Mijn eigen restaurant in Gent
Nieuws

Mijn eigen restaurant in Gent

De komende drie maanden ga ik een uniek pop-up restaurant openen in Gent, waar je enkel via Deliveroo mijn persoonlijke favoriete gerechten zult kunnen laten leveren. De recepten die al jaren scoren op Would Be Chef zullen nu dus in gans “9000” aan de deur bezorgd kunnen worden. Alle Gentenaars zullen dus restaurantje kunnen spelen met mijn lievelingsgerechten in de eigen woonkamer, in de zon in de eigen tuin, of op hun terras.

Mijn eigen restaurant in Gent
Mijn eigen restaurant in Gent

Het idee sluimerde al lang. Ooit heb ik eens een weekje met Kürt Rogiers voor onze toenmalige ochtendshow op Qmusic, een pop-up-restaurant gehad op het Gentse Sint-Pietersplein, en dat zat ‘s middags en ‘s avonds afgeladen vol. We hebben ons toen zo ontzettend geamuseerd dat het bij mij altijd is blijven leven. Ik wou dat zo graag nog eens opnieuw doen, frisse, leuke gerechten bedenken en serveren aan mensen die houden van lekker eten.

Twee jaar geleden heb ik voor de tweede verjaardag van Would Be Chef een quatre mains gedaan met Roger van Damme in Het Gebaar, en vorig jaar ging ik dat ook doen samen met een andere Belgische topchef. Jammer genoeg gooide Covid toen roet in het eten, en ook al vieren we deze week dan wel de vierde verjaardag van mijn foodblog Would Be Chef, en zou zo’n quatre mains nu zeker zalig zijn, de situatie is nog steeds behoorlijk spannend.

Mijn eigen restaurant in Gent
Mijn eigen restaurant in Gent

Net daarom vind ik het zo plezierig dat ik met Deliveroo mijn droom wel kan laten uitkomen. En ik ben heel blij dat het net in Gent is dat ik mijn plannen mag uitrollen. Het is een stad waar veel mooie en hippe restaurants zijn, en het is heerlijk om hier nu ook een (tijdelijk culinair) verhaal te mogen schrijven. Ik heb zelfs zes jaar op internaat gezeten in de Artevelde stad, ik heb er veel goede vrienden wonen, en vorig jaar ben ik zelf verhuisd naar Lochristi. Het is dus amper zes kilometer van ons thuis naar de Gentse keukens van het Would Be Chef Restaurant. Makkelijk dus.

Ik heb de voorbije maanden achter de schermen enkele van mijn favoriete voorgerechten, hoofdgerechten, en desserts van de blog geperfectioneerd. We zijn op zoek gegaan naar mooie verse ingrediënten en lekkere kruiding. We hebben een ambitieus keukenteam gevonden dat net als ik van eerlijke, frisse gerechten met een twist houdt. En we maken in het menu een kleine reis, met zowel een Belgische, een Thaise, een Italiaanse en zelfs een Indische toets. De dingen die ik lekker vind gaan we ook voor de Gentenaren bereiden de komende maanden, lekker vers, en vol smaak.

Mijn eigen restaurant in Gent
Mijn eigen restaurant in Gent

Ik kijk er ontzettend naar uit om de reacties te horen op de gerechten. Zelf denken we dat we na veel proeven en uitproberen alles lekker in balans hebben gekregen, maar alle feedback is uiteraard welkom. We gaan ons vol goesting smijten om de komende maanden in Gent lekkere verse gerechten te laten bezorgen door de Deliveroo koeriers. Smakelijk eten!

Bestellen kun je vanaf woensdagavond doen in Gent op www.deliveroo.be

HET WOULD BE CHEF MENU

VOORGERECHTEN

Burrata – kerstomaat – framboos

Mijn eigen restaurant in Gent

Oosterse visballetjes met limoenmayo

Mijn eigen restaurant in Gent

HOOFDGERECHTEN

Thaise vol-au-vent

Mijn eigen restaurant in Gent

Indische curry – veggie balls

Mijn eigen restaurant in Gent

Italiaanse visburger – tarama

Mijn eigen restaurant in Gent

Linguine met kip – prosciutto erwtjes en een romige tomatensaus

Mijn eigen restaurant in Gent

DESSERTS

Ananas – Dark & Stormy – limoen mascarpone

Mijn eigen restaurant in Gent

Vanillepudding – aardbei – bruine suiker

Mijn eigen restaurant in Gent

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer