Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Nieuws

Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!

Het is zalig om etentjes te geven voor je familie of voor een grote groep vrienden. Maar sommige mensen ontzien het zich toch wel om voor een te grote bende mensen te koken. Teveel gedoe. Je kunt ook niet aan tafel zitten bij je gasten. Kijk, ik hou er wel van, om uren in de keuken te staan, maar ik snap wel dat niet iedereen zo is. Gelukkig bieden er tegenwoordig nogal wat thuiskoks hun diensten aan. En daar zitten straffe beginners tussen, maar ook grote kleppers.

Geregeld vragen mensen me of ik niemand ken die op sterrenniveau thuis kan komen koken bij gasten. En ja, ik ken iemand: Davy De Pourcq. Voor Davy met “private dining” is gestart heeft hij enkele jaren gewerkt in toprestaurants als Oud Sluis en Hof van Cleve. Nadien is hij op 24-jarige leeftijd als chef gestart in Volta. in Gent. Die zaak heeft hij zo’n 6,5 jaar gerund tot zijn 30ste, vorig jaar. Niet omdat het restaurant slecht draaide, integendeel, maar wel om persoonlijke redenen.

Davy De Pourcq: “De reden dat ik ben gestopt met het restaurantleven is puur familiaal. Ik ben 11 jaar samen met mijn echtgenote en 4 jaar gehuwd, ondertussen hebben we een zoon (3) en dochter (1). Ik ben zelf een enorme family man en ik merkte dat ik sinds de komst van onze kinderen te weinig tijd had voor mijn gezin. In Volta. zag ik mijn zoon slechts 2 dagen per week, de rest van de week stond ik van ’s morgens tot ’s nachts in de zaak te presteren voor mijn passie, maar wel ten koste van dat gezin. Daarom heb ik, na héél lang nadenken, en na 13 jaar koken op het allerhoogste niveau, een stap terug gezet en heb ik het restaurantleven vaarwel gezegd. Maar ik heb daardoor wel 10 stappen voorwaarts kunnen zetten door er meer te zijn voor mijn gezin. Al is het soms maar 1 avond in de week meer dan vroeger, die ene avond doet thuis wonderen! Ik heb nu een betere work/life balance, en daar geniet iedereen rondom mij enorm van.”

Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!

Davy is nu sinds een jaar chef aan huis, maar wel exclusief voor kleine groepen (van 4 tot max. 18 personen). Groter doet hij niet omdat hij weet dat hij dan de kwaliteit waar hij voor staat niet meer kan geven.

Davy: “Het leuke daaraan is dat ik me terug eens in mijn verleden waan voor een avond of een middag, namelijk het restaurant. Ik kook nu bijna altijd voor familiale gelegenheden, mensen die net dat ietsje meer willen, ofwel een zakendiner, maar dat dan bijvoorbeeld eens in het weekend valt, waardoor er ook wel meer wordt gelachen aan tafel dan dat er puur zaken besproken worden. Ik vind het héél leuk om nu een culinaire stempel te kunnen drukken in het “thuis koken”. Het restaurant breng ik weliswaar bij de mensen thuis, want ik zorg overal voor, zowel aankleding, als servies, als keukenmateriaal, bediening, etc. Alles wordt op hoog niveau gebracht, er wordt rekening gehouden met de kleinste details. Ik werk volledig op maat, vandaar ook de naam “tailored cuisine”.

Davy heeft twee verschillende formules. Enerzijds een klassiek menu aan tafel (6 tot 8 gangen). Maar evengoed een zomers luxe-BBQ-menu. Dan serveert hij 5 tot 6 verschillende gangen, met luxeproducten, en allemaal bereid op de Green Egg, en de gerechten komen in “sharing-vorm” aan tafel. Voor Big Green Egg is hij reeds een 6 tal jaar ambassadeur, vandaar de keuze voor dit toestel.

Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!
Een sterrenchef bij je thuis aan het fornuis? Dit is mijn tip!

Ook wat wijnen betreft zit je bij Davy De Pourcq aan het juiste adres. Hij kan perfect advies geven voor de juiste wijnen bij z’n gerechten, want is zelf een grote amateur van lekkere wijnen. Davy: “Inderdaad, k ben ook een fervent wijnliefhebber! Ik hou van een goed glas wijn, dat hoort nu eenmaal bij een goede maaltijd, en ik hou ervan om de mooiste ontdekkingen die ik leer kennen aan te schaffen voor mijn privé collectie! Mijn favoriete druiven zijn Poulsard, Trousseau en Pinot Noir voor rood, en Chardonnay, Weissburgunder en Viognier voor wit.” 

Zin gekregen om binnenkort ook eens een topetentje te organiseren bij jou thuis? Voor meer informatie over Davy De Pourcq Tailored Cusine, kun je terecht op www.davydepourcq.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer