Er is één ding dat de horeca vandaag moet doen!
Nieuws

Er is één ding dat de horeca vandaag moet doen!

Vandaag is er, alweer, een overlegcomité. Er zullen verstrengingen komen in alle mogelijke sectoren. De politici kunnen niet doof blijven voor de wanhoopskreten uit de zorgsector, hoor je nu weer overal. Ook de horeca zal waarschijnlijk opnieuw in de klappen delen. Of alles helemaal dicht gaat is lang niet zeker, maar met name ‘s avonds zou er een vroeg sluitingsuur komen. Er wordt gesproken over 8 uur ‘s avonds. Dat wil eigenlijk zeggen dat er een streep zal getrokken worden door de avondservice. En dat is sowieso weer een dikke streep door de rekening.

Ik hoor ook van verschillende restaurateurs dat ze hun hart vasthouden. Weer eens (half) moeten sluiten zien ze echt niet meer zitten. Anderzijds zijn het voor hen ook al lastige weken geweest. Constant worden er nu immers reservaties afgezegd omdat er steeds vaker mensen ziek worden of in quarantaine moeten. Je ziet vandaag bijna voortdurend op de sociale media van restaurants berichten dat er last minute nog tafeltjes zijn vrijgekomen.

De belangrijkste vraag van vandaag wordt wellicht: zijn de restaurateurs er weer klaar voor om take away te organiseren. Ze hebben ervaring van vorig jaar en sommige chefs waren er echt fantastisch goed in. Ik weet dat ze er eigenlijk geen zin meer in hebben, maar ik vrees dat er weinig andere opties zullen zijn. Mensen zullen we willen genieten van lekker eten met de feestdagen en als dat niet op restaurant meer zal mogen, dan zal take away weer het logische en mooie alternatief zijn. Eén opluchting: zo’n lange sluiting als vorig jaar zal er wel niet meer komen. Maar nu lijkt het me toch slim om de kartonnen bakjes weer boven te halen. Succes chefs, jullie kunnen het. En als ik niet meer mag komen eten bij jullie, bestel ik graag take away.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer