Corona is een lelijk monster, dat weten we al langer. Het tast de gezondheid van zoveel mensen wereldwijd aan, en ook de economie krijgt gigantische klappen. En dat er ook in de horeca veel slachtoffers gaan vallen is wel duidelijk. Ik hou m’n hart vast. Ik zou het echt zo jammer vinden dat restaurants of tavernes waar ik graag naartoe gaan de deuren moeten sluiten. En gisteren ontdekte ik dat één van de plekken waar ik graag kom al mag sluiten.
De Chileense interieur-architect Jaime Beriestain heeft in het centrum van Barcelona een unieke zaak. De ene helft is een gezellig restaurant waar je lekker kunt lunchen en dineren, en de andere helft is een zalige interieurwinkel. En daar zit dan ook nog een stukje bloemenwinkel in en een mooi desserten-kabinet. Je kunt er mooie kaarsen kopen, prima olijfolie, zetels, boeken, wenskaarten, borden, honing, noem het op. Allemaal Echt uniek.
Maar gisteren bracht de sympathieke eigenaar op Instagram triestig nieuws. Hij stopt er voorgoed mee. Het is over en uit. Corona heeft zijn verhaal financieel stuk gekregen. Ik vind het ontzettend jammer. Dit was niet het beste restaurant van de stad, maar het was er wel lekker en reuze gezellig. Een prachtig interieur, tof personeel, en heel veel mooie spullen om te bekijken, en soms te kopen.
Het is over en uit. Afgelopen. Corona heeft Jaime en z’n team klein gekregen. Zonde. Ik liep er bijna elk weekend dat ik in Barcelona was wel eens binnen. Ik dronk er een glas, at er een kroketje, kocht er kaarsjes of een boek. Dat gaat nu niet meer lukken. Verdorie zeg. En ik ben eerlijk gezegd bang welk van mijn favoriete plekjes binnenkort overkop zou kunnen gaan. Ik hoop oprecht dat de iets langere financiële adem van de Belgische restaurateurs en de steunmaatregelen van de overheid hier bij ons gedwongen sluitingen kan vermijden.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer