent

Gebak Joost Arijs