Een risico? Mijn menu voor Anke en het ochtendteam ...
Nieuws

Een risico? Mijn menu voor Anke en het ochtendteam …

Het is zo ver. We zitten intussen al in het zevende seizoen van onze ochtendshow, maar nog geen enkele keer zijn Anke, Sylvie (onze producer) en Grim (onze eindredacteur en nieuwslezer) komen eten bij ons thuis. Dat is ook niet zo evident, want als je wel eens luistert naar ons weet je dat we allemaal zo ontzettend verschillend zijn. Vooral Anke heeft een… uhm, hoe zeg ik dat? Een andere smaak dan ikzelf.

Maar ik vond dat het toch tijd werd. Sinds jaar en dag vertel ik over de etentjes bij ons thuis, hoe ik daar zoveel plezier aan beleef om mensen uit te nodigen. En de mensen waar ik het meeste mee samenwerk hebben nog nooit van mijn kookkunsten mogen proeven. Dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik ze vanavond met Robin, de baas van Joe en hun partners uitgenodigd. En ik ga ze proberen te verwennen, met de wijntjes van Wijn Ornelis en met een lekker menu.

Tenminste, dat laatste is nog even afwachten. Anke eet het liefst croque monsieur of spaghetti of iets gefrituurd. En ze heeft nog nooit kreeft of oesters of zo gegeten. Ze denkt zelfs dat ze dat niet eens binnen zou krijgen. Het wordt dus bijzonder spannend. Maar ik denk dat het wel mee zal vallen. En op de koop toe is het de verjaardag van onze nieuwslezer Grim, dus ook voor hem hebben we een verrassing in petto…

MIJN MENU VOOR HET OCHTENDTEAM

Pommes Moscovite, Royal Belgian Caviar

Zee-egel Via Veneto

Kreeft, couscous, tomaat, basilicum

Oosterse Vol-Au-Vent

Gebak Joost Arijs

Gerelateerde nieuwsberichten

Een dilemma: World Gym Day vieren, of enkel wandelen?

Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer

Gruwelijke eerste schooldag...

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer

Waar komt lasagne vandaan en welke variant is mega lekker?

Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer