Eerste van m'n favoriete restaurants definitief dicht door corona
Nieuws

Eerste van m’n favoriete restaurants definitief dicht door corona

Corona is een lelijk monster, dat weten we al langer. Het tast de gezondheid van zoveel mensen wereldwijd aan, en ook de economie krijgt gigantische klappen. En dat er ook in de horeca veel slachtoffers gaan vallen is wel duidelijk. Ik hou m’n hart vast. Ik zou het echt zo jammer vinden dat restaurants of tavernes waar ik graag naartoe gaan de deuren moeten sluiten. En gisteren ontdekte ik dat één van de plekken waar ik graag kom al mag sluiten.

De Chileense interieur-architect Jaime Beriestain heeft in het centrum van Barcelona een unieke zaak. De ene helft is een gezellig restaurant waar je lekker kunt lunchen en dineren, en de andere helft is een zalige interieurwinkel. En daar zit dan ook nog een stukje bloemenwinkel in en een mooi desserten-kabinet. Je kunt er mooie kaarsen kopen, prima olijfolie, zetels, boeken, wenskaarten, borden, honing, noem het op. Allemaal Echt uniek.

Maar gisteren bracht de sympathieke eigenaar op Instagram triestig nieuws. Hij stopt er voorgoed mee. Het is over en uit. Corona heeft zijn verhaal financieel stuk gekregen. Ik vind het ontzettend jammer. Dit was niet het beste restaurant van de stad, maar het was er wel lekker en reuze gezellig. Een prachtig interieur, tof personeel, en heel veel mooie spullen om te bekijken, en soms te kopen.

Het is over en uit. Afgelopen. Corona heeft Jaime en z’n team klein gekregen. Zonde. Ik liep er bijna elk weekend dat ik in Barcelona was wel eens binnen. Ik dronk er een glas, at er een kroketje, kocht er kaarsjes of een boek. Dat gaat nu niet meer lukken. Verdorie zeg. En ik ben eerlijk gezegd bang welk van mijn favoriete plekjes binnenkort overkop zou kunnen gaan. Ik hoop oprecht dat de iets langere financiële adem van de Belgische restaurateurs en de steunmaatregelen van de overheid hier bij ons gedwongen sluitingen kan vermijden.

Eerste van m'n favoriete restaurants definitief dicht door corona
Eerste van m'n favoriete restaurants definitief dicht door corona
Eerste van m'n favoriete restaurants definitief dicht door corona

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer