Vandaag is er, alweer, een overlegcomité. Er zullen verstrengingen komen in alle mogelijke sectoren. De politici kunnen niet doof blijven voor de wanhoopskreten uit de zorgsector, hoor je nu weer overal. Ook de horeca zal waarschijnlijk opnieuw in de klappen delen. Of alles helemaal dicht gaat is lang niet zeker, maar met name ‘s avonds zou er een vroeg sluitingsuur komen. Er wordt gesproken over 8 uur ‘s avonds. Dat wil eigenlijk zeggen dat er een streep zal getrokken worden door de avondservice. En dat is sowieso weer een dikke streep door de rekening.
Ik hoor ook van verschillende restaurateurs dat ze hun hart vasthouden. Weer eens (half) moeten sluiten zien ze echt niet meer zitten. Anderzijds zijn het voor hen ook al lastige weken geweest. Constant worden er nu immers reservaties afgezegd omdat er steeds vaker mensen ziek worden of in quarantaine moeten. Je ziet vandaag bijna voortdurend op de sociale media van restaurants berichten dat er last minute nog tafeltjes zijn vrijgekomen.
De belangrijkste vraag van vandaag wordt wellicht: zijn de restaurateurs er weer klaar voor om take away te organiseren. Ze hebben ervaring van vorig jaar en sommige chefs waren er echt fantastisch goed in. Ik weet dat ze er eigenlijk geen zin meer in hebben, maar ik vrees dat er weinig andere opties zullen zijn. Mensen zullen we willen genieten van lekker eten met de feestdagen en als dat niet op restaurant meer zal mogen, dan zal take away weer het logische en mooie alternatief zijn. Eén opluchting: zo’n lange sluiting als vorig jaar zal er wel niet meer komen. Maar nu lijkt het me toch slim om de kartonnen bakjes weer boven te halen. Succes chefs, jullie kunnen het. En als ik niet meer mag komen eten bij jullie, bestel ik graag take away.
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer