Een risico? Mijn menu voor Anke en het ochtendteam ...
Nieuws

Een risico? Mijn menu voor Anke en het ochtendteam …

Het is zo ver. We zitten intussen al in het zevende seizoen van onze ochtendshow, maar nog geen enkele keer zijn Anke, Sylvie (onze producer) en Grim (onze eindredacteur en nieuwslezer) komen eten bij ons thuis. Dat is ook niet zo evident, want als je wel eens luistert naar ons weet je dat we allemaal zo ontzettend verschillend zijn. Vooral Anke heeft een… uhm, hoe zeg ik dat? Een andere smaak dan ikzelf.

Maar ik vond dat het toch tijd werd. Sinds jaar en dag vertel ik over de etentjes bij ons thuis, hoe ik daar zoveel plezier aan beleef om mensen uit te nodigen. En de mensen waar ik het meeste mee samenwerk hebben nog nooit van mijn kookkunsten mogen proeven. Dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik ze vanavond met Robin, de baas van Joe en hun partners uitgenodigd. En ik ga ze proberen te verwennen, met de wijntjes van Wijn Ornelis en met een lekker menu.

Tenminste, dat laatste is nog even afwachten. Anke eet het liefst croque monsieur of spaghetti of iets gefrituurd. En ze heeft nog nooit kreeft of oesters of zo gegeten. Ze denkt zelfs dat ze dat niet eens binnen zou krijgen. Het wordt dus bijzonder spannend. Maar ik denk dat het wel mee zal vallen. En op de koop toe is het de verjaardag van onze nieuwslezer Grim, dus ook voor hem hebben we een verrassing in petto…

MIJN MENU VOOR HET OCHTENDTEAM

Pommes Moscovite, Royal Belgian Caviar

Zee-egel Via Veneto

Kreeft, couscous, tomaat, basilicum

Oosterse Vol-Au-Vent

Gebak Joost Arijs

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer