En toen gaf de minister van volksgezondheid een tip voor de inrichting van mijn keuken...
Nieuws

En toen gaf de minister van volksgezondheid een tip voor de inrichting van mijn keuken…

Toch wel grappig, een beetje speciaal ook, maar tegelijk voel ik me toch ook wel vereerd. Ik schreef deze morgen op de blog namelijk dat we binnenkort naar Lochristi verhuizen, en dat ik volop bezig ben met de inrichting en keuzes voor onze nieuwe keuken. En ik vroeg jullie naar gouden tips. Welk materiaal gebruiken? Welke toestellen? Hoe hoog moet het aanrecht zijn? Welke dampkap kan ik gebruiken die niet lelijk is? Dat soort goede raad. Ik kreeg massa’s goede raad van jullie, dikke merci daarvoor.

En vanmiddag werd mijn vraag ook geretweet door onze Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, en de minister gaf me meteen een goede, praktische tip. Ze tweette: “Zet je vaatwasser een kast hoger, veel gemakkelijker om in en uit te laden.” Een tip die ik trouwens al van verschillende mensen kreeg en die ik dus zeker moet overwegen. Lijkt me inderdaad veel beter voor de rug. Nu al merci voor deze goede tip!

En toen gaf de minister van volksgezondheid een tip voor de inrichting van mijn keuken...

Alle andere tips ben ik trouwens aan het oplijsten, en die komen er ook aan binnenkort hier op de blog, zodat iedereen er zijn profijt mee kan doen!! Thanx!

Gerelateerde nieuwsberichten

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer