De komende drie maanden ga ik een uniek pop-up restaurant openen in Gent, waar je enkel via Deliveroo mijn persoonlijke favoriete gerechten zult kunnen laten leveren. De recepten die al jaren scoren op Would Be Chef zullen nu dus in gans “9000” aan de deur bezorgd kunnen worden. Alle Gentenaars zullen dus restaurantje kunnen spelen met mijn lievelingsgerechten in de eigen woonkamer, in de zon in de eigen tuin, of op hun terras.
Het idee sluimerde al lang. Ooit heb ik eens een weekje met Kürt Rogiers voor onze toenmalige ochtendshow op Qmusic, een pop-up-restaurant gehad op het Gentse Sint-Pietersplein, en dat zat ’s middags en ’s avonds afgeladen vol. We hebben ons toen zo ontzettend geamuseerd dat het bij mij altijd is blijven leven. Ik wou dat zo graag nog eens opnieuw doen, frisse, leuke gerechten bedenken en serveren aan mensen die houden van lekker eten.
Twee jaar geleden heb ik voor de tweede verjaardag van Would Be Chef een quatre mains gedaan met Roger van Damme in Het Gebaar, en vorig jaar ging ik dat ook doen samen met een andere Belgische topchef. Jammer genoeg gooide Covid toen roet in het eten, en ook al vieren we deze week dan wel de vierde verjaardag van mijn foodblog Would Be Chef, en zou zo’n quatre mains nu zeker zalig zijn, de situatie is nog steeds behoorlijk spannend.
Net daarom vind ik het zo plezierig dat ik met Deliveroo mijn droom wel kan laten uitkomen. En ik ben heel blij dat het net in Gent is dat ik mijn plannen mag uitrollen. Het is een stad waar veel mooie en hippe restaurants zijn, en het is heerlijk om hier nu ook een (tijdelijk culinair) verhaal te mogen schrijven. Ik heb zelfs zes jaar op internaat gezeten in de Artevelde stad, ik heb er veel goede vrienden wonen, en vorig jaar ben ik zelf verhuisd naar Lochristi. Het is dus amper zes kilometer van ons thuis naar de Gentse keukens van het Would Be Chef Restaurant. Makkelijk dus.
Ik heb de voorbije maanden achter de schermen enkele van mijn favoriete voorgerechten, hoofdgerechten, en desserts van de blog geperfectioneerd. We zijn op zoek gegaan naar mooie verse ingrediënten en lekkere kruiding. We hebben een ambitieus keukenteam gevonden dat net als ik van eerlijke, frisse gerechten met een twist houdt. En we maken in het menu een kleine reis, met zowel een Belgische, een Thaise, een Italiaanse en zelfs een Indische toets. De dingen die ik lekker vind gaan we ook voor de Gentenaren bereiden de komende maanden, lekker vers, en vol smaak.
Ik kijk er ontzettend naar uit om de reacties te horen op de gerechten. Zelf denken we dat we na veel proeven en uitproberen alles lekker in balans hebben gekregen, maar alle feedback is uiteraard welkom. We gaan ons vol goesting smijten om de komende maanden in Gent lekkere verse gerechten te laten bezorgen door de Deliveroo koeriers. Smakelijk eten!
Bestellen kun je vanaf woensdagavond doen in Gent op www.deliveroo.be
Burrata – kerstomaat – framboos
Oosterse visballetjes met limoenmayo
Thaise vol-au-vent
Indische curry – veggie balls
Italiaanse visburger – tarama
Linguine met kip – prosciutto erwtjes en een romige tomatensaus
Ananas – Dark & Stormy – limoen mascarpone
Vanillepudding – aardbei – bruine suiker
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer