En toen deed ik plots een zotte ontdekking in onze ijskast ...
Nieuws

En toen deed ik plots een zotte ontdekking in onze ijskast …

Het was een topdagje vandaag. Ik heb weer eens een halve marathon gewandeld. 21 kilometer staat er vandaag op de teller. In de winter bereik ik door de week niet zo vaak die afstand, maar ik ben duidelijk goed op dreef. Samen met Davy, een goede wandelmaat, ben ik vertrokken in een zwak winterzonnetje, en drie en een half uur later thuis gekomen in de ijskoude regen. Maar op de stappenteller stond dus een hele mooie afstand.

We zeiden het nog letterlijk tegen elkaar: heerlijk die winterwandelingen, maar laat het toch ook maar weer snel lente worden. Het is gezelliger wandelen wanneer het wat warmer en zonniger is, en wanneer de dagen wat lengen, zodat je niet per se om halfzes thuis moet zijn. Maar goed, we gaan nog even op de tanden bijten. En niet vergeten: a summer body is made in winter, en wat dat betreft zijn we goed bezig!

Vandaag moest ik trouwens even heel hard glimlachen toen ik de ijskast opendeed. Normaal doe ik alle inkopen thuis, dus ik weet exact wat ik allemaal in voorraad heb. Maar heel af en toe doet mijn lief dat. En wat heb ik vandaag zomaar ontdekt tussen de nieuwe potjes broodbeleg? Je gelooft het of niet, maar daar stond een klein potje “lentesalade”. Dat blijkt een soort van frisse groentemengeling met een lichte mayonaise te zijn.

Best wel lekker hoor, maar vooral grappig. Januari is wellicht de donkerste maand van het jaar, en op lente zullen we toch nog enkele maanden moeten wachten. Maar dat supermarkten en slagers in de winter al vol enthousiasme frisse lentesalade in de aanbieding hebben is een prachtig teken van optimisme. Alles komt goed. Nog even op de tanden bijten. En als we evenveel geluk hebben als vorig jaar, dan krijgen we straks een lente om u tegen te zeggen. Die optimistische gedachte smeren wij nu al heel graag breed uit op onze boterham.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer