Ik kreeg de vraag binnen de voorbije weken van vele volgers van deze blog: “Ik ben nu echt veel aan het wandelen, maar wanneer ga ik afvallen?” Veel mensen beginnen nu namelijk “Orneliskes” te doen, ze maken hun dagelijkse wandeling. Al was het maar om even aan de verplichte quarantaine te ontsnappen. Dat is goed. Als je afstand blijft houden van elkaar is wandelen natuurlijk erg gezond.
Door al dat wandelen ben ik in 2011 ook meer dan 35 kilo kwijt geraakt. Dus mensen denken en hopen dat wandelen voor hen ook wonderen gaat doen. Dus ze hopen dat de kilo’s nu gaan smelten als sneeuw voor de zon. Ik wil hun hoop toch een klein beetje temperen. Afvallen door wandelen gaat niet aan het tempo van drie kilo per week.
Ik combineerde mijn inspanningen met anders en gezonder gaan eten. Met veel water drinken en nauwelijks alcohol. Ik wandelde echt veel. En ik hield het bijna een jaar vol. In deze corona-tijden eten mensen ook wel wat meer, en ze drinken ook hun glaasje bier of wijn, of ze snoepen meer. Dan mag je al blij zijn dat je door je wandelen kunt vermijden dat je überhaupt verzwaart.
Dus als je echt af wil vallen leven zullen je voor het volledige pakket moeten gaan, en met wandelen alleen zul je er dan natuurlijk niet raken wanneer je ook blijft zondigen. Probeer dus gezond te koken, met veel groentjes en fruit. Let op dat je niet teveel snoept. Want als je onderstaande lijstje er even bij gaat nemen zul je merken dat je al een flink eind moet stappen om de calorieën van al je snoepgoed weg te wandelen.
Een klein zakje chips: 150 kCal… Dat wil zeggen, een half uur wandelen.
Een Twix: 248 kCal… Toch al zeker vijftig minuten wandelen.
Een (normaal) pakje friet met mayonaise: 600 kCal… Twee uur wandelen.
Een smoske: 700 kCal… Twee uur en twintig minuten wandelen.
Pizza Dr Oetker: 839 kCal… Bijna drie uur wandelen.
Big Mac Menu: 1305 kCal… Maar liefst vier en een half uur wandelen.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer