Laat je niks wijs maken: er is maar één manier om af te vallen.

Steeds vaker krijg ik vragen over hoe ik zelf zoveel ben afgevallen. En over hoe ik dat vol weet te houden ondanks mijn drukke leven. En ik kan enkel eerlijk antwoorden: er bestaat werkelijk geen enkel wondermiddel.

Bepaalde producten vermijden kan zeker (tijdelijk) helpen. En iedereen weet dat suiker en vet sowieso producten zijn waar je een beetje mee uit moet kijken. Maar waar ik echt stress van krijg, en problemen mee heb, zijn alle wonderdiëten die vandaag de ronde doen.

Weet je wat? Die werken niet! Tijdelijk misschien wel. Maar het komt er altijd op neer om de tering naar de nering te zetten. Om uit te kijken ook. Om meer te bewegen. Er bestaat eerlijk gezegd geen wonderformule. En de mensen die het je proberen te verkopen maken je ook maar iets wijs.

Je moet goed beseffen waarom je precies anders wil gaan leven. Om wat af te vallen? Goed idee! Om gezonder te gaan leven? Top! Maar alle tijdelijke motivaties zoals “ik wil bikini-proof zijn” zijn eigenlijk flauwekul. Geef toe, we beseffen dat allemaal wel. Maar toch trappen we soms in de val. Omdat we graag een wonderpilletje zouden slikken of door het schrappen van één ingrediënt denken plots slank als een plank te worden. Wel, forget it.

Gezond verstand is veel slimmer dan fake food news dat binnen een paar dagen of maanden doorprikt wordt! Laat ons dus maar wat kritischer zijn. Als je wat kilo’s wil verliezen en gezonder wil leven, ga je echt wat moeten werken. Veel wandelen of op een andere manier bewegen, minder alcohol drinken, en anders, dus gezonder en lichter eten. Maar… het kan. En je zal er gelukkiger van worden als je eenmaal de switch weet te maken.