Family First: chocolatier Dominique Persoone heeft die eed vereeuwigd
Nieuws

Family First: chocolatier Dominique Persoone heeft die eed vereeuwigd

Ik volg Dominique Persoone al lang. Het is niet alleen een geweldige chocolatier, maar ook een supercoole en sympathieke vent. En het feit dat hij, ook op Njam! zo ongegeneerd West-Vlaams blijft spreken, ja, dat maakt hem natuurlijk extra geestig. Ik ben geboren in Brugge, er zit daar een Clubke waar ik van hou, en ik heb veel West-Vlaamse vrienden, jullie begrijpen wat ik bedoel.

Dominique Persoone is ook een echt familieman. Z’n zoon Julius is ook een toffe gast die ik graag volg op Instagram. Een jonge kerel, die eigenlijk goed lijkt op z’n papa, en die dezelfde passie deelt voor lekkere chocolade. Hij creëert vandaag zelf ook de mooiste pralines, en is er even gedreven mee bezig.

En de band tussen vader en zoon is sterk, net als die tussen Dominique en zijn papa Frank Persoone. Want vorige week toonden de drie generaties Persoone fier hun identieke tattoo die ze bij Tattoo Bjorn in Brugge lieten zetten. Mèt de hashtag #familyfirst. Ook Julius heeft dezelfde foto gepost met de ondertitel: “Emotional day, three generations tattoo. Mon nom est personne, my name is nobody.”

Ik vind dat echt mooi. Dat raakt me. Ik heb net zo’n band met m’n papa, maar dan wel op een andere manier. Ik denk niet dat de sympathieke gepensioneerde schooldirecteur die mijn papa Andre is, veel zin heeft in een tattoo, en ik ook niet. Maar we zullen binnenkort nog wel eens een goed glas drinken op onze goede band. Zonder inkt, en zonder pijn. Maar dat neemt niet weg dat ik de foto van Julius, Dominique en Frank fantastisch vind. Respect, gasten!

Family First: chocolatier Dominique Persoone heeft die eed vereeuwigd

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer