Ik volg Dominique Persoone al lang. Het is niet alleen een geweldige chocolatier, maar ook een supercoole en sympathieke vent. En het feit dat hij, ook op Njam! zo ongegeneerd West-Vlaams blijft spreken, ja, dat maakt hem natuurlijk extra geestig. Ik ben geboren in Brugge, er zit daar een Clubke waar ik van hou, en ik heb veel West-Vlaamse vrienden, jullie begrijpen wat ik bedoel.
Dominique Persoone is ook een echt familieman. Z’n zoon Julius is ook een toffe gast die ik graag volg op Instagram. Een jonge kerel, die eigenlijk goed lijkt op z’n papa, en die dezelfde passie deelt voor lekkere chocolade. Hij creëert vandaag zelf ook de mooiste pralines, en is er even gedreven mee bezig.
En de band tussen vader en zoon is sterk, net als die tussen Dominique en zijn papa Frank Persoone. Want vorige week toonden de drie generaties Persoone fier hun identieke tattoo die ze bij Tattoo Bjorn in Brugge lieten zetten. Mèt de hashtag #familyfirst. Ook Julius heeft dezelfde foto gepost met de ondertitel: “Emotional day, three generations tattoo. Mon nom est personne, my name is nobody.”
Ik vind dat echt mooi. Dat raakt me. Ik heb net zo’n band met m’n papa, maar dan wel op een andere manier. Ik denk niet dat de sympathieke gepensioneerde schooldirecteur die mijn papa Andre is, veel zin heeft in een tattoo, en ik ook niet. Maar we zullen binnenkort nog wel eens een goed glas drinken op onze goede band. Zonder inkt, en zonder pijn. Maar dat neemt niet weg dat ik de foto van Julius, Dominique en Frank fantastisch vind. Respect, gasten!
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer