Normaal gingen we dit weekend nog eens naar Barcelona. Enfin, het is te zeggen, zo stond het geblokkeerd in de agenda, al een klein jaar. Wij prikken onze weekendjes weg altijd ver op voorhand zodat we tussendoor al mijn DJ-boekingen kunnen inplannen. Maar goed, dit jaar DJ’n we dus niet, en Barcelona, daar raken we ook niet meer. Ik was er nog een paar dagen met de auto eind juni, en dat was m’n enige ultrakorte verblijf sinds de krokusvakantie. En eerlijk: ik vrees ook dat we binnenkort zelfs de herfstvakantie op onze buik zullen kunnen schrijven.
Maar niet getreurd, dit weekend gaan we nog eens op vakantie. De eerste keer samen in meer dan een half jaar trekken we er eens gezellig op uit. En we gaan er voor de gelegenheid uiteraard een #staycation van maken in eigen land. We rijden vanavond naar ons vertrouwde lievelingshotel in Poperinge, hotel Recour, bij onze vrienden Bert en Inge, waar we lekker gaan dineren in het restaurant Pegasus. Echt een aanrader, zowel het hotel als het restaurant.
Morgen gaan we een lekker lange wandeling maken in het prachtige Heuvelland. En morgenavond hebben we een tafeltje kunnen bemachtigen in het twee sterrenrestaurant Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge (Ieper). Ik was er alles een tiental jaar geleden, en ben blij dat we het nog eens mogen herontdekken.
En we sluiten het weekend in absolute schoonheid af met een bezoekje aan mijn ouders zondag, want mama is dit weekend jarig…. en ze gaat taart bakken. Mooier kun je een weekend weg toch niet dromen! Verslag van alle etentjes uiteraard op mijn sociale media, en binnenkort hier op de blog. Ik wens iedereen een fantastisch weekend toe, en ik weet zeker dat dat ons goed zal lukken!
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer