Mijn eigen restaurant in Gent

De komende drie maanden ga ik een uniek pop-up restaurant openen in Gent, waar je enkel via Deliveroo mijn persoonlijke favoriete gerechten zult kunnen laten leveren. De recepten die al jaren scoren op Would Be Chef zullen nu dus in gans “9000” aan de deur bezorgd kunnen worden. Alle Gentenaars zullen dus restaurantje kunnen spelen met mijn lievelingsgerechten in de eigen woonkamer, in de zon in de eigen tuin, of op hun terras.

Het idee sluimerde al lang. Ooit heb ik eens een weekje met Kürt Rogiers voor onze toenmalige ochtendshow op Qmusic, een pop-up-restaurant gehad op het Gentse Sint-Pietersplein, en dat zat ’s middags en ’s avonds afgeladen vol. We hebben ons toen zo ontzettend geamuseerd dat het bij mij altijd is blijven leven. Ik wou dat zo graag nog eens opnieuw doen, frisse, leuke gerechten bedenken en serveren aan mensen die houden van lekker eten.

Twee jaar geleden heb ik voor de tweede verjaardag van Would Be Chef een quatre mains gedaan met Roger van Damme in Het Gebaar, en vorig jaar ging ik dat ook doen samen met een andere Belgische topchef. Jammer genoeg gooide Covid toen roet in het eten, en ook al vieren we deze week dan wel de vierde verjaardag van mijn foodblog Would Be Chef, en zou zo’n quatre mains nu zeker zalig zijn, de situatie is nog steeds behoorlijk spannend.

Net daarom vind ik het zo plezierig dat ik met Deliveroo mijn droom wel kan laten uitkomen. En ik ben heel blij dat het net in Gent is dat ik mijn plannen mag uitrollen. Het is een stad waar veel mooie en hippe restaurants zijn, en het is heerlijk om hier nu ook een (tijdelijk culinair) verhaal te mogen schrijven. Ik heb zelfs zes jaar op internaat gezeten in de Artevelde stad, ik heb er veel goede vrienden wonen, en vorig jaar ben ik zelf verhuisd naar Lochristi. Het is dus amper zes kilometer van ons thuis naar de Gentse keukens van het Would Be Chef Restaurant. Makkelijk dus.

Ik heb de voorbije maanden achter de schermen enkele van mijn favoriete voorgerechten, hoofdgerechten, en desserts van de blog geperfectioneerd. We zijn op zoek gegaan naar mooie verse ingrediënten en lekkere kruiding. We hebben een ambitieus keukenteam gevonden dat net als ik van eerlijke, frisse gerechten met een twist houdt. En we maken in het menu een kleine reis, met zowel een Belgische, een Thaise, een Italiaanse en zelfs een Indische toets. De dingen die ik lekker vind gaan we ook voor de Gentenaren bereiden de komende maanden, lekker vers, en vol smaak.

Ik kijk er ontzettend naar uit om de reacties te horen op de gerechten. Zelf denken we dat we na veel proeven en uitproberen alles lekker in balans hebben gekregen, maar alle feedback is uiteraard welkom. We gaan ons vol goesting smijten om de komende maanden in Gent lekkere verse gerechten te laten bezorgen door de Deliveroo koeriers. Smakelijk eten!

Bestellen kun je vanaf woensdagavond doen in Gent op www.deliveroo.be

HET WOULD BE CHEF MENU

VOORGERECHTEN

Burrata – kerstomaat – framboos

Oosterse visballetjes met limoenmayo

HOOFDGERECHTEN

Thaise vol-au-vent

Indische curry – veggie balls

Italiaanse visburger – tarama

Linguine met kip – prosciutto erwtjes en een romige tomatensaus

DESSERTS

Ananas – Dark & Stormy – limoen mascarpone

Vanillepudding – aardbei – bruine suiker