En toen deed ik plots een zotte ontdekking in onze ijskast ...
Nieuws

En toen deed ik plots een zotte ontdekking in onze ijskast …

Het was een topdagje vandaag. Ik heb weer eens een halve marathon gewandeld. 21 kilometer staat er vandaag op de teller. In de winter bereik ik door de week niet zo vaak die afstand, maar ik ben duidelijk goed op dreef. Samen met Davy, een goede wandelmaat, ben ik vertrokken in een zwak winterzonnetje, en drie en een half uur later thuis gekomen in de ijskoude regen. Maar op de stappenteller stond dus een hele mooie afstand.

We zeiden het nog letterlijk tegen elkaar: heerlijk die winterwandelingen, maar laat het toch ook maar weer snel lente worden. Het is gezelliger wandelen wanneer het wat warmer en zonniger is, en wanneer de dagen wat lengen, zodat je niet per se om halfzes thuis moet zijn. Maar goed, we gaan nog even op de tanden bijten. En niet vergeten: a summer body is made in winter, en wat dat betreft zijn we goed bezig!

Vandaag moest ik trouwens even heel hard glimlachen toen ik de ijskast opendeed. Normaal doe ik alle inkopen thuis, dus ik weet exact wat ik allemaal in voorraad heb. Maar heel af en toe doet mijn lief dat. En wat heb ik vandaag zomaar ontdekt tussen de nieuwe potjes broodbeleg? Je gelooft het of niet, maar daar stond een klein potje “lentesalade”. Dat blijkt een soort van frisse groentemengeling met een lichte mayonaise te zijn.

Best wel lekker hoor, maar vooral grappig. Januari is wellicht de donkerste maand van het jaar, en op lente zullen we toch nog enkele maanden moeten wachten. Maar dat supermarkten en slagers in de winter al vol enthousiasme frisse lentesalade in de aanbieding hebben is een prachtig teken van optimisme. Alles komt goed. Nog even op de tanden bijten. En als we evenveel geluk hebben als vorig jaar, dan krijgen we straks een lente om u tegen te zeggen. Die optimistische gedachte smeren wij nu al heel graag breed uit op onze boterham.

Gerelateerde nieuwsberichten

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer