Een simpele truc om ochtendhumeur tegen te gaan!
Nieuws

Een simpele truc om ochtendhumeur tegen te gaan!

Ochtendhumeur. Je hebt er last van, of niet. Sommige mensen springen een halve minuut na de wekker vrolijk onder de douche. Anderen sloffen met verschrikkelijke tegenzin de dag in, en zijn een uur na de wekkerradio nog steeds niet aanspreekbaar. Ik behoor (gelukkig) tot de eerste groep. Zelfs na een korte nachtrust start m’n dag meestal goed en snel op. Gelukkig maar. Als de wekker elke weekdag om kwart over 4 staat, en je om 6 uur al aan je ochtendshow begint dan kun je beter geen last hebben van ochtendhumeur. Maar dat vroeg opstaan gaat me goed af. Ik ben dus echt zelden grumpy.

Voor mensen met een echt hardnekkig ochtendhumeur is er wellicht weinig of geen hoop. En hun huisgenoten kunnen dus maar beter leren leven met hun nukkig ochtendhumeur. Maar, en dat is goed nieuws: er zijn wel wat trucjes voor de gematigde gevallen om de dag wat betergezind te starten. En een hele doetreffende heeft met eten te maken. Een ontbijt mag stevig zijn, dat kan geen kwaad, dus daar zijn weinig beperkingen… Ja, je kunt best gezond ontbijten, dat spreekt voor zich. Maar echt humeurige ochtendmensen moeten eens proberen om de dag te starten met hun lievelingseten. En ze moeten vooral eens proberen om die maaltijd de dag ervoor al klaar te zetten. Dat doet voor sommige mensen echt wonderen.

Ik ken een vriendin die zegt “ik hou zo hard van die ene granola, dat m’n dag beter start wanneer ik die in huis heb gehaald. En als ik die dan in de ochtend kan eten raak ik meteen goed gezind.” Doen dus! Verwen jezelf maar aan het begin van de dag. Hou je van chocolade? Leg ‘s avonds al een lekker reep klaar voor de volgende ochtend. Je favoriete honing vanuit de Provence doet je aan vakantie denken? Klaarzetten ‘s avonds al. En dan ga je er meteen aan denken in de ochtend, en dat geeft je energie. Doet een spiegeleitje je aan het weekend denken? Bak er gewoon één in de ochtend. Het kost een paar minuutjes. Maar als het jou gelukkig maakt, doe dat dan. Vers geperst fruitsap geeft je een boost? Idem! Trakteer jezelf.

Ik ken mensen die zelfs verder gaan. Die zorgen dat hun wekker ‘s ochtend meteen gevolgd wordt door een pop-up berichtje in hun agenda met iets lekkers dat ze die dag gaan eten. Heb je ‘s avonds bijvoorbeeld een etentje met je lief gepland? Toch fijn wanneer je dat meteen na de wekker al leest. Is een mooie herinnering, en het geeft je vleugels. Staan er frietjes van de frituur op het programma? Denk er al aan meteen na de wekker! Staan er witloofrolletjes in de oven met zo’n lekker korstje op het menu die avond? Denk er al aan bij het ontbijt en je begint de dag vrolijker.

Anke Buckinx, met wie ik de ochtendshow op Joe presenteer is de zotste van de hoop. Die houdt er ontzettend van om ‘s ochtendsvroeg de restjes van de dag voordien op te warmen en op te eten. Spaghetti om 5 uur? Zij kan dat. Ik niet. Maar: waarom niet? Als ze daar goedgezind van is, en het haar energie geeft om de dag te starten, is daar niks verkeerd mee. En ik verzeker je: Anke is altijd goedgezind. Die kip met curry, rijst en wokgroentjes, die ze wel eens durft op te warmen op de radiovloer, terwijl ik amper een appel en een gezonde reep binnen heb, ruikt dan wel raar op de vroege werkvloer. Maar van ochtendhumeur is nooit sprake! Ideaal.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer