Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!

Ik heb de voorbije weken op m’n Instagram al flink zitten teasen. Je zag me al meermaals passeren met een raar blauw-paars ontploft hoofd. “Heb je een plofkraak gepleegd?” vroeg iemand. En anderen dachten dat ik als supporter van Club Brugge plots het licht had gezien en fan van Anderlecht was geworden. Sommigen vroegen of ik misschien de mascotte van Aalst carnaval werd. En er waren mensen die dachten dat ik binnenkort in een Smurfenfilm mee ga spelen.

 

 

Niks van dat alles. Vandaag mag ik het eindelijk aankondigen: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd De gezonde repen puur op basis van fruit en noten en dadels zijn de ideale snack voor tussendoor, of de ideale start van je dag, als snel, maar gezond ontbijt.

Je weet dat ik al jaren gezond probeer te leven. Soms zondig ik eens grondig. Maar sinds ik bijna 40 kilo ben afgevallen, ben ik echt voorzichtig geworden met wat ik wel en niet eet. Op de koop toe start m’n werkdag altijd met een vroege wekker om 04:20. En dan heb ik de gewoonte om mijn fameuze thee met gember en citroen te maken. Ik neem een stuk fruit mee in de wagen. En ik nam ook altijd een graanreep mee. Makkelijk en snel.

Alleen: die graanrepen lijken wel gezond maar zijn dat echt niet altijd. Vaak worden daar suikers aan toegevoegd om alle ingrediënten aan elkaar te lijmen. Dus dan denk je misschien dat je verantwoord aan het ontbijten bent, maar je hebt wel meteen een heleboel toegevoegde suikers binnengespeeld.

Maar op een mooie dag ontdekte ik Nakd. Het toffe is dat deze repen, die oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komen, maar sinds enkele jaren deel uitmaken van de Belgische Lotus Bakeries-groep (jawel, van de heerlijke speculoosjes) echt OK zijn. Ze bevatten namelijk absoluut niks anders dan fruit en noten! Dadels zijn steeds het basisingrediënt, die zorgen er namelijk voor dat de reep kleeft zonder dat er suikers aan toegevoegd moeten worden. Daardoor hoeven ze ook niet gebakken te worden, wat ervoor zorgt dat de voedingswaarde van de ingrediënten bewaard blijft.

Ik ben oprecht fan. Er zijn dan ook zoveel lekkere smaken. Mijn favoriet is de Blueberry Muffin. Maar er zijn ook de Cashew Cookie, Peanut Delight, Carrot Cake, en Cocoa Delight, om er nog maar een paar op te noemen. En er komen er voortdurend bij, dus je kunt geregeld afwisselen. Ik neem zo’n reep als ontbijt, maar het is ook een ideaal tussendoortje om een ongezondere snack te vervangen. En als ik een lange wandeling maak neem ik ook altijd een Nakd reep mee.

De komende maanden gaan we samen leuke dingen doen. Zo ben ik van plan om het recept van echte lekkere blueberry muffins met jullie te delen. Omdat ik vind dat zondigen moet kunnen. Dus als je m’n muffins op zondag wil maken voor bij de koffie, doen! Je moet niet altijd de calorietjes tellen. Maar het gezonde alternatief van Nakd zet ik er graag naast voor de gezonde hap op alle andere dagen. Ook mijn recept van Cashew Cookies komt er aan. Het wordt ongetwijfeld een spannende en lekkere samenwerking.

Weet je, ik wil enkel ambassadeur zijn van producten waar ik echt een goed gevoel bij heb en volop wil en kan achter staan. De voorbije jaren was ik al fan van Nakd. En dus vind ik het fijn en plezierig om dat nu met jou te delen, en samen met Nakd plezierige en lekkere recepten èn de gezonde alternatieven aan te bieden.

Binnenkort komt er een toffe wedstrijd aan waarmee je zelf alle repen kan winnen, en ze dus ook één voor één uitproberen. Ik ben nu al benieuwd welke jouw favoriet wordt. Wedden dat je net als ik Mind Blown zal zijn, van deze lekkere en gezonde repen?