Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Nieuws

Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer

Het was een stevige schokgolf die door culinair Vlaanderen ging, toen Gert De Mangeleer en z’n compagnon Joachim Boudens vorig jaar aankondigden dat ze zouden stoppen met Hertog Jan. Niet dat ze de eerste toprestaurateurs waren die er mee stopten op hun hoogtepunt, maar de fans waren toch verrast en ontgoocheld. Het duo sprak echter meteen nieuwe ambities uit. Ze wilden de komende jaren nieuwe culinaire verhalen gaan uitrollen, en daarmee misschien nog dichter aansluiten op de tijdsgeest van vandaag.

Eén van die projecten is L.E.S.S. hun culinaire bistroconcept dat al jaren meegaat, maar nu verhuisd is naar de Brugse binnenstad. Ik heb de afgelopen weken geregeld contact gehad met Gert, en ook al hebben Joachim en hij pakken ervaring en een ongelofelijke coolness, toch is de voorbereiding van zo’n nieuw restaurant altijd dik stressen.

Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer

Toch ben ik er ontzettend gerust op. Vorige week was er al een voorproef-sessie met een hele groep culinaire journalisten (ik kon er zelf niet bij zijn, want ik was in Barcelona) en van verschillende onder hen kreeg ik te horen dat het kader, de service, en vooral de gerechten echt indrukwekkend zijn.

Volgens mij is dit “the place to be” voor de komende jaren in Brugge en omstreken. Heel veel succes Gert en Joachim, en team, en tot binnenkort. Trouwens: binnenkort geven wij hier op Would Be Chef een exclusief etentje voor 2 weg in L.E.S.S.!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer