In deze corona-tijden wordt er ontzettend veel gekookt, dat merk ik. En dat is fijn nieuws. Heel veel mensen delen op Instagram en Facebook nu hun gerechten. Ik merk dat er vandaag heel creatief wordt gekookt ook. Logisch. Je hebt nu misschien wat meer tijd, dus je kunt wat experimenteren. Je wilt van je momenten thuis ook graag iets leuks maken, voor je gezin en de kinderen. En soms moet je het ook doen met de ingrediënten die je in huis hebt, want je wil tenslotte niet vier keer per week naar de winkels rijden.
Daarom wil ik op zoek gaan naar jullie meest gezellige, spannende, lekkere, originele, klassieke, smaakvolle huis- tuin en keukenrecepten. Stuur ze zo volledig mogelijk door. Dat wil zeggen: de ingrediëntenlijst, de stappen om je gerecht te bereiden, en een mooie, zo duidelijk mogelijke foto. Zet er ook even bij wat je met koken hebt, waarom dat je passie is, of net niet. En een leuke foto van jezelf is ook welkom. En dan deel ik jouw recept, met vermelding van je social media, graag op Would Be Chef, zodat de meer dan 150 000 maandelijkse bezoekers van deze blog jouw kookkunsten ontdekken. Laat maar komen.
Mail alles naar [email protected]
Of via onderstaande link
Would Be Chef is het online culinair platform waarop Sven Ornelis mensen wil inspireren om lekker te koken en te eten. Sven staat open voor samenwerkingen. Hij kan recepten voor jouw producten ontwikkelen of jouw restaurant uitproberen. Heb jij net een nieuw product uit, een boek, of een ander culinair concept dat je aan de bezoekers van de Would Be Chef wil voorstellen … Lees meerPagina
Contact
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer