Fijn nieuws! Zo zal je ontbijt vanaf morgen klinken!
Nieuws

Fijn nieuws! Zo zal je ontbijt vanaf morgen klinken!

De zomervakantie zit er op. Acht weken zonder ochtendshows met Anke is lang. Het was ook een rare zomer. Voor het eerst in jaren zijn we niet voor een maand naar Barcelona vertrokken. Ik ben alleen met de auto eind juni een paar dagen naar ons flatje geweest om wat spullen op te halen en te checken of alles er nog OK was. Dat was het. Meer mocht eigenlijk niet want Barcelona werd alweer snel een oranje en later rode zone. Zonde, maar het zijn rare tijden voor iedereen.

Intussen zijn we we verhuisd naar Lochristi en dat bevalt ons wonderwel. We hebben echt een droomhuis, met een fantastische keuken. Alleen jammer dat we nog niet echt veel etentjes hebben kunnen doen met de gekrompen bubbel, maar het is wel heerlijk om hier te wonen. We zijn ook de buurt echt goed aan het ontdekken. Ik heb m’n favoriete restaurants, viswinkel en bloemenwinkel al gevonden, leuke wandelpaden ook, en Gent is vlakbij. Heerlijk.

Maar nu is de zomervakantie echt over. Vanaf morgen staat de wekker weer om vier uur en vanaf zes uur beginnen we met volle moed in de studio in Vilvoorde aan een nieuw seizoen ochtendradio met Anke Buckinx achter plexiglas. Het wordt sowieso een blij weerzien en “weerhoren” met onze luisteraars. De voorbije weken waren we natuurlijk al bezig met de voorbereiding, en ik kan je wel zeggen, we zijn weer heel veel van plan de komende maanden.

Enkele veranderingen die ik nu al kan verklappen. De belangrijkste: we gaan voortaan vier uur radio maken per dag. In de lockdown hebben we dat al gedaan, en dat is ons aardig bevallen. Daarom gaat onze show voortaan definitief van 6 tot 10 te beluisteren zijn. Tijdens de lockdown gingen we ook op zoek naar een manier om onze luisteraars een extra boost te geven om de dag te starten. Dat werd kwartier plezier, een goede vijftien minuten vrolijke muziek vol energie tussen twintig voor tien en tien. Daar kregen we zoveel fijne reacties op dat we daarmee doorgaan.

Morgen starten we ook met een nieuw maandag-item. Bekende Vlamingen gaan kleine of grote onthullingen doen in “De Biecht” om kwart voor acht, en de eerste die virtueel z’n zonden gaat bekennen is onze goede vriend Kürt Rogiers. En dan nog iets: misschien komen Anke of ik morgen wel bij jou langs, om je coronaproof een welkomstcadeautje te geven.

Je hoort het, de goesting is groot om er weer in te vliegen. Die wekker om 4 uur zal wel wat pijn doen, maar het plezier om jullie weer dagelijks wakker te mogen maken is sowieso groot. En opnieuw in de routine terechtkomen vind ik zelf ook wel een fijne gedachte. Vanaf morgen pak ik het allemaal weer wat anders aan. Wat vroeger gaan slapen, wat lichter eten, minder restaurantjes door de week, en zo weinig mogelijk alcohol drinken, elke middag een kleine siësta en een goede wandeling, en veel water drinken en gezond eten. Het zijn goede voornemens, maar ik weet zeker dat het me zal helpen om fris strak te staan en weer lekker gezond elke ochtend samen met Anke plezierige ochtendshows te maken. Luisteren kan van zes tot tien, elke dag, met om twintig voor tien “Kwartier Plezier”. Tot morgen, hopelijk luister je ook mee!

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer