Normaal gingen we dit weekend nog eens naar Barcelona. Enfin, het is te zeggen, zo stond het geblokkeerd in de agenda, al een klein jaar. Wij prikken onze weekendjes weg altijd ver op voorhand zodat we tussendoor al mijn DJ-boekingen kunnen inplannen. Maar goed, dit jaar DJ’n we dus niet, en Barcelona, daar raken we ook niet meer. Ik was er nog een paar dagen met de auto eind juni, en dat was m’n enige ultrakorte verblijf sinds de krokusvakantie. En eerlijk: ik vrees ook dat we binnenkort zelfs de herfstvakantie op onze buik zullen kunnen schrijven.
Maar niet getreurd, dit weekend gaan we nog eens op vakantie. De eerste keer samen in meer dan een half jaar trekken we er eens gezellig op uit. En we gaan er voor de gelegenheid uiteraard een #staycation van maken in eigen land. We rijden vanavond naar ons vertrouwde lievelingshotel in Poperinge, hotel Recour, bij onze vrienden Bert en Inge, waar we lekker gaan dineren in het restaurant Pegasus. Echt een aanrader, zowel het hotel als het restaurant.
Morgen gaan we een lekker lange wandeling maken in het prachtige Heuvelland. En morgenavond hebben we een tafeltje kunnen bemachtigen in het twee sterrenrestaurant Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge (Ieper). Ik was er alles een tiental jaar geleden, en ben blij dat we het nog eens mogen herontdekken.
En we sluiten het weekend in absolute schoonheid af met een bezoekje aan mijn ouders zondag, want mama is dit weekend jarig…. en ze gaat taart bakken. Mooier kun je een weekend weg toch niet dromen! Verslag van alle etentjes uiteraard op mijn sociale media, en binnenkort hier op de blog. Ik wens iedereen een fantastisch weekend toe, en ik weet zeker dat dat ons goed zal lukken!
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer