Er is er één die zot wordt van onze verhuis...
Nieuws

Er is er één die zot wordt van onze verhuis…

“De keuken” heb ik als eerste ingepakt. Potten, pannen, borden, glazen, allerlei keukengerei, samen goed voor zeker twintig grote dozen. Dat vond hij al vreemd. Hij zat erbij en keek er naar. Maar toen ik de kleren in dozen begon te stoppen lag hij vanop het bed pas echt met grote ogen naar ons te kijken. En de verwondering werd pas echt gigantisch toen we de bibliotheek leeg begonnen te maken. Daardoor kwamen er plots heel veel planken vrij waarop hij pretpark kon spelen. En intussen heb ik hem al tientallen keren uit een half gevulde doos gehaald. Dan ligt hij op een stapel boeken, en als je niet uitkijkt dan kleef je de doos dicht en dan gaat meneer zo mee de verhuiswagen in.

We hebben onze kat Gilbert al een paar keer proberen uit te leggen wat het plan is. Dat hij nu hij acht jaar is geworden nog eens mag verhuizen naar een nieuw huis. Dat daar ook heel veel ruimte zal zijn om te spelen, en dat we hem in het nieuwe “paleisje’ als een “kattenprins” zullen verwennen, maar ik weet niet of katten dat kunnen begrijpen. Ik twijfel. Maar hij voelt sowieso dat er iets aan de hand is. We zijn nu al dagenlang het hele huis in dozen aan het stoppen, kasten raken leeg. Waar hij normaal kan spelen staan nu stapels dozen, en op andere plekken, zoals in de kasten van de bib krijgt hij nu vrij spel. Hij geniet van de drukte en huppelt constant achter ons aan. Alles voelt anders, anders is raar nu.

Dinsdag is het zo ver. Dan mag onze lieve kater, net als z’n baasjes, afscheid nemen van het huis in Rijmenam, sinds jaar en dag onze thuis. En we vertrekken dan met z’n drietjes naar het nieuwe huis. Hopelijk gaat meneertje zich daar evengoed thuis voelen. Hoe dan ook wordt het straks een ontdekkingstocht voor hem, maar zeker ook voor ons. Ja, het zijn speciale tijden. Maar we genieten met volle teugen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer