Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Nieuws

Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!

Het is zalig om etentjes te geven voor je familie of voor een grote groep vrienden. Maar sommige mensen ontzien het zich toch wel om voor een te grote bende mensen te koken. Teveel gedoe. Je kunt ook niet aan tafel zitten bij je gasten. Kijk, ik hou er wel van, om uren in de keuken te staan, maar ik snap wel dat niet iedereen zo is. Gelukkig bieden er tegenwoordig nogal wat thuiskoks hun diensten aan. En daar zitten straffe beginners tussen, maar ook grote kleppers.

Geregeld vragen mensen me of ik niemand ken die op sterrenniveau thuis kan komen koken bij gasten. En ja, ik ken iemand: Davy De Pourcq. Voor Davy met “private dining” is gestart heeft hij enkele jaren gewerkt in toprestaurants als Oud Sluis en Hof van Cleve. Nadien is hij op 24-jarige leeftijd als chef gestart in Volta. in Gent. Die zaak heeft hij zo’n 6,5 jaar gerund tot zijn 30ste, vorig jaar. Niet omdat het restaurant slecht draaide, integendeel, maar wel om persoonlijke redenen.

Davy De Pourcq: “De reden dat ik ben gestopt met het restaurantleven is puur familiaal. Ik ben 11 jaar samen met mijn echtgenote en 4 jaar gehuwd, ondertussen hebben we een zoon (3) en dochter (1). Ik ben zelf een enorme family man en ik merkte dat ik sinds de komst van onze kinderen te weinig tijd had voor mijn gezin. In Volta. zag ik mijn zoon slechts 2 dagen per week, de rest van de week stond ik van ’s morgens tot ’s nachts in de zaak te presteren voor mijn passie, maar wel ten koste van dat gezin. Daarom heb ik, na héél lang nadenken, en na 13 jaar koken op het allerhoogste niveau, een stap terug gezet en heb ik het restaurantleven vaarwel gezegd. Maar ik heb daardoor wel 10 stappen voorwaarts kunnen zetten door er meer te zijn voor mijn gezin. Al is het soms maar 1 avond in de week meer dan vroeger, die ene avond doet thuis wonderen! Ik heb nu een betere work/life balance, en daar geniet iedereen rondom mij enorm van.”

Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!

Davy is nu sinds een jaar chef aan huis, maar wel exclusief voor kleine groepen (van 4 tot max. 18 personen). Groter doet hij niet omdat hij weet dat hij dan de kwaliteit waar hij voor staat niet meer kan geven.

Davy: “Het leuke daaraan is dat ik me terug eens in mijn verleden waan voor een avond of een middag, namelijk het restaurant. Ik kook nu bijna altijd voor familiale gelegenheden, mensen die net dat ietsje meer willen, ofwel een zakendiner, maar dat dan bijvoorbeeld eens in het weekend valt, waardoor er ook wel meer wordt gelachen aan tafel dan dat er puur zaken besproken worden. Ik vind het héél leuk om nu een culinaire stempel te kunnen drukken in het “thuis koken”. Het restaurant breng ik weliswaar bij de mensen thuis, want ik zorg overal voor, zowel aankleding, als servies, als keukenmateriaal, bediening, etc. Alles wordt op hoog niveau gebracht, er wordt rekening gehouden met de kleinste details. Ik werk volledig op maat, vandaar ook de naam “tailored cuisine”.

Davy heeft twee verschillende formules. Enerzijds een klassiek menu aan tafel (6 tot 8 gangen). Maar evengoed een zomers luxe-BBQ-menu. Dan serveert hij 5 tot 6 verschillende gangen, met luxeproducten, en allemaal bereid op de Green Egg, en de gerechten komen in “sharing-vorm” aan tafel. Voor Big Green Egg is hij reeds een 6 tal jaar ambassadeur, vandaar de keuze voor dit toestel.

Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!

Ook wat wijnen betreft zit je bij Davy De Pourcq aan het juiste adres. Hij kan perfect advies geven voor de juiste wijnen bij z’n gerechten, want is zelf een grote amateur van lekkere wijnen. Davy: “Inderdaad, k ben ook een fervent wijnliefhebber! Ik hou van een goed glas wijn, dat hoort nu eenmaal bij een goede maaltijd, en ik hou ervan om de mooiste ontdekkingen die ik leer kennen aan te schaffen voor mijn privé collectie! Mijn favoriete druiven zijn Poulsard, Trousseau en Pinot Noir voor rood, en Chardonnay, Weissburgunder en Viognier voor wit.” 

Zin gekregen om binnenkort ook eens een topetentje te organiseren bij jou thuis? Voor meer informatie over Davy De Pourcq Tailored Cusine, kun je terecht op www.davydepourcq.be

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer