Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Nieuws

Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer

Het was een stevige schokgolf die door culinair Vlaanderen ging, toen Gert De Mangeleer en z’n compagnon Joachim Boudens vorig jaar aankondigden dat ze zouden stoppen met Hertog Jan. Niet dat ze de eerste toprestaurateurs waren die er mee stopten op hun hoogtepunt, maar de fans waren toch verrast en ontgoocheld. Het duo sprak echter meteen nieuwe ambities uit. Ze wilden de komende jaren nieuwe culinaire verhalen gaan uitrollen, en daarmee misschien nog dichter aansluiten op de tijdsgeest van vandaag.

Eén van die projecten is L.E.S.S. hun culinaire bistroconcept dat al jaren meegaat, maar nu verhuisd is naar de Brugse binnenstad. Ik heb de afgelopen weken geregeld contact gehad met Gert, en ook al hebben Joachim en hij pakken ervaring en een ongelofelijke coolness, toch is de voorbereiding van zo’n nieuw restaurant altijd dik stressen.

Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer
Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer

Toch ben ik er ontzettend gerust op. Vorige week was er al een voorproef-sessie met een hele groep culinaire journalisten (ik kon er zelf niet bij zijn, want ik was in Barcelona) en van verschillende onder hen kreeg ik te horen dat het kader, de service, en vooral de gerechten echt indrukwekkend zijn.

Volgens mij is dit “the place to be” voor de komende jaren in Brugge en omstreken. Heel veel succes Gert en Joachim, en team, en tot binnenkort. Trouwens: binnenkort geven wij hier op Would Be Chef een exclusief etentje voor 2 weg in L.E.S.S.!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer