Nog vier weken en we verhuizen naar Lochristi. Er wordt op dit moment met man en macht gewerkt om alles voor het bouwverlof klaar te krijgen. Dat wordt nog een spannende opdracht, maar onze aannemer slaat voorlopig nog niet in paniek. Ik kreeg al foto’s door van onze keuken die nu op atelier wordt opgebouwd, met onze nieuwe keukentoestellen, en ik ga die snel met jullie delen. Want ik denk dat ik zoveel plezier in die keuken ga beleven…. Ik ben ook van plan om volgers van deze blog geregeld uit te nodigen voor kook workshops.
Maar ik kan je nog een klein geheimpje vertellen. Eén van de argumenten waarom we verliefd geworden zijn op ons nieuwe huis, is een “verborgen” kamer in de kelder. Ik zal het even uitleggen. Ik droom al lang van een koele kamer, een soort van inloop-koelkast. Omdat ik graag uitgebreid kook, met veel verschillende gangen en gerechtjes lijkt dat me ideaal om vele bordjes op voorhand klaar te maken en fris te bewaren. Zo’n inloop-frigo zit er niet in ons huidige huis.
Maar bij de rondleiding door de makelaar in september vorig jaar bleek dat er dus wel één zit in ons nieuwe huis: een soort van gekoelde smalle gang is het in de kelder. Je kunt er je voedingswaren veilig en gezond in bewaren, maar dus ook de voorbereide bordjes voor een feestje. Ik wil niet beweren dat die kamer ons over de streep heeft getrokken, want we waren gewoon op het hele huis verliefd, maar dat ene verborgen gekoelde gangetje is toch wel iets waar ik enorm naar uitkijk. Al iemand zin om binnenkort in onze bubbel te komen en lekker te komen eten?
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer