Intussen ben ik alweer een weekje radio aan het maken op Joe, met Anke, en dat bevalt me goed. Niks liever dan mensen vroeg wakker maken met goede muziek, actualiteit en vrolijkheid. Ik vind het leuk dat de luisteraars laten weten dat ze blij zijn dat we terug zijn. Ik ben dat zelf ook.
Morgen gaan we met z’n allen weer de routine in. Bijna alle kinderen naar school, bijna iedereen naar z’n werk. Al is routine in covid-tijden natuurlijk niet wat het vroeger was. Voortdurend moet je voorzichtig zijn, afstand houden, handen wassen, maskertjes op. Ik snap het en zal het altijd doen, voor de veiligheid van anderen en mezelf. Maar het is wel niet meer het leven zoals we het kenden.
Vanochtend vroeg een luisteraar me: ben jij eigenlijk uitgerust na de zomer? Zijn de batterijtjes een beetje opgeladen? Hoh, wat moet ik daar nu op antwoorden? Ik mag totaal niet klagen. Ik heb super veel vakantie gehad, ik heb kunnen uitslapen, en had in principe alle tijd om van het leven te genieten. Al was het voor mij zoals voor iedereen wel genieten met de rem op.
Niet naar Barcelona mogen, niet kunnen DJ’n, minder mensen kunnen ontvangen voor gezellige zomer-bbq’s. Ik behoor echt niet tot die categorie van mensen die zeggen: corona heeft me rust gegeven en me doen beseffen wat echt belangrijk is in het leven. Maar ik wil ook niet klagen. Ik doe m’n job graag, ben gezond, kom niks tekort, heb een goed lief, kortom, neuten is niet aan de orde.
Maar straks komt de herfst. Straks korten de dagen. Straks is het snel donker, regent het, wordt het kouder. Dan is menselijke warmte zo belangrijk. Het is voor mij de ultieme periode om vrienden uit te nodigen, een goed glas te drinken, eens naar het theater of naar een concert te gaan, zonlicht bij te tanken in Barcelona. De vraag is of dat zal mogen? Ik vrees ervoor.
Premier Wilmes heeft vandaag al gesuggereerd dat de bubbel niet lang meer houdbaar is. Ik snap waarom ze dat zegt. Mensen worden moe, en bang, zijn net als ik bezorgd voor de maanden die komen. Het vermoeden is ook dat covid net in de herfst en winter zich nog makkelijk verspreiden kan. Net wanneer sociaal contact zo belangrijk is. Of gaan we de kerst in gezinsbubbels doorbrengen? Anderzijds: ik wil echt niet ziek worden, en vooral: niemand van m’n geliefden ziek maken. Dus ik besef dat het leven niet meteen meer zal worden zoals het altijd was.
Het zijn absoluut geen makkelijke tijden. Ik besef dat zagen ons niet vooruit helpt. Ik ben van plan om op de radio positief als altijd een glimlach in elke ochtend te steken. Ik ga op de blog de komende maanden heel veel recepten voor zalig comfort food delen. Het moet niet te moeilijk zijn nu, het moet gezellig zijn, bij voorkeur in onze bubbel.
Ik beloof mijn best te doen dus, net als jij. Laat ons keihard hopen dat er snel mogelijkheden komen om het leven ook weer echt te vieren, zonder beperkingen. Liefst van al omdat er een goed vaccin of geneesmiddel gevonden is, misschien wel met een nieuwe maar veilige definitie van bubbels. We hebben er allemaal nood aan. Ik duim er zo hard voor. Jullie ook?
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer