Er zat duidelijk een culinaire blunder in mijn kerstmenu!
Nieuws

Er zat duidelijk een culinaire blunder in mijn kerstmenu!

Nou nou. Wat zijn jullie streng en kritisch. Mag hoor. Maar ik schrok er toch van hoeveel mensen me gisterenavond tussen het feesten door toch even op de vingers tikten. Ik had een paar filmpjes op mijn Instagram geplaatst van ons etentje met twee gisterenavond in Barcelona. En ik heb blijkbaar toch een redelijk grote culinaire blunder gemaakt.

We hadden eerst van ons favoriete feestgerecht genoten: gestoomde krielaardappelschijfjes met wat zure room en wat Royal Belgian Caviar. Ik had namelijk een paar blikjes meegenomen naar Barcelona voor de kerstperiode, en de Osietra ging gisteren open. Zalig. Daarna had ik voor ons allebei drie lekkere oestertjes gegratineerd met wat spinazie. Altijd lekker.

Maar het was het hoofdgerecht waar de kritiek op kwam. Ik had namelijk kreeftjes gemaakt met frietjes en lekkere gekruide kropsla met Spaanse tomaatjes. Op zich niks mis mee…. En toch waren er een aantal aandachtige kijkers die een fameuze culinaire blunder hadden opgemerkt.

De poten van de kreeften die op ons bord lagen waren nog stevig vastgebonden met van die dikke gekleurde rubberen elastieken. “Die doe je er toch af wanneer je ze serveert, Would Be Chef,” kreeg ik  te horen. “Hoe onsmakelijk ziet dat er uit zeg, die elastieken rond die kreeft,” zei een ander. En dan waren er nog een paar mensen die zeiden: “die elastieken kunnen wel een hele slechte smaak afgeven aan je court-bouillon, die moeten er af voor je ze in de kookpot stopt.”

Ik heb dat toch maar even opgezocht. Ik lees eigenlijk nergens op het internet dat die elastieken een slechte smaak zouden afgeven aan je kreeft. De meeste koks zeggen zelfs: “laat die elastieken tijdens het koken zeker rond de poten van de kreeft voor je veiligheid.”

Hoe dan ook: ik heb de kreeftjes niet gekookt, maar gestoomd in mijn steamer. Normaal stoom ik ze één minuutje en grill ze dan in de oven, en dan gaan de elastieken er uiteraard altijd af. Maar we wilden ze gisteren zo puur mogelijk eten, lauw, met een beetje zelfgemaakte whiskysaus bij. En geloof me: ze waren echt verrukkelijk.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat het uiteraard eleganter zou geweest zijn om die elastieken van de poten te halen voor ik ze op tafel bracht. Dus ja, dat is wel een blundertje, culinair, of minstens een foutje tegen de etiquette. Maar we hebben heerlijk gegeten en een goed glas gedronken, dus ons hoor je vooral niet klagen!

Er zat duidelijk een culinaire blunder in mijn kerstmenu!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer