Eind volgende week beslissing over opening horeca
Nieuws

Eind volgende week beslissing over opening horeca

Dat is tenminste wat de restaurateurs aan de overheid vragen: geef ons op tijd nieuws, zodat we aan de voorbereidingen kunnen beginnen. De besmettingscijfers zijn aan het dalen. Nog niet spectaculair. En het is maar de vraag of we op schema liggen voor een heropening van de horeca op 1 mei. Het lenteweer dat het virus parten zou kunnen spelen is intussen ook weer winterweer geworden, en de vaccinaties gaan ook niet bepaald aan een rotvaart. Het wordt dus behoorlijk krap om over drie weken opnieuw open te gaan. Ik zou er mijn geld echt niet op durven inzetten.

Ook de restaurateurs zelf hebben niet al teveel hoop. Twee dingen hoor ik nu constant: als we opengaan op 1 mei dan moeten we ook absoluut open kunnen blijven. Geen spelletjes asltublieft, geen valse hoop, en geen wisselvalligheid. Wat de kappers onlangs weer overkomen is wil de horeca echt nooit meer meemaken: opengaan en dan enkele weken later weer dicht moeten. Dat zouden ze financieel absoluut niet overleven. Dus liever nog een maandje langer wachten dan dat risico lopen. Dus: alle begrip als 1 mei niet lukt.

Maar de heropstart kost ook tijd. De zaak moet weer in gereedheid gebracht worden, er moeten producten en ingrediënten worden ingekocht, en die zijn niet allemaal meteen voorhanden. Het is een machine die na maanden inactiviteit moet worden geolied en met volle moed in gang worden gestoken, en daar hebben de meeste chefs tien dagen tot twee weken voor nodig. Dat zou dus zeggen dat eind volgende week de beslissing al moet vallen. Maar de kans dat die beslissing, met de huidige cijfers, over tien dagen al genomen zal kunnen worden, lijkt hen bijzonder klein…

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer