DE CULINAIRE STER VAN TOMORROWLAND: ROGER VAN DAMME
Nieuws

De culinaire ster van tomorrowland: roger van damme

Het was met gepaste trots dat mijn goede vriend, beroemd patissier èn sterrenchef van Het Gebaar in Antwerpen, Roger van Damme mij bovenstaand fotootje doorstuurde. Roger is, net als Sergio Herman, sinds jaar en dag één van de topchefs die van Tomorrowland in Boom meer dan enkel een muzikaal festival maken, door ook prachtige gerechten te verzinnen voor het grootste en mooiste dancefestival van de wereld.

En ook dit jaar was hij er bij toen gisterenmorgen een Brussels Airlines-vlucht vol party-gangers van Ibiza naar Brussel kwam gevlogen. En speciaal voor die gelegenheid maakte Roger dit jaar een prachtig dessert met witte Belgische chocolade, afgewerkt met aardbei, yoghurt en basilicum, in de vorm van een wereldbol; voor de knapste desserts moet je toch echt wel bij Roger zijn.

Ik zag dat hij gisteren trouwens op z’n Instagram-account live aan het uitzenden was vanop de Schorre in Boom, en dat zal de komende twee weekends niet anders zijn, Roger is ook een goede vriend van onder andere Dimitri Vegas en Like Mike, en als zij op het podium staan, zal hij in de buurt wel voor lekker eten en grote ambiance zorgen.

Voor alle mensen die voor het eerst (of voor de zoveelste keer) naar Tomorrowland gaan: niet enkel Roger zal er voor lekker eten zorgen. De twee sympathieke broers Michiel en Manu Beers, die Tomorrowland ooit kleinschalig uit de grond hebben gestampt, zijn ook twee echte gourmands, en elk jaar proberen ze er voor te zorgen dat het aanbod aan lekker en gezond eten op De Schorre beter en ruimer wordt.

Geniet van de muziek, en van het lekkere eten, die sixpack moet in de maanden voor het festival gemaakt worden, en kun je de komende dagen toch niet meer redden, dus smakelijk. En geniet met volle teugen!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer