Straf: blijkbaar is dit het perfecte ontbijt om af te vallen

Eerlijk: ik sta zo ontzettend vroeg op dat ik er de tijd niet voor heb om uitgebreid te ontbijten tijdens de week, maar volgens verschillende voedingsdeskundigen zijn eitjes in de ochtend ideaal om af te vallen. En daar zijn verschillende redenen voor. Eitjes bevatten niet zoveel calorieën, zo’n 78 voor een groot ei. Je kunt dus gerust twee of drie eitjes eten in de ochtend.

Maar los daarvan zitten eieren ook nog eens bomvol voedingsstoffen, ze bevatten veel hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten ook en veel essentiële vitamines en mineralen. Maar ze zijn vooral goed om af te vallen omdat er zoveel eiwitten in zitten, want die geven je snel een verzadigd gevoel, waardoor je minder geneigd bent om later snacks te gaan snoepen.

Uit verscheidene studies bij mannen en vrouwen met overgewicht bleek dat als ze eieren aten in plaats van toasts of bagels, hun gevoel van verzadiging enorm toenam, en dat ze op termijn echt makkelijker af konden vallen, want dat verzadigingsgevoel bleef zelfs 36 uur hangen. Dus een paar eitjes in de ochtend, maar dan uiteraard zonder bacon of toast, is een goed idee.

Wat je daarnaast wel mag doen is je eitjes combineren met groenten. Weinig mensen eten groenten in de ochtend, maar eigenlijk is dat een fantastisch idee!  Ze zijn supergezond, en bevatten ook helemaal niet zoveel calorieën, maar ze vullen je maag wel prima en ze zitten ook vol gezonde voedingsstoffen. Ja, je start je dus dag al met een flinke voorsprong als je als ontbijt eens groentjes eet naast een paar eitjes. Zeker voor het weekend is dat toch een fantastisch idee? Veel succes!