Flinke stressdag voor Gert De Mangeleer

Het was een stevige schokgolf die door culinair Vlaanderen ging, toen Gert De Mangeleer en z’n compagnon Joachim Boudens vorig jaar aankondigden dat ze zouden stoppen met Hertog Jan. Niet dat ze de eerste toprestaurateurs waren die er mee stopten op hun hoogtepunt, maar de fans waren toch verrast en ontgoocheld. Het duo sprak echter meteen nieuwe ambities uit. Ze wilden de komende jaren nieuwe culinaire verhalen gaan uitrollen, en daarmee misschien nog dichter aansluiten op de tijdsgeest van vandaag.

Eén van die projecten is L.E.S.S. hun culinaire bistroconcept dat al jaren meegaat, maar nu verhuisd is naar de Brugse binnenstad. Ik heb de afgelopen weken geregeld contact gehad met Gert, en ook al hebben Joachim en hij pakken ervaring en een ongelofelijke coolness, toch is de voorbereiding van zo’n nieuw restaurant altijd dik stressen.

Toch ben ik er ontzettend gerust op. Vorige week was er al een voorproef-sessie met een hele groep culinaire journalisten (ik kon er zelf niet bij zijn, want ik was in Barcelona) en van verschillende onder hen kreeg ik te horen dat het kader, de service, en vooral de gerechten echt indrukwekkend zijn.

Volgens mij is dit “the place to be” voor de komende jaren in Brugge en omstreken. Heel veel succes Gert en Joachim, en team, en tot binnenkort. Trouwens: binnenkort geven wij hier op Would Be Chef een exclusief etentje voor 2 weg in L.E.S.S.!