Straf: blijkbaar is dit het perfecte ontbijt om af te vallen
Nieuws

Straf: blijkbaar is dit het perfecte ontbijt om af te vallen

Eerlijk: ik sta zo ontzettend vroeg op dat ik er de tijd niet voor heb om uitgebreid te ontbijten tijdens de week, maar volgens verschillende voedingsdeskundigen zijn eitjes in de ochtend ideaal om af te vallen. En daar zijn verschillende redenen voor. Eitjes bevatten niet zoveel calorieën, zo’n 78 voor een groot ei. Je kunt dus gerust twee of drie eitjes eten in de ochtend.

Maar los daarvan zitten eieren ook nog eens bomvol voedingsstoffen, ze bevatten veel hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten ook en veel essentiële vitamines en mineralen. Maar ze zijn vooral goed om af te vallen omdat er zoveel eiwitten in zitten, want die geven je snel een verzadigd gevoel, waardoor je minder geneigd bent om later snacks te gaan snoepen.

Uit verscheidene studies bij mannen en vrouwen met overgewicht bleek dat als ze eieren aten in plaats van toasts of bagels, hun gevoel van verzadiging enorm toenam, en dat ze op termijn echt makkelijker af konden vallen, want dat verzadigingsgevoel bleef zelfs 36 uur hangen. Dus een paar eitjes in de ochtend, maar dan uiteraard zonder bacon of toast, is een goed idee.

Wat je daarnaast wel mag doen is je eitjes combineren met groenten. Weinig mensen eten groenten in de ochtend, maar eigenlijk is dat een fantastisch idee!  Ze zijn supergezond, en bevatten ook helemaal niet zoveel calorieën, maar ze vullen je maag wel prima en ze zitten ook vol gezonde voedingsstoffen. Ja, je start je dus dag al met een flinke voorsprong als je als ontbijt eens groentjes eet naast een paar eitjes. Zeker voor het weekend is dat toch een fantastisch idee? Veel succes!

Gerelateerde nieuwsberichten

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer