Het (geheime) gangetje in ons nieuw huis, waar ik veel plezier ga aan beleven

Nog vier weken en we verhuizen naar Lochristi. Er wordt op dit moment met man en macht gewerkt om alles voor het bouwverlof klaar te krijgen. Dat wordt nog een spannende opdracht, maar onze aannemer slaat voorlopig nog niet in paniek. Ik kreeg al foto’s door van onze keuken die nu op atelier wordt opgebouwd, met onze nieuwe keukentoestellen, en ik ga die snel met jullie delen. Want ik denk dat ik zoveel plezier in die keuken ga beleven…. Ik ben ook van plan om volgers van deze blog geregeld uit te nodigen voor kook workshops.

Maar ik kan je nog een klein geheimpje vertellen. Eén van de argumenten waarom we verliefd geworden zijn op ons nieuwe huis, is een “verborgen” kamer in de kelder. Ik zal het even uitleggen. Ik droom al lang van een koele kamer, een soort van inloop-koelkast. Omdat ik graag uitgebreid kook, met veel verschillende gangen en gerechtjes lijkt dat me ideaal om vele bordjes op voorhand klaar te maken en fris te bewaren. Zo’n inloop-frigo zit er niet in ons huidige huis.

Maar bij de rondleiding door de makelaar in september vorig jaar bleek dat er dus wel één zit in ons nieuwe huis: een soort van gekoelde smalle gang is het in de kelder. Je kunt er je voedingswaren veilig en gezond in bewaren, maar dus ook de voorbereide bordjes voor een feestje. Ik wil niet beweren dat die kamer ons over de streep heeft getrokken, want we waren gewoon op het hele huis verliefd, maar dat ene verborgen gekoelde gangetje is toch wel iets waar ik enorm naar uitkijk. Al iemand zin om binnenkort in onze bubbel te komen en lekker te komen eten?