Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem
Nieuws

Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem

Speciale dag, deze 18de april, want vandaag is mijn petekindje Estée jarig, ze wordt drie, joepie, en morgen is mijn andere petekindje Axelle jarig. Zij wordt 4.

Maar vandaag is het dus ook de verjaardag van één van onze grootste en tofste chefs, en op de koop toe ook nog eens goede vriend van mij: Roger van Damme. Ik ga z’n leeftijd niet vermelden omdat je, dat weet een chef, ook geen zout in de wonde moet strooien. Mopje!

Maar ik heb wel een speciale boodschap voor Roger. Ik heb het zelfs in een gedicht geschreven.

Beste vriend, Roger van Damme,
zo tussen de vers gesmeerde boterhammen
wil ik je vandaag heel even storen,
omdat je op deze dag,
errrrrg lang geleden, bent geboren.

Men moest toen nog zelf met steen en hout
vuurtje stoken om te kunnen koken!
En toen de holbewoners roken
dat de pannenkoeken waren gebakken,
moest de chef snel zijn biezen pakken
voor hij zelf in de pot werd gesmeten!

Ja, je nam toen heel veel risico’s, wilde je lekker eten.
Maar goed, dat is intussen lang vergeten.
Want zo’n eeuwigheid later zie jij er nog altijd uit
als een fris en fruitig stukje lentefruit
op een hele grote slagroomtaart.

En nu je vandaag dus weer verjaart,
wou ik toch een klein fijn vers,
vers als een verse pannenkoek
voor je schrijven, pannenkoek!

Want Rozjeeeke Pattisjeeke,
(ik schrijf het gewoon even fonetisch)
als er één ding is dat ik zeker weet,
is het toch dat jij een kanjer bent!
Een hele fidele fijne vent.

En bovenal een lieve vriend,
Je hebt deze dwaze karamellenverzen
dus echt dubbel en dik verdiend!

Proficiat maat!
Drie dikke kussen,

Sven

Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer