EENS ECHT TEVEEL ETEN MAG, ER IS ÉÉN GROTE VOORWAARDE

Natuurlijk moet je niet te vaak teveel eten. Dat is ongezond. Altijd met mate eten is een slim idee, en als je wilt afvallen met je gewoon minder eten dan je kunt verbranden. Maar in die gedachte schuilt ook een mogelijkheid. Iets wat ik geleerd heb toen ik door veel te wandelen veel kilo’s verloor. Wanneer je echt veel beweegt, en goed op je eten let door de week, dan mag je een cheatdag inbouwen. Ik doe dat graag op zondag.

Dan pas ik een hele week lang een beetje op dat ik niet overdrijf. En op zondagochtend maak ik dan een stevige wandeling van een dikke twee tot drie uur, zonder ontbijt, behalve een kopje koffie. Door die cafeïne ga je namelijk veel sneller en beter vet verbranden als je gaat sporten. En als ik dan rond elf uur thuiskom, neem ik een douche of een lekker bad, en dan zondig ik. Dan eet ik waar ik zin in heb: voorgerecht, hoofdgerecht, zelfs dessert. Ik eet er een broodje bij, met boter en peper en zout. Kortom, ik laat me gaan.

En ik zet de knop van het schuldgevoel uit. Ik heb dan namelijk in de ochtend al mooi veel calorieën verbrand. En ik heb dan een hele week opgelet. En die ene middag gaat het verschil dan absoluut niet maken. Integendeel, het zet je verbrandingsoventje nog eens aan het werk. En dat is nodig. Want als je elke dag weinig eet gaat je lichaam rantsoeneren, en dreigt je verbranding stil te vallen. Dus laat je maar eens gaan. En je zult zien, de volgende dag zul je niks bijgekomen zijn. Maar bon, dat gaat dus over één lunch hé. Da andere dagen van de week moet je natuurlijk wel verstandig eten.

Wil je meer van dit soort tips, bestel dan nu mijn boek Waarom Wandelen, vol do’s en dont’s voor de beginnende en gevorderde wandelaar op www.silenro.be