Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem
Nieuws

Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem

Speciale dag, deze 18de april, want vandaag is mijn petekindje Estée jarig, ze wordt drie, joepie, en morgen is mijn andere petekindje Axelle jarig. Zij wordt 4.

Maar vandaag is het dus ook de verjaardag van één van onze grootste en tofste chefs, en op de koop toe ook nog eens goede vriend van mij: Roger van Damme. Ik ga z’n leeftijd niet vermelden omdat je, dat weet een chef, ook geen zout in de wonde moet strooien. Mopje!

Maar ik heb wel een speciale boodschap voor Roger. Ik heb het zelfs in een gedicht geschreven.

Beste vriend, Roger van Damme,
zo tussen de vers gesmeerde boterhammen
wil ik je vandaag heel even storen,
omdat je op deze dag,
errrrrg lang geleden, bent geboren.

Men moest toen nog zelf met steen en hout
vuurtje stoken om te kunnen koken!
En toen de holbewoners roken
dat de pannenkoeken waren gebakken,
moest de chef snel zijn biezen pakken
voor hij zelf in de pot werd gesmeten!

Ja, je nam toen heel veel risico’s, wilde je lekker eten.
Maar goed, dat is intussen lang vergeten.
Want zo’n eeuwigheid later zie jij er nog altijd uit
als een fris en fruitig stukje lentefruit
op een hele grote slagroomtaart.

En nu je vandaag dus weer verjaart,
wou ik toch een klein fijn vers,
vers als een verse pannenkoek
voor je schrijven, pannenkoek!

Want Rozjeeeke Pattisjeeke,
(ik schrijf het gewoon even fonetisch)
als er één ding is dat ik zeker weet,
is het toch dat jij een kanjer bent!
Een hele fidele fijne vent.

En bovenal een lieve vriend,
Je hebt deze dwaze karamellenverzen
dus echt dubbel en dik verdiend!

Proficiat maat!
Drie dikke kussen,

Sven

Eén van onze grootste chefs is jarig en ik heb een boodschap voor hem

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer