En toen viel onze mooiste dag toch nog in het water ...
Nieuws

En toen viel onze mooiste dag toch nog in het water …

Het was een topdag gisteren. Lekker ontbijtje, veel gewandeld, wat gezwommen, wat gelezen aan het zwembad. En gisterenavond was de beste avond van de vakantie. Zo was die in elk geval bedoeld. We hadden de beste tickets voor het festival van Cap Roig kunnen scoren: we hadden topstoeltjes voor het concert van Juan Diego Flórez te pakken, een fantastische tenor uit Venezuela. En daarvoor hadden we een tafeltje kunnen bemachtigen bij Via Veneto. Ons favoriete restaurant in Barcelona doet elke zomer de VIP-catering bij dit prachtige festival. En hun openlucht restaurant bij Cap Roig is geweldig.

Alles ging top. We hadden onze mooiste zomerkleren aan. We reden bijna fluitend met de muziek van Juan Diego Flórez op onze Spotify naar Cap Roig. Alles was top georganiseerd. Het eten bij Via Veneto was fantastisch. De kreeft met tropisch fruit, een jus van groene kruiden en een espuma van cocktail saus was indrukwekkend, net zoals de Rubia Gallega met een Café de Paris saus, en de typische Catalaanse flan als dessert was de perfecte afsluiter. We dronken een topwijn, de Pintia 2015 van Vega Sicilia. En we hadden de beste plaatsen voor het concert. Heerlijk!

Maar… we wisten dat er één grote maar was. Er was een storm met heel veel regen onderweg naar het festival. Twee uur voor de start was er al zeer hevig onweer in Barcelona. Vrienden van ons stuurden ons dat het heel hard aan het regenen was in onze home town. Maar wij zaten voorlopig droog. Ook al werden de wolken dreigender en dreigender.

Tot het na een half uurtje concert begon te bliksemen en donderen. En er was ook best veel wind. Maar koud was het niet. Het is hoogzomer in Spanje. Maar toen het na een klein uurtje van het concert toch echt stevig begon te regenen, vluchtte een deel van het publiek meteen weg. Logisch. Wij probeerden nog even  vol te houden, maar uiteindelijk moesten we er jammer genoeg ook de brui aan geven, zoals de meeste toeschouwers. Het werd een immense zondvloed. Onze concertavond viel daardoor inderdaad in het water. Zonde wel.

Misschien vind je ons nu een beetje flauw. Dat we niet volgehouden hebben of zo. Maar op een stalen tribune zitten terwijl het ontzettend dondert en bliksemt en de regen met bakken uit de lucht valt, vonden wij niet veilig meer, en niet echt ons idee van een topavondje uit. Sorry.

Ik heb het gewoon geschreven zoals het gegaan is. Maar tegelijk besef ik dat je, wanneer je dit leest in België, nu wellicht denkt: “ja zeg, na vijf weken vakantie vol zon en het uitgebreid delen van foto’s van terrasjes en wijntjes en wandelingen onder een staalblauwe hemel, moet je nu echt niet komen klagen, Ornelis, weet je hoe erg de zomer van 2021 bij ons in België al is geweest?”

En ja, jullie hebben honderd procent gelijk. Ik mag echt niet klagen. De zomer en de vakantie is hier al fantastisch geweest, en in België mocht je de voorbije weken al blij en opgelucht zijn als je aan de overstromingen ontsnappen kon. Het was hier in Catalonië gewoon een beetje onverwacht gisteren en ja, onze avond viel dan wel voor een stuk in het water, maar in vergelijking met de ellendige zomer in België is dat maar een vervelend detail. Dus, no worries. We hebben genoten van de avond tot net voor de stortbui. Al bij al een detail in een verder zorgeloze vakantie.

Het was alleen zonde voor de fantastische artiest Juan Diego Flórez die fantastisch aan het zingen was. We hebben met z’n allen het concert ergens halfweg moeten verlaten, iets wat ik zelf onbeleefd vind. Maar klets en kletsnat geregend worden, daar had het publiek geen zin in en de bliksem was gigantisch te keer aan het gaan. Sorry voor het weglopen Juan Diego. Maat je hebt er wel twee fans bij!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer