DE CULINAIRE STER VAN TOMORROWLAND: ROGER VAN DAMME
Nieuws

De culinaire ster van tomorrowland: roger van damme

Het was met gepaste trots dat mijn goede vriend, beroemd patissier èn sterrenchef van Het Gebaar in Antwerpen, Roger van Damme mij bovenstaand fotootje doorstuurde. Roger is, net als Sergio Herman, sinds jaar en dag één van de topchefs die van Tomorrowland in Boom meer dan enkel een muzikaal festival maken, door ook prachtige gerechten te verzinnen voor het grootste en mooiste dancefestival van de wereld.

En ook dit jaar was hij er bij toen gisterenmorgen een Brussels Airlines-vlucht vol party-gangers van Ibiza naar Brussel kwam gevlogen. En speciaal voor die gelegenheid maakte Roger dit jaar een prachtig dessert met witte Belgische chocolade, afgewerkt met aardbei, yoghurt en basilicum, in de vorm van een wereldbol; voor de knapste desserts moet je toch echt wel bij Roger zijn.

Ik zag dat hij gisteren trouwens op z’n Instagram-account live aan het uitzenden was vanop de Schorre in Boom, en dat zal de komende twee weekends niet anders zijn, Roger is ook een goede vriend van onder andere Dimitri Vegas en Like Mike, en als zij op het podium staan, zal hij in de buurt wel voor lekker eten en grote ambiance zorgen.

Voor alle mensen die voor het eerst (of voor de zoveelste keer) naar Tomorrowland gaan: niet enkel Roger zal er voor lekker eten zorgen. De twee sympathieke broers Michiel en Manu Beers, die Tomorrowland ooit kleinschalig uit de grond hebben gestampt, zijn ook twee echte gourmands, en elk jaar proberen ze er voor te zorgen dat het aanbod aan lekker en gezond eten op De Schorre beter en ruimer wordt.

Geniet van de muziek, en van het lekkere eten, die sixpack moet in de maanden voor het festival gemaakt worden, en kun je de komende dagen toch niet meer redden, dus smakelijk. En geniet met volle teugen!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer