De komende drie maanden ga ik een uniek pop-up restaurant openen in Gent, waar je enkel via Deliveroo mijn persoonlijke favoriete gerechten zult kunnen laten leveren. De recepten die al jaren scoren op Would Be Chef zullen nu dus in gans “9000” aan de deur bezorgd kunnen worden. Alle Gentenaars zullen dus restaurantje kunnen spelen met mijn lievelingsgerechten in de eigen woonkamer, in de zon in de eigen tuin, of op hun terras.
Het idee sluimerde al lang. Ooit heb ik eens een weekje met Kürt Rogiers voor onze toenmalige ochtendshow op Qmusic, een pop-up-restaurant gehad op het Gentse Sint-Pietersplein, en dat zat ’s middags en ’s avonds afgeladen vol. We hebben ons toen zo ontzettend geamuseerd dat het bij mij altijd is blijven leven. Ik wou dat zo graag nog eens opnieuw doen, frisse, leuke gerechten bedenken en serveren aan mensen die houden van lekker eten.
Twee jaar geleden heb ik voor de tweede verjaardag van Would Be Chef een quatre mains gedaan met Roger van Damme in Het Gebaar, en vorig jaar ging ik dat ook doen samen met een andere Belgische topchef. Jammer genoeg gooide Covid toen roet in het eten, en ook al vieren we deze week dan wel de vierde verjaardag van mijn foodblog Would Be Chef, en zou zo’n quatre mains nu zeker zalig zijn, de situatie is nog steeds behoorlijk spannend.
Net daarom vind ik het zo plezierig dat ik met Deliveroo mijn droom wel kan laten uitkomen. En ik ben heel blij dat het net in Gent is dat ik mijn plannen mag uitrollen. Het is een stad waar veel mooie en hippe restaurants zijn, en het is heerlijk om hier nu ook een (tijdelijk culinair) verhaal te mogen schrijven. Ik heb zelfs zes jaar op internaat gezeten in de Artevelde stad, ik heb er veel goede vrienden wonen, en vorig jaar ben ik zelf verhuisd naar Lochristi. Het is dus amper zes kilometer van ons thuis naar de Gentse keukens van het Would Be Chef Restaurant. Makkelijk dus.
Ik heb de voorbije maanden achter de schermen enkele van mijn favoriete voorgerechten, hoofdgerechten, en desserts van de blog geperfectioneerd. We zijn op zoek gegaan naar mooie verse ingrediënten en lekkere kruiding. We hebben een ambitieus keukenteam gevonden dat net als ik van eerlijke, frisse gerechten met een twist houdt. En we maken in het menu een kleine reis, met zowel een Belgische, een Thaise, een Italiaanse en zelfs een Indische toets. De dingen die ik lekker vind gaan we ook voor de Gentenaren bereiden de komende maanden, lekker vers, en vol smaak.
Ik kijk er ontzettend naar uit om de reacties te horen op de gerechten. Zelf denken we dat we na veel proeven en uitproberen alles lekker in balans hebben gekregen, maar alle feedback is uiteraard welkom. We gaan ons vol goesting smijten om de komende maanden in Gent lekkere verse gerechten te laten bezorgen door de Deliveroo koeriers. Smakelijk eten!
Bestellen kun je vanaf woensdagavond doen in Gent op www.deliveroo.be
Burrata – kerstomaat – framboos
Oosterse visballetjes met limoenmayo
Thaise vol-au-vent
Indische curry – veggie balls
Italiaanse visburger – tarama
Linguine met kip – prosciutto erwtjes en een romige tomatensaus
Ananas – Dark & Stormy – limoen mascarpone
Vanillepudding – aardbei – bruine suiker
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer