Ik ben heel blij dat ik mijn volgende gast in de Kook Uw Eigen PotCast mag aankondigen. Deze middag heb ik om twee uur een babbel gepland met de chef van het Hof Van Cleve, het enige drie sterrenrestaurant in ons land.
Peter had gisteren nog topoverleg met de collega’s in de horeca en zat gisterenavond in het VTM Nieuws om te praten over de mogelijke opstart van de Belgische restaurants. Daar ga ik het straks over hebben met hem. Maar ik ga ook de vraag stellen hoe hij persoonlijk deze periode ervaart, hoe hij zich bezig weet te houden, en of z’n culinaire tempel in Kruishoutem dit financieel overleven kan.
En Peter gaat een alledaags recept met ons delen, om in ons eigen kot te maken. De PotCast zal in de late namiddag beschikbaar zijn.
De andere Kook In Uw PotCasts met Roger van Damme, Pepe van La Botte, Loïc van VTM, Gert De Mangeleer, Michael Vrijmoed en Sofie Dumont kun je hier nog eens opnieuw beluisteren….
https://joe.be/nieuws/luister-naar-de-kook-uw-eigen-potcast-van-sven
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer