Mijn eigen restaurant in Gent
Nieuws

Mijn eigen restaurant in Gent

De komende drie maanden ga ik een uniek pop-up restaurant openen in Gent, waar je enkel via Deliveroo mijn persoonlijke favoriete gerechten zult kunnen laten leveren. De recepten die al jaren scoren op Would Be Chef zullen nu dus in gans “9000” aan de deur bezorgd kunnen worden. Alle Gentenaars zullen dus restaurantje kunnen spelen met mijn lievelingsgerechten in de eigen woonkamer, in de zon in de eigen tuin, of op hun terras.

Mijn eigen restaurant in Gent
Mijn eigen restaurant in Gent

Het idee sluimerde al lang. Ooit heb ik eens een weekje met Kürt Rogiers voor onze toenmalige ochtendshow op Qmusic, een pop-up-restaurant gehad op het Gentse Sint-Pietersplein, en dat zat ’s middags en ’s avonds afgeladen vol. We hebben ons toen zo ontzettend geamuseerd dat het bij mij altijd is blijven leven. Ik wou dat zo graag nog eens opnieuw doen, frisse, leuke gerechten bedenken en serveren aan mensen die houden van lekker eten.

Twee jaar geleden heb ik voor de tweede verjaardag van Would Be Chef een quatre mains gedaan met Roger van Damme in Het Gebaar, en vorig jaar ging ik dat ook doen samen met een andere Belgische topchef. Jammer genoeg gooide Covid toen roet in het eten, en ook al vieren we deze week dan wel de vierde verjaardag van mijn foodblog Would Be Chef, en zou zo’n quatre mains nu zeker zalig zijn, de situatie is nog steeds behoorlijk spannend.

Mijn eigen restaurant in Gent
Mijn eigen restaurant in Gent

Net daarom vind ik het zo plezierig dat ik met Deliveroo mijn droom wel kan laten uitkomen. En ik ben heel blij dat het net in Gent is dat ik mijn plannen mag uitrollen. Het is een stad waar veel mooie en hippe restaurants zijn, en het is heerlijk om hier nu ook een (tijdelijk culinair) verhaal te mogen schrijven. Ik heb zelfs zes jaar op internaat gezeten in de Artevelde stad, ik heb er veel goede vrienden wonen, en vorig jaar ben ik zelf verhuisd naar Lochristi. Het is dus amper zes kilometer van ons thuis naar de Gentse keukens van het Would Be Chef Restaurant. Makkelijk dus.

Ik heb de voorbije maanden achter de schermen enkele van mijn favoriete voorgerechten, hoofdgerechten, en desserts van de blog geperfectioneerd. We zijn op zoek gegaan naar mooie verse ingrediënten en lekkere kruiding. We hebben een ambitieus keukenteam gevonden dat net als ik van eerlijke, frisse gerechten met een twist houdt. En we maken in het menu een kleine reis, met zowel een Belgische, een Thaise, een Italiaanse en zelfs een Indische toets. De dingen die ik lekker vind gaan we ook voor de Gentenaren bereiden de komende maanden, lekker vers, en vol smaak.

Mijn eigen restaurant in Gent
Mijn eigen restaurant in Gent

Ik kijk er ontzettend naar uit om de reacties te horen op de gerechten. Zelf denken we dat we na veel proeven en uitproberen alles lekker in balans hebben gekregen, maar alle feedback is uiteraard welkom. We gaan ons vol goesting smijten om de komende maanden in Gent lekkere verse gerechten te laten bezorgen door de Deliveroo koeriers. Smakelijk eten!

Bestellen kun je vanaf woensdagavond doen in Gent op www.deliveroo.be

HET WOULD BE CHEF MENU

VOORGERECHTEN

Burrata – kerstomaat – framboos

Mijn eigen restaurant in Gent

Oosterse visballetjes met limoenmayo

Mijn eigen restaurant in Gent

HOOFDGERECHTEN

Thaise vol-au-vent

Mijn eigen restaurant in Gent

Indische curry – veggie balls

Mijn eigen restaurant in Gent

Italiaanse visburger – tarama

Mijn eigen restaurant in Gent

Linguine met kip – prosciutto erwtjes en een romige tomatensaus

Mijn eigen restaurant in Gent

DESSERTS

Ananas – Dark & Stormy – limoen mascarpone

Mijn eigen restaurant in Gent

Vanillepudding – aardbei – bruine suiker

Mijn eigen restaurant in Gent

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer