Er is één ding dat de horeca vandaag moet doen!
Nieuws

Er is één ding dat de horeca vandaag moet doen!

Vandaag is er, alweer, een overlegcomité. Er zullen verstrengingen komen in alle mogelijke sectoren. De politici kunnen niet doof blijven voor de wanhoopskreten uit de zorgsector, hoor je nu weer overal. Ook de horeca zal waarschijnlijk opnieuw in de klappen delen. Of alles helemaal dicht gaat is lang niet zeker, maar met name ‘s avonds zou er een vroeg sluitingsuur komen. Er wordt gesproken over 8 uur ‘s avonds. Dat wil eigenlijk zeggen dat er een streep zal getrokken worden door de avondservice. En dat is sowieso weer een dikke streep door de rekening.

Ik hoor ook van verschillende restaurateurs dat ze hun hart vasthouden. Weer eens (half) moeten sluiten zien ze echt niet meer zitten. Anderzijds zijn het voor hen ook al lastige weken geweest. Constant worden er nu immers reservaties afgezegd omdat er steeds vaker mensen ziek worden of in quarantaine moeten. Je ziet vandaag bijna voortdurend op de sociale media van restaurants berichten dat er last minute nog tafeltjes zijn vrijgekomen.

De belangrijkste vraag van vandaag wordt wellicht: zijn de restaurateurs er weer klaar voor om take away te organiseren. Ze hebben ervaring van vorig jaar en sommige chefs waren er echt fantastisch goed in. Ik weet dat ze er eigenlijk geen zin meer in hebben, maar ik vrees dat er weinig andere opties zullen zijn. Mensen zullen we willen genieten van lekker eten met de feestdagen en als dat niet op restaurant meer zal mogen, dan zal take away weer het logische en mooie alternatief zijn. Eén opluchting: zo’n lange sluiting als vorig jaar zal er wel niet meer komen. Maar nu lijkt het me toch slim om de kartonnen bakjes weer boven te halen. Succes chefs, jullie kunnen het. En als ik niet meer mag komen eten bij jullie, bestel ik graag take away.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer