Het was een topdagje vandaag. Ik heb weer eens een halve marathon gewandeld. 21 kilometer staat er vandaag op de teller. In de winter bereik ik door de week niet zo vaak die afstand, maar ik ben duidelijk goed op dreef. Samen met Davy, een goede wandelmaat, ben ik vertrokken in een zwak winterzonnetje, en drie en een half uur later thuis gekomen in de ijskoude regen. Maar op de stappenteller stond dus een hele mooie afstand.
We zeiden het nog letterlijk tegen elkaar: heerlijk die winterwandelingen, maar laat het toch ook maar weer snel lente worden. Het is gezelliger wandelen wanneer het wat warmer en zonniger is, en wanneer de dagen wat lengen, zodat je niet per se om halfzes thuis moet zijn. Maar goed, we gaan nog even op de tanden bijten. En niet vergeten: a summer body is made in winter, en wat dat betreft zijn we goed bezig!
Vandaag moest ik trouwens even heel hard glimlachen toen ik de ijskast opendeed. Normaal doe ik alle inkopen thuis, dus ik weet exact wat ik allemaal in voorraad heb. Maar heel af en toe doet mijn lief dat. En wat heb ik vandaag zomaar ontdekt tussen de nieuwe potjes broodbeleg? Je gelooft het of niet, maar daar stond een klein potje “lentesalade”. Dat blijkt een soort van frisse groentemengeling met een lichte mayonaise te zijn.
Best wel lekker hoor, maar vooral grappig. Januari is wellicht de donkerste maand van het jaar, en op lente zullen we toch nog enkele maanden moeten wachten. Maar dat supermarkten en slagers in de winter al vol enthousiasme frisse lentesalade in de aanbieding hebben is een prachtig teken van optimisme. Alles komt goed. Nog even op de tanden bijten. En als we evenveel geluk hebben als vorig jaar, dan krijgen we straks een lente om u tegen te zeggen. Die optimistische gedachte smeren wij nu al heel graag breed uit op onze boterham.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer