Ik ben al bijna dertig jaar gek van New York. Een zalige stad. Eentje die, zoals het cliché, èn het liedje dat willen, nooit slaapt. Op elk uur van de dag kun je er van alles beleven, en vooral: zalig eten! Ik kwam er voor het eerst toen ik 17 was, en sindsdien ben ik er al zeker 10 keer geweest. Maar sinds we nu al bijna vijf jaar halftijds in Barcelona wonen, zijn we niet zo vaak meer buiten Spanje op reis geweest. Daar komt nu verandering in. In de paasvakantie, over een maandje, gaan we nog eens naar the Big Apple.
Er zijn een paar restaurants die ik zeker wil doen. The Modern was altijd één van onze favorieten, en daar gaan we zeker heen. Misschien doen we Per Se aan Colombus Circle ook opnieuw. En als we een tafeltje te pakken krijgen in Eleven Madison Park, het nummer één restaurant van de wereld, dan gaan we dat toch ook weer proberen.
Maar voor de rest wil ik graag wat hulp. Wat zijn de hot spots van New York vandaag? Ben jij er onlangs nog geweest, of is er zo’n plek die je voor eeuwig aanraden kunt, omdat je er ooit een zalige culinaire ervaring meemaakte? Ik kan alle suggesties gebruiken. Laat je tip even achter alstublieft! Dat kan je hier doen: https://wouldbechef.be/contact/
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer