Family First: chocolatier Dominique Persoone heeft die eed vereeuwigd
Nieuws

Family First: chocolatier Dominique Persoone heeft die eed vereeuwigd

Ik volg Dominique Persoone al lang. Het is niet alleen een geweldige chocolatier, maar ook een supercoole en sympathieke vent. En het feit dat hij, ook op Njam! zo ongegeneerd West-Vlaams blijft spreken, ja, dat maakt hem natuurlijk extra geestig. Ik ben geboren in Brugge, er zit daar een Clubke waar ik van hou, en ik heb veel West-Vlaamse vrienden, jullie begrijpen wat ik bedoel.

Dominique Persoone is ook een echt familieman. Z’n zoon Julius is ook een toffe gast die ik graag volg op Instagram. Een jonge kerel, die eigenlijk goed lijkt op z’n papa, en die dezelfde passie deelt voor lekkere chocolade. Hij creëert vandaag zelf ook de mooiste pralines, en is er even gedreven mee bezig.

En de band tussen vader en zoon is sterk, net als die tussen Dominique en zijn papa Frank Persoone. Want vorige week toonden de drie generaties Persoone fier hun identieke tattoo die ze bij Tattoo Bjorn in Brugge lieten zetten. Mèt de hashtag #familyfirst. Ook Julius heeft dezelfde foto gepost met de ondertitel: “Emotional day, three generations tattoo. Mon nom est personne, my name is nobody.”

Ik vind dat echt mooi. Dat raakt me. Ik heb net zo’n band met m’n papa, maar dan wel op een andere manier. Ik denk niet dat de sympathieke gepensioneerde schooldirecteur die mijn papa Andre is, veel zin heeft in een tattoo, en ik ook niet. Maar we zullen binnenkort nog wel eens een goed glas drinken op onze goede band. Zonder inkt, en zonder pijn. Maar dat neemt niet weg dat ik de foto van Julius, Dominique en Frank fantastisch vind. Respect, gasten!

Family First: chocolatier Dominique Persoone heeft die eed vereeuwigd

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel1_Nakd_Lotus-33

Wat een zalige wandeltocht met nākd. #advertentie

Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer