Vorige dinsdag heb ik na bijna een jaar intense voorbereidingen eindelijk mijn eigen wijnen kunnen lanceren op mijn nieuwe website wijnornelis.be De lancering vond plaats in openlucht op wijndomein Nobel, en een heleboel van onze vrienden en familieleden waren aanwezig. Het gaf me een fantastisch gevoel om iedereen samen te zien en om iedereen te zien proeven, en te klinken op dit nieuwe project waar ik zo trots op ben.
Ik kreeg ook heel veel complimenten èn bestellingen van mijn vrienden en familie, waarvoor grote dank. Her en der waren er wat suggesties. Vrienden die bepaalde wijnsoorten of wijnlanden heel graag in het assortiment willen zien, bijvoorbeeld, en dat is fijn, want hoe meer tips hoe beter. Enfin, de sfeer was optimaal en ook de dagen nadien heb ik tientallen lieve berichten gekregen van mijn vrienden. De steun is enorm. Er is maar 1 klacht.
Hoe grappig is dat: los van elkaar hebben zeker 15 familieleden en vrienden van me dezelfde opmerking gemaakt. De ene zei het al lachend. De andere meende het heel hard. Maar allemaal zeiden ze: “en wat gaan wij nu nog als cadeautje moeten meebrengen als we bij jullie komen eten, of voor een verjaardag of zo. Want ja, wijnen meebrengen zoals we tot nu toe altijd gedaan hebben, is een beetje raar natuurlijk. Wijn Ornelis cadeau doen aan jou is helemaal onnozel, en andere wijnen zul je wellicht ook raar vinden, want dat is dan weer concurrentie.”
Ik moet zeggen, ik vind dat heel lief van al mijn vrienden dat ze zich dat zo afvragen, zo attent van hen. Maar ik heb toch ook goed gelachen met die goedbedoelde en soms heel grappige opmerking van hen. Vooral omdat die ook van zovelen kwam. En ik snap het ook wel. Mijn vrienden weten al lang dat ik een grote wijnliefhebber ben, en bijna altijd als iemand bij ons komt dineren krijgen we een paar flesjes wijn cadeau. Dat is lief.
En ik snap het ook wel dat je twijfelt. Ik heb een goede vriend die bloemist is, die ga ik ook geen bosje bloemen meenemen voor zijn verjaardag. En als je een bakker in je vriendenkring hebt dan neem je ook geen taart mee voor een feest. Of pralines naar een chocolatier. Of parfum naar iemand die een winkeltje in geuren heeft. Begrijpelijk. Ik zou ook voor andere cadeaus gaan. Maar dit is toch iets anders hoor.
Er zijn miljoenen goede wijnen, en er zijn zoveel mooie wijnwinkels in ons land. Ik zal natuurlijk ook nog andere wijnen blijven drinken dan die van mezelf. Het is zo plezant om vanalles te ontdekken dus please, geneer je niet, vrienden van me, en twijfel vooral niet of het nu nog wel kan, breng je favorietjes gewoon nog altijd mee als je ons wil verrassen. Niet dat het moet. Je hoeft geen cadeaus mee te brengen. Maar als je het echt niet laten kan … graag!
Weet je wat trouwens wel mijn standaard antwoord is als iemand van mijn vrienden tegen me zegt: “dju zeg, nu kunnen we jou echt geen wijn meer cadeau doen…”? Ik antwoord dan altijd: “Tuurlijk mag dat. Maar als je dat toch moeilijk vindt, wij houden ook van een bloemetje of een geurkaars. Maar veel belangrijker is dat je Wijn Ornelis wel cadeau kan doen aan al je vrienden en familie. Hou u vooral niet in. Het kennismakingspakket is een ideaal cadeau voor onder de kerstboom.” En dan moeten ze een beetje lachen. Commerçant zeggen ze dan. En dan antwoord ik altijd: “mijn goede vriend Marc Coucke is ook begonnen met het huis aan huis verkopen van shampoo. Ik zou dat ook willen doen, maar ik heb er het haar niet voor…”
*Het pakket zelf cadeau doen, kun je onder de foto.
*Wil je ook iemand mijn kennismakingspakket cadeau doen? Dat kan! Het bestaat uit 2x mijn rijke bourgondische chardonnay, 2x mijn satijnzachte merlot cabernet, en 2x mijn rijk gefruite cava brut reserva. Ideaal om verschillende van mijn wijnen te ontdekken of om cadeau te doen met de feestdagen. En als je bij het afrekenen de actiecode SVWK12 ingeeft betaal je maar €55 in plaats van €59,5 en wordt het pakket gratis bij jou thuis of bij je geliefden geleverd! Gezondheid! Bestellen kan via onderstaande link
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer