Steeds vaker krijg ik vragen over hoe ik zelf zoveel ben afgevallen. En over hoe ik dat vol weet te houden ondanks mijn drukke leven. En ik kan enkel eerlijk antwoorden: er bestaat werkelijk geen enkel wondermiddel.
Bepaalde producten vermijden kan zeker (tijdelijk) helpen. En iedereen weet dat suiker en vet sowieso producten zijn waar je een beetje mee uit moet kijken. Maar waar ik echt stress van krijg, en problemen mee heb, zijn alle wonderdiëten die vandaag de ronde doen.
Weet je wat? Die werken niet! Tijdelijk misschien wel. Maar het komt er altijd op neer om de tering naar de nering te zetten. Om uit te kijken ook. Om meer te bewegen. Er bestaat eerlijk gezegd geen wonderformule. En de mensen die het je proberen te verkopen maken je ook maar iets wijs.
Je moet goed beseffen waarom je precies anders wil gaan leven. Om wat af te vallen? Goed idee! Om gezonder te gaan leven? Top! Maar alle tijdelijke motivaties zoals “ik wil bikini-proof zijn” zijn eigenlijk flauwekul. Geef toe, we beseffen dat allemaal wel. Maar toch trappen we soms in de val. Omdat we graag een wonderpilletje zouden slikken of door het schrappen van één ingrediënt denken plots slank als een plank te worden. Wel, forget it.
Gezond verstand is veel slimmer dan fake food news dat binnen een paar dagen of maanden doorprikt wordt! Laat ons dus maar wat kritischer zijn. Als je wat kilo’s wil verliezen en gezonder wil leven, ga je echt wat moeten werken. Veel wandelen of op een andere manier bewegen, minder alcohol drinken, en anders, dus gezonder en lichter eten. Maar… het kan. En je zal er gelukkiger van worden als je eenmaal de switch weet te maken.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer