Op donderdag feesten, ik vind dat niet evident hoor. Het is de laatste dag van de werkweek en morgenvroeg staat de wekker weer om vier uur. Dus meestal pas ik voor etentjes of partijtjes op donderdagavond. Maar soms breek ik die regel wanneer er echt een zeeeeeer goede reden is. En die is er!
Vandaag is mijn superlieve vriendin en fijne collega Tess veertig geworden. Ze ziet er maximum 29 uit, maar jawel er staat ook een viertje voor bij haar. En die vier gaan we vieren. Tess is ook een grote levensgenieter dus ik weet zeker dat er lekker eten en een goed glas champagne en wijn voorzien is vanavond.
Ik ga het sowieso niet al te laat proberen te maken en zeker niet te diep in het glas kijken. Maar als ik morgenvroeg kleine oogjes heb, je weet waar dat vandaag komt. Het ligt aan het ongetwijfeld heerlijke verjaardagsfeestje van Tess!
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer