EENS ECHT TEVEEL ETEN MAG, ER IS ÉÉN GROTE VOORWAARDE
Nieuws

Eens echt teveel eten mag, er is ÉÉn grote voorwaarde

Natuurlijk moet je niet te vaak teveel eten. Dat is ongezond. Altijd met mate eten is een slim idee, en als je wilt afvallen met je gewoon minder eten dan je kunt verbranden. Maar in die gedachte schuilt ook een mogelijkheid. Iets wat ik geleerd heb toen ik door veel te wandelen veel kilo’s verloor. Wanneer je echt veel beweegt, en goed op je eten let door de week, dan mag je een cheatdag inbouwen. Ik doe dat graag op zondag.

Dan pas ik een hele week lang een beetje op dat ik niet overdrijf. En op zondagochtend maak ik dan een stevige wandeling van een dikke twee tot drie uur, zonder ontbijt, behalve een kopje koffie. Door die cafeïne ga je namelijk veel sneller en beter vet verbranden als je gaat sporten. En als ik dan rond elf uur thuiskom, neem ik een douche of een lekker bad, en dan zondig ik. Dan eet ik waar ik zin in heb: voorgerecht, hoofdgerecht, zelfs dessert. Ik eet er een broodje bij, met boter en peper en zout. Kortom, ik laat me gaan.

En ik zet de knop van het schuldgevoel uit. Ik heb dan namelijk in de ochtend al mooi veel calorieën verbrand. En ik heb dan een hele week opgelet. En die ene middag gaat het verschil dan absoluut niet maken. Integendeel, het zet je verbrandingsoventje nog eens aan het werk. En dat is nodig. Want als je elke dag weinig eet gaat je lichaam rantsoeneren, en dreigt je verbranding stil te vallen. Dus laat je maar eens gaan. En je zult zien, de volgende dag zul je niks bijgekomen zijn. Maar bon, dat gaat dus over één lunch hé. Da andere dagen van de week moet je natuurlijk wel verstandig eten.

Wil je meer van dit soort tips, bestel dan nu mijn boek Waarom Wandelen, vol do’s en dont’s voor de beginnende en gevorderde wandelaar op www.silenro.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer