Family first: weekend weg voor papa en de zonen
Nieuws

Family first: weekend weg voor papa en de zonen

Het is een mooie jaarlijkse traditie: ik trakteer mijn papa in december altijd op een weekendje Barcelona. Mama vliegt niet graag meer, en haar kun je het meeste plezieren met een mooi restaurantbezoek in eigen land, maar papa is een enthousiaste reiziger, dus onze vader-zoon-tripjes vinden we allebei zalig. We gaan dan samen wandelen, leuke bezienswaardigheden bezoeken, we eten goed in mooie restaurants en we kraken wat mooie flesjes. En we kletsen bovenal goed bij. Mijn papa is nog fysiek en mentaal in topconditie, en daar moeten we dus nog jaren proberen van te genieten.

Maar toen ik mijn papa enkele maanden geleden zei: we moeten opnieuw een weekendje in onze agenda’s blokkeren aan het eind van het jaar om er samen op uit te trekken had hij een vraag. Het was z’n grote droom om nog eens met zijn twee zonen op reis te gaan. We zijn met z’n drietjes al eens samen in Barcelona geweest, maar dat is intussen zeker 12 jaar geleden, want ik had toen nog geen flat gekocht in de stad. Arn heeft drie dochters dus zijn dagen zitten altijd goed gevuld, en hij werkt in het onderwijs, dus zomaar even op vrijdagmiddag vertrekken is in feite geen optie voor hem. Maar vandaag is het Wapenstilstand, dus heeft Arn een dagje vrij, dus vanmiddag vertrekken de drie Ornelissen samen naar het mooie Barcelona.

Een blije trotse vader, en twee blije trotse zonen, we gaan er nog al eens van genieten met ons drietjes. Ik hecht ongelofelijk veel waarde aan een warme trouwe en eerlijke familieband, en dus denk ik dat het drie dagen vol mooie verhalen worden. De restaurantjes die we gaan doen zijn stuk voor stuk toppers, we hebben een mooi concertje geboekt morgenmiddag, en er is voldoende Wijn Ornelis in voorraad om er lange gezellige dagen van te maken. Maar ook niet te lang. Want in tegenstelling tot Arn en mezelf is papa geen nachtbraker. Ik weet nog goed dat twaalf jaar geleden we met ons drietjes pas een tafeltje rond 22u hadden bemachtigd in Commerc 24, een restaurant waar we absoluut heen wilden. Het was lekker, maar pas na tien uur beginnen dineren vond papa, de vroege slaper toch wat lastig. Hij viel ergens tussen gang zes en zeven zowat in slaap aan tafel. Dus we gaan nu in 2022 ook niet meer overdrijven met dat soort nachtelijke fratsen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer