Family First: chocolatier Dominique Persoone heeft die eed vereeuwigd

Ik volg Dominique Persoone al lang. Het is niet alleen een geweldige chocolatier, maar ook een supercoole en sympathieke vent. En het feit dat hij, ook op Njam! zo ongegeneerd West-Vlaams blijft spreken, ja, dat maakt hem natuurlijk extra geestig. Ik ben geboren in Brugge, er zit daar een Clubke waar ik van hou, en ik heb veel West-Vlaamse vrienden, jullie begrijpen wat ik bedoel.

Dominique Persoone is ook een echt familieman. Z’n zoon Julius is ook een toffe gast die ik graag volg op Instagram. Een jonge kerel, die eigenlijk goed lijkt op z’n papa, en die dezelfde passie deelt voor lekkere chocolade. Hij creëert vandaag zelf ook de mooiste pralines, en is er even gedreven mee bezig.

En de band tussen vader en zoon is sterk, net als die tussen Dominique en zijn papa Frank Persoone. Want vorige week toonden de drie generaties Persoone fier hun identieke tattoo die ze bij Tattoo Bjorn in Brugge lieten zetten. Mèt de hashtag #familyfirst. Ook Julius heeft dezelfde foto gepost met de ondertitel: “Emotional day, three generations tattoo. Mon nom est personne, my name is nobody.”

Ik vind dat echt mooi. Dat raakt me. Ik heb net zo’n band met m’n papa, maar dan wel op een andere manier. Ik denk niet dat de sympathieke gepensioneerde schooldirecteur die mijn papa Andre is, veel zin heeft in een tattoo, en ik ook niet. Maar we zullen binnenkort nog wel eens een goed glas drinken op onze goede band. Zonder inkt, en zonder pijn. Maar dat neemt niet weg dat ik de foto van Julius, Dominique en Frank fantastisch vind. Respect, gasten!