Ik ben heel blij dat ik mijn volgende gast in de Kook Uw Eigen PotCast mag aankondigen. Deze middag heb ik om twee uur een babbel gepland met de chef van het Hof Van Cleve, het enige drie sterrenrestaurant in ons land.
Peter had gisteren nog topoverleg met de collega’s in de horeca en zat gisterenavond in het VTM Nieuws om te praten over de mogelijke opstart van de Belgische restaurants. Daar ga ik het straks over hebben met hem. Maar ik ga ook de vraag stellen hoe hij persoonlijk deze periode ervaart, hoe hij zich bezig weet te houden, en of z’n culinaire tempel in Kruishoutem dit financieel overleven kan.
En Peter gaat een alledaags recept met ons delen, om in ons eigen kot te maken. De PotCast zal in de late namiddag beschikbaar zijn.
De andere Kook In Uw PotCasts met Roger van Damme, Pepe van La Botte, Loïc van VTM, Gert De Mangeleer, Michael Vrijmoed en Sofie Dumont kun je hier nog eens opnieuw beluisteren….
https://joe.be/nieuws/luister-naar-de-kook-uw-eigen-potcast-van-sven
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer