Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem
Nieuws

Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem

Speciale dag, deze 18de april, want vandaag is mijn petekindje Estée jarig, ze wordt drie, joepie, en morgen is mijn andere petekindje Axelle jarig. Zij wordt 4.

Maar vandaag is het dus ook de verjaardag van één van onze grootste en tofste chefs, en op de koop toe ook nog eens goede vriend van mij: Roger van Damme. Ik ga z’n leeftijd niet vermelden omdat je, dat weet een chef, ook geen zout in de wonde moet strooien. Mopje!

Maar ik heb wel een speciale boodschap voor Roger. Ik heb het zelfs in een gedicht geschreven.

Beste vriend, Roger van Damme,
zo tussen de vers gesmeerde boterhammen
wil ik je vandaag heel even storen,
omdat je op deze dag,
errrrrg lang geleden, bent geboren.

Men moest toen nog zelf met steen en hout
vuurtje stoken om te kunnen koken!
En toen de holbewoners roken
dat de pannenkoeken waren gebakken,
moest de chef snel zijn biezen pakken
voor hij zelf in de pot werd gesmeten!

Ja, je nam toen heel veel risico’s, wilde je lekker eten.
Maar goed, dat is intussen lang vergeten.
Want zo’n eeuwigheid later zie jij er nog altijd uit
als een fris en fruitig stukje lentefruit
op een hele grote slagroomtaart.

En nu je vandaag dus weer verjaart,
wou ik toch een klein fijn vers,
vers als een verse pannenkoek
voor je schrijven, pannenkoek!

Want Rozjeeeke Pattisjeeke,
(ik schrijf het gewoon even fonetisch)
als er één ding is dat ik zeker weet,
is het toch dat jij een kanjer bent!
Een hele fidele fijne vent.

En bovenal een lieve vriend,
Je hebt deze dwaze karamellenverzen
dus echt dubbel en dik verdiend!

Proficiat maat!
Drie dikke kussen,

Sven

Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer