Eerlijk: ik sta zo ontzettend vroeg op dat ik er de tijd niet voor heb om uitgebreid te ontbijten tijdens de week, maar volgens verschillende voedingsdeskundigen zijn eitjes in de ochtend ideaal om af te vallen. En daar zijn verschillende redenen voor. Eitjes bevatten niet zoveel calorieën, zo’n 78 voor een groot ei. Je kunt dus gerust twee of drie eitjes eten in de ochtend.
Maar los daarvan zitten eieren ook nog eens bomvol voedingsstoffen, ze bevatten veel hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten ook en veel essentiële vitamines en mineralen. Maar ze zijn vooral goed om af te vallen omdat er zoveel eiwitten in zitten, want die geven je snel een verzadigd gevoel, waardoor je minder geneigd bent om later snacks te gaan snoepen.
Uit verscheidene studies bij mannen en vrouwen met overgewicht bleek dat als ze eieren aten in plaats van toasts of bagels, hun gevoel van verzadiging enorm toenam, en dat ze op termijn echt makkelijker af konden vallen, want dat verzadigingsgevoel bleef zelfs 36 uur hangen. Dus een paar eitjes in de ochtend, maar dan uiteraard zonder bacon of toast, is een goed idee.
Wat je daarnaast wel mag doen is je eitjes combineren met groenten. Weinig mensen eten groenten in de ochtend, maar eigenlijk is dat een fantastisch idee! Ze zijn supergezond, en bevatten ook helemaal niet zoveel calorieën, maar ze vullen je maag wel prima en ze zitten ook vol gezonde voedingsstoffen. Ja, je start je dus dag al met een flinke voorsprong als je als ontbijt eens groentjes eet naast een paar eitjes. Zeker voor het weekend is dat toch een fantastisch idee? Veel succes!
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer