Ik ben heel blij dat ik mijn volgende gast in de Kook Uw Eigen PotCast mag aankondigen. Deze middag heb ik om twee uur een babbel gepland met de chef van het Hof Van Cleve, het enige drie sterrenrestaurant in ons land.
Peter had gisteren nog topoverleg met de collega’s in de horeca en zat gisterenavond in het VTM Nieuws om te praten over de mogelijke opstart van de Belgische restaurants. Daar ga ik het straks over hebben met hem. Maar ik ga ook de vraag stellen hoe hij persoonlijk deze periode ervaart, hoe hij zich bezig weet te houden, en of z’n culinaire tempel in Kruishoutem dit financieel overleven kan.
En Peter gaat een alledaags recept met ons delen, om in ons eigen kot te maken. De PotCast zal in de late namiddag beschikbaar zijn.
De andere Kook In Uw PotCasts met Roger van Damme, Pepe van La Botte, Loïc van VTM, Gert De Mangeleer, Michael Vrijmoed en Sofie Dumont kun je hier nog eens opnieuw beluisteren….
https://joe.be/nieuws/luister-naar-de-kook-uw-eigen-potcast-van-sven
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer