1 van mijn favoriete restaurants sluit

Ze had het me al een tijdje terug verteld, maar nu is het officieel: Little Asia in Brussel van de Vietnamese Thi Quyên Truong gaat dicht. “Gwenn”, want zo spreek je haar naam uit, is al jaren een goede vriendin van me, en ik heb in haar zalige Vietnamese restaurant massa’s prachtige etentjes beleefd. Quyên, wiens papa Vietnamese bootvluchteling was, heeft een behoorlijk pittig leven achter de rug, waar ze ook op Njam TV vaak over gepraat heeft en boeken heeft over geschreven.

In de jaren dat ik in Brussel woonde ging ik er bijna elke week eten. De keuken was puur en gezond, maar vooral lekker, en Quyên was een fantastische gastvrouw die de gasten altijd uitgebreid verwennen wou. Felice ging er graag, we hebben er samen nog mijn verjaardagen gevierd, culinair journalist Dirk De Prins was een trouwe gast, en ook wijlen Steve Stevaert was een goede vriend van Quyên.

Toen ze een paar jaar geleden met Martin Heylen terugreisde naar haar geboorteland, voelde je al dat ze worstelde met gevoelens van heimwee naar haar thuisland, en dat zou nu net de reden zijn waarom ze Little Asia weldra sluiten gaat. Maar de stress van een hard draaiend toprestaurant zal er ook wel wat mee te maken hebben.

Ik ga de komende weken zeker nog eens langs in Little Asia. Ik gun onze Gwenn alle rust en tijd voor zichzelf, maar ik vind het toch ontzettend jammer dat dit heerlijke restaurant eind 2018 de deuren sluit. Dank je voor de mooie jaren aan Quyên en team!