Exact een jaar geleden was ik er kapot van, maar nu ben ik happy!

Exact een jaar geleden had ik een rotweekend en een lastige week in Barcelona. Mijn vakantieplannen vielen toen onverwacht compleet in het water. En één van mijn drukste DJ-weekends van de zomer kon ik ook op mijn buik schrijven.

Ik schreef toen dit op Would Be Chef:

“Ik heb, na een weekje genieten in Barcelona, niet zo goed nieuws. Morgenmiddag zou ik lekker uitgerust terugvliegen naar België om morgen een DJ-set te draaien op een zalig trouwfeest in Limburg. Zaterdag was ik ook drie keer geboekt, één keer op het Fantasia-Festival in Hamme, daarna op FestiLoco in Ninove, om af te sluiten op Wakken Swingt waar ik 3 uur zou draaien. Het mooiste DJ-weekend van het jaar.

Zondag zou ik dan rustig vertrekken met de auto naar Barcelona. Eerst zou ik een nachtje verblijven in het zalige Hotel Lion D’or in Romarantin-Lanthenay, waar ik elk jaar een tussenstop maak, om dan een paar dagen te verblijven bij mijn fantastische vriend Jorge in Condom. Een draai-weekend waar ik enorm naar uitkeek dus, en een trip waar ik zo onwaarschijnlijk naar verlangde. Maar dat gaat dus niet lukken. Verdorie toch.

Vanochtend kreeg ik plots een ontsteking op mijn linkeroog, en een flinke snotneus. Dat laatste gebeurt wel es vaker. Maar vanavond werd dat toch wat lastiger. En ik wou geen risico nemen, dus deed ik toch maar even een test… en wat bleek: ik heb keihard covid. De eerste streep kwam een milliseconde nadat ik de druppels op de test had gedaan. Er was geen twijfel: ik hang er ook aan. Ik deed voor de zekerheid een tweede zelftest, maar die was al even snel. Geen half werk hier.”

Ik was er toen echt heel ongelukkig van. Al die mooie plannen, maar ook het volle DJ-weekend vielen plots in het water. Veel mensen verklaarden me gek, die zeiden me dat ik beter mijn mond had gehouden, en gewoon had moeten terugvliegen. Maar ik voelde me te verantwoordelijk tegenover de andere passagiers in het vliegtuig, tegenover de mensen waar ik zou gaan DJ’n, en tegenover de vrienden waar ik op bezoek zou gaan. Toen ben ik maar een weekje in quarantaine gebleven in onze flat in Barcelona. Enkele dagen lang was ik mijn geur en smaak kwijt, en dat vond ik zeer beangstigend, maar echt ziek ben ik toch niet geworden. Gelukkig maar. Ik heb gelezen en geschreven, en wat eten besteld en aan huis laten leveren. Het was niet mijn beste week van het jaar.

Maar kijk, wat toen een ramp leek, is ook weer snel over gewaaid. Het belangrijkste was sowieso dat ik niet echt ziek ben geworden, en dat ik niemand heb besmet. En we zijn intussen alweer een jaar verder, en ik ben terug in het land voor een overvol weekend. En de plannen van een jaar geleden heb ik gewoon een jaartje uitgesteld. Nadat ik dit weekend weer uitgebreid zal ge-DJ’d hebben, onder andere vanavond op Festiloco dat ik vorig jaar moest cancelen, rijden we morgen met z’n tweetjes naar de Loire naar het mooie Hotel Lion D’Or, dan een paar dagen naar Jorge in Condom en vervolgens terug naar Barcelona. Zo zie je maar: alles komt goed. En geloof me, ik ga er dubbel van genieten!