Ze had het me al een tijdje terug verteld, maar nu is het officieel: Little Asia in Brussel van de Vietnamese Thi Quyên Truong gaat dicht. “Gwenn”, want zo spreek je haar naam uit, is al jaren een goede vriendin van me, en ik heb in haar zalige Vietnamese restaurant massa’s prachtige etentjes beleefd. Quyên, wiens papa Vietnamese bootvluchteling was, heeft een behoorlijk pittig leven achter de rug, waar ze ook op Njam TV vaak over gepraat heeft en boeken heeft over geschreven.
In de jaren dat ik in Brussel woonde ging ik er bijna elke week eten. De keuken was puur en gezond, maar vooral lekker, en Quyên was een fantastische gastvrouw die de gasten altijd uitgebreid verwennen wou. Felice ging er graag, we hebben er samen nog mijn verjaardagen gevierd, culinair journalist Dirk De Prins was een trouwe gast, en ook wijlen Steve Stevaert was een goede vriend van Quyên.
Toen ze een paar jaar geleden met Martin Heylen terugreisde naar haar geboorteland, voelde je al dat ze worstelde met gevoelens van heimwee naar haar thuisland, en dat zou nu net de reden zijn waarom ze Little Asia weldra sluiten gaat. Maar de stress van een hard draaiend toprestaurant zal er ook wel wat mee te maken hebben.
Ik ga de komende weken zeker nog eens langs in Little Asia. Ik gun onze Gwenn alle rust en tijd voor zichzelf, maar ik vind het toch ontzettend jammer dat dit heerlijke restaurant eind 2018 de deuren sluit. Dank je voor de mooie jaren aan Quyên en team!
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer