Normaal gingen we dit weekend nog eens naar Barcelona. Enfin, het is te zeggen, zo stond het geblokkeerd in de agenda, al een klein jaar. Wij prikken onze weekendjes weg altijd ver op voorhand zodat we tussendoor al mijn DJ-boekingen kunnen inplannen. Maar goed, dit jaar DJ’n we dus niet, en Barcelona, daar raken we ook niet meer. Ik was er nog een paar dagen met de auto eind juni, en dat was m’n enige ultrakorte verblijf sinds de krokusvakantie. En eerlijk: ik vrees ook dat we binnenkort zelfs de herfstvakantie op onze buik zullen kunnen schrijven.
Maar niet getreurd, dit weekend gaan we nog eens op vakantie. De eerste keer samen in meer dan een half jaar trekken we er eens gezellig op uit. En we gaan er voor de gelegenheid uiteraard een #staycation van maken in eigen land. We rijden vanavond naar ons vertrouwde lievelingshotel in Poperinge, hotel Recour, bij onze vrienden Bert en Inge, waar we lekker gaan dineren in het restaurant Pegasus. Echt een aanrader, zowel het hotel als het restaurant.
Morgen gaan we een lekker lange wandeling maken in het prachtige Heuvelland. En morgenavond hebben we een tafeltje kunnen bemachtigen in het twee sterrenrestaurant Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge (Ieper). Ik was er alles een tiental jaar geleden, en ben blij dat we het nog eens mogen herontdekken.
En we sluiten het weekend in absolute schoonheid af met een bezoekje aan mijn ouders zondag, want mama is dit weekend jarig…. en ze gaat taart bakken. Mooier kun je een weekend weg toch niet dromen! Verslag van alle etentjes uiteraard op mijn sociale media, en binnenkort hier op de blog. Ik wens iedereen een fantastisch weekend toe, en ik weet zeker dat dat ons goed zal lukken!
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer