Fijn nieuws! Zo zal je ontbijt vanaf morgen klinken!

De zomervakantie zit er op. Acht weken zonder ochtendshows met Anke is lang. Het was ook een rare zomer. Voor het eerst in jaren zijn we niet voor een maand naar Barcelona vertrokken. Ik ben alleen met de auto eind juni een paar dagen naar ons flatje geweest om wat spullen op te halen en te checken of alles er nog OK was. Dat was het. Meer mocht eigenlijk niet want Barcelona werd alweer snel een oranje en later rode zone. Zonde, maar het zijn rare tijden voor iedereen.

Intussen zijn we we verhuisd naar Lochristi en dat bevalt ons wonderwel. We hebben echt een droomhuis, met een fantastische keuken. Alleen jammer dat we nog niet echt veel etentjes hebben kunnen doen met de gekrompen bubbel, maar het is wel heerlijk om hier te wonen. We zijn ook de buurt echt goed aan het ontdekken. Ik heb m’n favoriete restaurants, viswinkel en bloemenwinkel al gevonden, leuke wandelpaden ook, en Gent is vlakbij. Heerlijk.

Maar nu is de zomervakantie echt over. Vanaf morgen staat de wekker weer om vier uur en vanaf zes uur beginnen we met volle moed in de studio in Vilvoorde aan een nieuw seizoen ochtendradio met Anke Buckinx achter plexiglas. Het wordt sowieso een blij weerzien en “weerhoren” met onze luisteraars. De voorbije weken waren we natuurlijk al bezig met de voorbereiding, en ik kan je wel zeggen, we zijn weer heel veel van plan de komende maanden.

Enkele veranderingen die ik nu al kan verklappen. De belangrijkste: we gaan voortaan vier uur radio maken per dag. In de lockdown hebben we dat al gedaan, en dat is ons aardig bevallen. Daarom gaat onze show voortaan definitief van 6 tot 10 te beluisteren zijn. Tijdens de lockdown gingen we ook op zoek naar een manier om onze luisteraars een extra boost te geven om de dag te starten. Dat werd kwartier plezier, een goede vijftien minuten vrolijke muziek vol energie tussen twintig voor tien en tien. Daar kregen we zoveel fijne reacties op dat we daarmee doorgaan.

Morgen starten we ook met een nieuw maandag-item. Bekende Vlamingen gaan kleine of grote onthullingen doen in “De Biecht” om kwart voor acht, en de eerste die virtueel z’n zonden gaat bekennen is onze goede vriend Kürt Rogiers. En dan nog iets: misschien komen Anke of ik morgen wel bij jou langs, om je coronaproof een welkomstcadeautje te geven.

Je hoort het, de goesting is groot om er weer in te vliegen. Die wekker om 4 uur zal wel wat pijn doen, maar het plezier om jullie weer dagelijks wakker te mogen maken is sowieso groot. En opnieuw in de routine terechtkomen vind ik zelf ook wel een fijne gedachte. Vanaf morgen pak ik het allemaal weer wat anders aan. Wat vroeger gaan slapen, wat lichter eten, minder restaurantjes door de week, en zo weinig mogelijk alcohol drinken, elke middag een kleine siësta en een goede wandeling, en veel water drinken en gezond eten. Het zijn goede voornemens, maar ik weet zeker dat het me zal helpen om fris strak te staan en weer lekker gezond elke ochtend samen met Anke plezierige ochtendshows te maken. Luisteren kan van zes tot tien, elke dag, met om twintig voor tien “Kwartier Plezier”. Tot morgen, hopelijk luister je ook mee!