Eind volgende week beslissing over opening horeca
Nieuws

Eind volgende week beslissing over opening horeca

Dat is tenminste wat de restaurateurs aan de overheid vragen: geef ons op tijd nieuws, zodat we aan de voorbereidingen kunnen beginnen. De besmettingscijfers zijn aan het dalen. Nog niet spectaculair. En het is maar de vraag of we op schema liggen voor een heropening van de horeca op 1 mei. Het lenteweer dat het virus parten zou kunnen spelen is intussen ook weer winterweer geworden, en de vaccinaties gaan ook niet bepaald aan een rotvaart. Het wordt dus behoorlijk krap om over drie weken opnieuw open te gaan. Ik zou er mijn geld echt niet op durven inzetten.

Ook de restaurateurs zelf hebben niet al teveel hoop. Twee dingen hoor ik nu constant: als we opengaan op 1 mei dan moeten we ook absoluut open kunnen blijven. Geen spelletjes asltublieft, geen valse hoop, en geen wisselvalligheid. Wat de kappers onlangs weer overkomen is wil de horeca echt nooit meer meemaken: opengaan en dan enkele weken later weer dicht moeten. Dat zouden ze financieel absoluut niet overleven. Dus liever nog een maandje langer wachten dan dat risico lopen. Dus: alle begrip als 1 mei niet lukt.

Maar de heropstart kost ook tijd. De zaak moet weer in gereedheid gebracht worden, er moeten producten en ingrediënten worden ingekocht, en die zijn niet allemaal meteen voorhanden. Het is een machine die na maanden inactiviteit moet worden geolied en met volle moed in gang worden gestoken, en daar hebben de meeste chefs tien dagen tot twee weken voor nodig. Dat zou dus zeggen dat eind volgende week de beslissing al moet vallen. Maar de kans dat die beslissing, met de huidige cijfers, over tien dagen al genomen zal kunnen worden, lijkt hen bijzonder klein…

Gerelateerde nieuwsberichten

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer