Ik ben al bijna dertig jaar gek van New York. Een zalige stad. Eentje die, zoals het cliché, èn het liedje dat willen, nooit slaapt. Op elk uur van de dag kun je er van alles beleven, en vooral: zalig eten! Ik kwam er voor het eerst toen ik 17 was, en sindsdien ben ik er al zeker 10 keer geweest. Maar sinds we nu al bijna vijf jaar halftijds in Barcelona wonen, zijn we niet zo vaak meer buiten Spanje op reis geweest. Daar komt nu verandering in. In de paasvakantie, over een maandje, gaan we nog eens naar the Big Apple.
Er zijn een paar restaurants die ik zeker wil doen. The Modern was altijd één van onze favorieten, en daar gaan we zeker heen. Misschien doen we Per Se aan Colombus Circle ook opnieuw. En als we een tafeltje te pakken krijgen in Eleven Madison Park, het nummer één restaurant van de wereld, dan gaan we dat toch ook weer proberen.
Maar voor de rest wil ik graag wat hulp. Wat zijn de hot spots van New York vandaag? Ben jij er onlangs nog geweest, of is er zo’n plek die je voor eeuwig aanraden kunt, omdat je er ooit een zalige culinaire ervaring meemaakte? Ik kan alle suggesties gebruiken. Laat je tip even achter alstublieft! Dat kan je hier doen: https://wouldbechef.be/contact/
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer