Dit is een plezant weetje om mee uit te pakken aan hey koffieapparaat of op een familiefeestje dit weekend. Ze zien er misschien niet zo uit, maar net als kersen, abrikozen, pruimen, peren, appels, kweeperen, perziken, aardbeien en bramen behoren de frambozenfamilie. Jawel!
Waarom dan wel? Al deze soorten fruit hebben namelijk bloemen met vijf gelijke bloembladen die rond een centrale kern zijn gerangschikt, net zoals rozen. Ok toegegeven, het is vooral een wist-je-datje, maar misschien wel plezant voor een quiz of om als excuus te gebruiken als je vrouw zegt: jij brengt nu echt nooit eens bloemen mee.
Breng haar een kilo appels mee of stoof haar een peer, en zeg: “sorry, maar de Would Be Chef zegt dat dit rozen zijn. Ik ben eens benieuwd of het gaat pakken…”
Chicken fingers, ook wel chicken tenders of kippenreepjes genoemd, zijn in feite niets meer of minder dan stukjes kipfilet die in langwerpige reepjes worden gesneden en daarna gepaneerd en gebakken of gefrituurd … Lees meer
Zaterdag 26 juli is het officieel Bagel Day. Een goeie reden om dat heerlijke broodje op Would Be Chef eens in de schijnwerpers te zetten. Bagels zijn ronde broodjes met een gaatje in het midden, en ze hebben een bijzondere bereiding: eerst worden ze kort gekookt, daarna gebakken … Lees meer
Er is al heel veel geschreven over de ideale wijn bij kaas. Sommeliers en wijnkenners zijn het opvallend vaak met elkaar eens: witte wijn past in veel gevallen beter bij kaas dan rood … Lees meer
Er zijn van die drankjes waar ik bewust ver van weg blijf. En tequila is er zo eentje. Ik drink al jaren bijna geen sterke drank meer. Geef mij maar een goed glas wijn bij het eten … Lees meer
Ik ben een grote fan van mango. Het is zo’n heerlijke, tropische vrucht die meteen aan zomer, zon en vakantie doet denken. Maar één ding is zeker: om echt lekker te zijn, moet een mango perfect rijp zijn … Lees meer
Wist je dat het op 21 juli, onze Belgische nationale feestdag, óók de Internationale Dag van het Junkfood is? Toeval? Misschien. Maar voor de meeste echte Belgen: een perfecte match … Lees meer
Vandaag is het Fortune Cookie Day, en dat brengt me spontaan terug naar die gezellige etentjes vroeger bij de Chinees. Aan het eind van de maaltijd kreeg je altijd zo’n knapperig koekje met een papiertje erin … Lees meer
Vandaag, 16 juli, is het Internationale Hotdogdag. En wie zegt daar nu nee tegen? De hotdog is één van die guilty pleasures waar je af en toe gewoon met volle goesting van moet genieten … Lees meer