Eerste van m'n favoriete restaurants definitief dicht door corona
Nieuws

Eerste van m’n favoriete restaurants definitief dicht door corona

Corona is een lelijk monster, dat weten we al langer. Het tast de gezondheid van zoveel mensen wereldwijd aan, en ook de economie krijgt gigantische klappen. En dat er ook in de horeca veel slachtoffers gaan vallen is wel duidelijk. Ik hou m’n hart vast. Ik zou het echt zo jammer vinden dat restaurants of tavernes waar ik graag naartoe gaan de deuren moeten sluiten. En gisteren ontdekte ik dat één van de plekken waar ik graag kom al mag sluiten.

De Chileense interieur-architect Jaime Beriestain heeft in het centrum van Barcelona een unieke zaak. De ene helft is een gezellig restaurant waar je lekker kunt lunchen en dineren, en de andere helft is een zalige interieurwinkel. En daar zit dan ook nog een stukje bloemenwinkel in en een mooi desserten-kabinet. Je kunt er mooie kaarsen kopen, prima olijfolie, zetels, boeken, wenskaarten, borden, honing, noem het op. Allemaal Echt uniek.

Maar gisteren bracht de sympathieke eigenaar op Instagram triestig nieuws. Hij stopt er voorgoed mee. Het is over en uit. Corona heeft zijn verhaal financieel stuk gekregen. Ik vind het ontzettend jammer. Dit was niet het beste restaurant van de stad, maar het was er wel lekker en reuze gezellig. Een prachtig interieur, tof personeel, en heel veel mooie spullen om te bekijken, en soms te kopen.

Het is over en uit. Afgelopen. Corona heeft Jaime en z’n team klein gekregen. Zonde. Ik liep er bijna elk weekend dat ik in Barcelona was wel eens binnen. Ik dronk er een glas, at er een kroketje, kocht er kaarsjes of een boek. Dat gaat nu niet meer lukken. Verdorie zeg. En ik ben eerlijk gezegd bang welk van mijn favoriete plekjes binnenkort overkop zou kunnen gaan. Ik hoop oprecht dat de iets langere financiële adem van de Belgische restaurateurs en de steunmaatregelen van de overheid hier bij ons gedwongen sluitingen kan vermijden.

Eerste van m'n favoriete restaurants definitief dicht door corona
Eerste van m'n favoriete restaurants definitief dicht door corona
Eerste van m'n favoriete restaurants definitief dicht door corona

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer