Steeds vaker krijg ik vragen over hoe ik zelf zoveel ben afgevallen. En over hoe ik dat vol weet te houden ondanks mijn drukke leven. En ik kan enkel eerlijk antwoorden: er bestaat werkelijk geen enkel wondermiddel.
Bepaalde producten vermijden kan zeker (tijdelijk) helpen. En iedereen weet dat suiker en vet sowieso producten zijn waar je een beetje mee uit moet kijken. Maar waar ik echt stress van krijg, en problemen mee heb, zijn alle wonderdiëten die vandaag de ronde doen.
Weet je wat? Die werken niet! Tijdelijk misschien wel. Maar het komt er altijd op neer om de tering naar de nering te zetten. Om uit te kijken ook. Om meer te bewegen. Er bestaat eerlijk gezegd geen wonderformule. En de mensen die het je proberen te verkopen maken je ook maar iets wijs.
Je moet goed beseffen waarom je precies anders wil gaan leven. Om wat af te vallen? Goed idee! Om gezonder te gaan leven? Top! Maar alle tijdelijke motivaties zoals “ik wil bikini-proof zijn” zijn eigenlijk flauwekul. Geef toe, we beseffen dat allemaal wel. Maar toch trappen we soms in de val. Omdat we graag een wonderpilletje zouden slikken of door het schrappen van één ingrediënt denken plots slank als een plank te worden. Wel, forget it.
Gezond verstand is veel slimmer dan fake food news dat binnen een paar dagen of maanden doorprikt wordt! Laat ons dus maar wat kritischer zijn. Als je wat kilo’s wil verliezen en gezonder wil leven, ga je echt wat moeten werken. Veel wandelen of op een andere manier bewegen, minder alcohol drinken, en anders, dus gezonder en lichter eten. Maar… het kan. En je zal er gelukkiger van worden als je eenmaal de switch weet te maken.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer