Een supergezond snoepje voor je hond tijdens hete dagen

Dieren, honden en katten, zien ook af van de warmte. Maar vooral honden moet je goed soigneren wanneer het echt snikheet is. Katten hebben meer hun eigen leven en zullen zelf wel duidelijk maken wat ze wel en niet willen doen wanneer het bloedheet is. Maar trouwe honden willen hun baasjes soms niet ontgoochelen, en mensen zijn geneigd om teveel van hun honden te verwachten.

Dus: geen te lange wandelingen als het te warm is (daar kun je als mens zelf ook maar beter mee uitkijken) en laat je hond (net als je kinderen) alstublieft nooit achter in een auto in de zon. Die warmt soms zo waanzinnig op dat de dieren onwel kunnen worden en soms overlijden van de hitte.

Belangrijk voor mens en dier is dat er veel gedronken wordt en dat we lekker fris blijven. En een supergoed idee om je hond heerlijke verfrissing te bezorgen is om ijslolly’s voor hem te maken. Wat je doet is speeltjes in een emmer water invriezen. Je hond zal lekker veel likken aan het ijs om aan z’n favoriete speeltjes te raken en zo lekker veel vocht opnemen

Maar je mag ook echt z’n eten mengen met wat water of bouillon en dat in bijvoorbeeld kartonnen kopjes invriezen. Dan likt je woef echt vocht en eten tegelijk en koelt lekker af. Op de toffe site hondenwoordenboek kun je nog wat extra trips vinden! Slim idee. Hou het hoofd maar koel, en dat van je lieveling op vier pootjes ook.