Er is één ding dat de horeca vandaag moet doen!
Nieuws

Er is één ding dat de horeca vandaag moet doen!

Vandaag is er, alweer, een overlegcomité. Er zullen verstrengingen komen in alle mogelijke sectoren. De politici kunnen niet doof blijven voor de wanhoopskreten uit de zorgsector, hoor je nu weer overal. Ook de horeca zal waarschijnlijk opnieuw in de klappen delen. Of alles helemaal dicht gaat is lang niet zeker, maar met name ‘s avonds zou er een vroeg sluitingsuur komen. Er wordt gesproken over 8 uur ‘s avonds. Dat wil eigenlijk zeggen dat er een streep zal getrokken worden door de avondservice. En dat is sowieso weer een dikke streep door de rekening.

Ik hoor ook van verschillende restaurateurs dat ze hun hart vasthouden. Weer eens (half) moeten sluiten zien ze echt niet meer zitten. Anderzijds zijn het voor hen ook al lastige weken geweest. Constant worden er nu immers reservaties afgezegd omdat er steeds vaker mensen ziek worden of in quarantaine moeten. Je ziet vandaag bijna voortdurend op de sociale media van restaurants berichten dat er last minute nog tafeltjes zijn vrijgekomen.

De belangrijkste vraag van vandaag wordt wellicht: zijn de restaurateurs er weer klaar voor om take away te organiseren. Ze hebben ervaring van vorig jaar en sommige chefs waren er echt fantastisch goed in. Ik weet dat ze er eigenlijk geen zin meer in hebben, maar ik vrees dat er weinig andere opties zullen zijn. Mensen zullen we willen genieten van lekker eten met de feestdagen en als dat niet op restaurant meer zal mogen, dan zal take away weer het logische en mooie alternatief zijn. Eén opluchting: zo’n lange sluiting als vorig jaar zal er wel niet meer komen. Maar nu lijkt het me toch slim om de kartonnen bakjes weer boven te halen. Succes chefs, jullie kunnen het. En als ik niet meer mag komen eten bij jullie, bestel ik graag take away.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer