Een risico? Mijn menu voor Anke en het ochtendteam ...
Nieuws

Een risico? Mijn menu voor Anke en het ochtendteam …

Het is zo ver. We zitten intussen al in het zevende seizoen van onze ochtendshow, maar nog geen enkele keer zijn Anke, Sylvie (onze producer) en Grim (onze eindredacteur en nieuwslezer) komen eten bij ons thuis. Dat is ook niet zo evident, want als je wel eens luistert naar ons weet je dat we allemaal zo ontzettend verschillend zijn. Vooral Anke heeft een… uhm, hoe zeg ik dat? Een andere smaak dan ikzelf.

Maar ik vond dat het toch tijd werd. Sinds jaar en dag vertel ik over de etentjes bij ons thuis, hoe ik daar zoveel plezier aan beleef om mensen uit te nodigen. En de mensen waar ik het meeste mee samenwerk hebben nog nooit van mijn kookkunsten mogen proeven. Dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik ze vanavond met Robin, de baas van Joe en hun partners uitgenodigd. En ik ga ze proberen te verwennen, met de wijntjes van Wijn Ornelis en met een lekker menu.

Tenminste, dat laatste is nog even afwachten. Anke eet het liefst croque monsieur of spaghetti of iets gefrituurd. En ze heeft nog nooit kreeft of oesters of zo gegeten. Ze denkt zelfs dat ze dat niet eens binnen zou krijgen. Het wordt dus bijzonder spannend. Maar ik denk dat het wel mee zal vallen. En op de koop toe is het de verjaardag van onze nieuwslezer Grim, dus ook voor hem hebben we een verrassing in petto…

MIJN MENU VOOR HET OCHTENDTEAM

Pommes Moscovite, Royal Belgian Caviar

Zee-egel Via Veneto

Kreeft, couscous, tomaat, basilicum

Oosterse Vol-Au-Vent

Gebak Joost Arijs

Gerelateerde nieuwsberichten

Waarom goede voornemens begin januari mislukken!

Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer

Kreeftje Oudjaar

Ons menu voor oudjaar… en wat eet jij?

Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer

Preventief op dieet voor de Kerstdagen! Goed idee?

In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer

World Fastfood Day: wat zijn de populairste fastfoodketens?

Wat zijn de populairste fastfoodketens?

Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer

Opgelet: pistolets en sandwichen hou je op een andere manier vers!

Pistolets hou je op een andere manier vers dan sandwichen

Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer

Een dilemma: World Gym Day vieren, of enkel wandelen?

Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer

Gruwelijke eerste schooldag...

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer