Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!
Nieuws

Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!

Ik heb de voorbije weken op m’n Instagram al flink zitten teasen. Je zag me al meermaals passeren met een raar blauw-paars ontploft hoofd. “Heb je een plofkraak gepleegd?” vroeg iemand. En anderen dachten dat ik als supporter van Club Brugge plots het licht had gezien en fan van Anderlecht was geworden. Sommigen vroegen of ik misschien de mascotte van Aalst carnaval werd. En er waren mensen die dachten dat ik binnenkort in een Smurfenfilm mee ga spelen.

Niks van dat alles. Vandaag mag ik het eindelijk aankondigen: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd De gezonde repen puur op basis van fruit en noten en dadels zijn de ideale snack voor tussendoor, of de ideale start van je dag, als snel, maar gezond ontbijt.

Je weet dat ik al jaren gezond probeer te leven. Soms zondig ik eens grondig. Maar sinds ik bijna 40 kilo ben afgevallen, ben ik echt voorzichtig geworden met wat ik wel en niet eet. Op de koop toe start m’n werkdag altijd met een vroege wekker om 04:20. En dan heb ik de gewoonte om mijn fameuze thee met gember en citroen te maken. Ik neem een stuk fruit mee in de wagen. En ik nam ook altijd een graanreep mee. Makkelijk en snel.

Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!
Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!
Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!

Alleen: die graanrepen lijken wel gezond maar zijn dat echt niet altijd. Vaak worden daar suikers aan toegevoegd om alle ingrediënten aan elkaar te lijmen. Dus dan denk je misschien dat je verantwoord aan het ontbijten bent, maar je hebt wel meteen een heleboel toegevoegde suikers binnengespeeld.

Maar op een mooie dag ontdekte ik Nakd. Het toffe is dat deze repen, die oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komen, maar sinds enkele jaren deel uitmaken van de Belgische Lotus Bakeries-groep (jawel, van de heerlijke speculoosjes) echt OK zijn. Ze bevatten namelijk absoluut niks anders dan fruit en noten! Dadels zijn steeds het basisingrediënt, die zorgen er namelijk voor dat de reep kleeft zonder dat er suikers aan toegevoegd moeten worden. Daardoor hoeven ze ook niet gebakken te worden, wat ervoor zorgt dat de voedingswaarde van de ingrediënten bewaard blijft.

Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!
Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!
Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!

Ik ben oprecht fan. Er zijn dan ook zoveel lekkere smaken. Mijn favoriet is de Blueberry Muffin. Maar er zijn ook de Cashew Cookie, Peanut Delight, Carrot Cake, en Cocoa Delight, om er nog maar een paar op te noemen. En er komen er voortdurend bij, dus je kunt geregeld afwisselen. Ik neem zo’n reep als ontbijt, maar het is ook een ideaal tussendoortje om een ongezondere snack te vervangen. En als ik een lange wandeling maak neem ik ook altijd een Nakd reep mee.

Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!
Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!
Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!
Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!

De komende maanden gaan we samen leuke dingen doen. Zo ben ik van plan om het recept van echte lekkere blueberry muffins met jullie te delen. Omdat ik vind dat zondigen moet kunnen. Dus als je m’n muffins op zondag wil maken voor bij de koffie, doen! Je moet niet altijd de calorietjes tellen. Maar het gezonde alternatief van Nakd zet ik er graag naast voor de gezonde hap op alle andere dagen. Ook mijn recept van Cashew Cookies komt er aan. Het wordt ongetwijfeld een spannende en lekkere samenwerking.

Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!

Weet je, ik wil enkel ambassadeur zijn van producten waar ik echt een goed gevoel bij heb en volop wil en kan achter staan. De voorbije jaren was ik al fan van Nakd. En dus vind ik het fijn en plezierig om dat nu met jou te delen, en samen met Nakd plezierige en lekkere recepten èn de gezonde alternatieven aan te bieden.

Binnenkort komt er een toffe wedstrijd aan waarmee je zelf alle repen kan winnen, en ze dus ook één voor één uitproberen. Ik ben nu al benieuwd welke jouw favoriet wordt. Wedden dat je net als ik Mind Blown zal zijn, van deze lekkere en gezonde repen?

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer