Nog vier weken en we verhuizen naar Lochristi. Er wordt op dit moment met man en macht gewerkt om alles voor het bouwverlof klaar te krijgen. Dat wordt nog een spannende opdracht, maar onze aannemer slaat voorlopig nog niet in paniek. Ik kreeg al foto’s door van onze keuken die nu op atelier wordt opgebouwd, met onze nieuwe keukentoestellen, en ik ga die snel met jullie delen. Want ik denk dat ik zoveel plezier in die keuken ga beleven…. Ik ben ook van plan om volgers van deze blog geregeld uit te nodigen voor kook workshops.
Maar ik kan je nog een klein geheimpje vertellen. Eén van de argumenten waarom we verliefd geworden zijn op ons nieuwe huis, is een “verborgen” kamer in de kelder. Ik zal het even uitleggen. Ik droom al lang van een koele kamer, een soort van inloop-koelkast. Omdat ik graag uitgebreid kook, met veel verschillende gangen en gerechtjes lijkt dat me ideaal om vele bordjes op voorhand klaar te maken en fris te bewaren. Zo’n inloop-frigo zit er niet in ons huidige huis.
Maar bij de rondleiding door de makelaar in september vorig jaar bleek dat er dus wel één zit in ons nieuwe huis: een soort van gekoelde smalle gang is het in de kelder. Je kunt er je voedingswaren veilig en gezond in bewaren, maar dus ook de voorbereide bordjes voor een feestje. Ik wil niet beweren dat die kamer ons over de streep heeft getrokken, want we waren gewoon op het hele huis verliefd, maar dat ene verborgen gekoelde gangetje is toch wel iets waar ik enorm naar uitkijk. Al iemand zin om binnenkort in onze bubbel te komen en lekker te komen eten?
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer