Laat je niks wijs maken: er is maar één manier om af te vallen.
Nieuws

Laat je niks wijs maken: er is maar één manier om af te vallen.

Steeds vaker krijg ik vragen over hoe ik zelf zoveel ben afgevallen. En over hoe ik dat vol weet te houden ondanks mijn drukke leven. En ik kan enkel eerlijk antwoorden: er bestaat werkelijk geen enkel wondermiddel.

Bepaalde producten vermijden kan zeker (tijdelijk) helpen. En iedereen weet dat suiker en vet sowieso producten zijn waar je een beetje mee uit moet kijken. Maar waar ik echt stress van krijg, en problemen mee heb, zijn alle wonderdiëten die vandaag de ronde doen.

Weet je wat? Die werken niet! Tijdelijk misschien wel. Maar het komt er altijd op neer om de tering naar de nering te zetten. Om uit te kijken ook. Om meer te bewegen. Er bestaat eerlijk gezegd geen wonderformule. En de mensen die het je proberen te verkopen maken je ook maar iets wijs.

Je moet goed beseffen waarom je precies anders wil gaan leven. Om wat af te vallen? Goed idee! Om gezonder te gaan leven? Top! Maar alle tijdelijke motivaties zoals “ik wil bikini-proof zijn” zijn eigenlijk flauwekul. Geef toe, we beseffen dat allemaal wel. Maar toch trappen we soms in de val. Omdat we graag een wonderpilletje zouden slikken of door het schrappen van één ingrediënt denken plots slank als een plank te worden. Wel, forget it.

Gezond verstand is veel slimmer dan fake food news dat binnen een paar dagen of maanden doorprikt wordt! Laat ons dus maar wat kritischer zijn. Als je wat kilo’s wil verliezen en gezonder wil leven, ga je echt wat moeten werken. Veel wandelen of op een andere manier bewegen, minder alcohol drinken, en anders, dus gezonder en lichter eten. Maar… het kan. En je zal er gelukkiger van worden als je eenmaal de switch weet te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer