DE CULINAIRE STER VAN TOMORROWLAND: ROGER VAN DAMME

Het was met gepaste trots dat mijn goede vriend, beroemd patissier èn sterrenchef van Het Gebaar in Antwerpen, Roger van Damme mij bovenstaand fotootje doorstuurde. Roger is, net als Sergio Herman, sinds jaar en dag één van de topchefs die van Tomorrowland in Boom meer dan enkel een muzikaal festival maken, door ook prachtige gerechten te verzinnen voor het grootste en mooiste dancefestival van de wereld.

En ook dit jaar was hij er bij toen gisterenmorgen een Brussels Airlines-vlucht vol party-gangers van Ibiza naar Brussel kwam gevlogen. En speciaal voor die gelegenheid maakte Roger dit jaar een prachtig dessert met witte Belgische chocolade, afgewerkt met aardbei, yoghurt en basilicum, in de vorm van een wereldbol; voor de knapste desserts moet je toch echt wel bij Roger zijn.

Ik zag dat hij gisteren trouwens op z’n Instagram-account live aan het uitzenden was vanop de Schorre in Boom, en dat zal de komende twee weekends niet anders zijn, Roger is ook een goede vriend van onder andere Dimitri Vegas en Like Mike, en als zij op het podium staan, zal hij in de buurt wel voor lekker eten en grote ambiance zorgen.

Voor alle mensen die voor het eerst (of voor de zoveelste keer) naar Tomorrowland gaan: niet enkel Roger zal er voor lekker eten zorgen. De twee sympathieke broers Michiel en Manu Beers, die Tomorrowland ooit kleinschalig uit de grond hebben gestampt, zijn ook twee echte gourmands, en elk jaar proberen ze er voor te zorgen dat het aanbod aan lekker en gezond eten op De Schorre beter en ruimer wordt.

Geniet van de muziek, en van het lekkere eten, die sixpack moet in de maanden voor het festival gemaakt worden, en kun je de komende dagen toch niet meer redden, dus smakelijk. En geniet met volle teugen!