Frozen Yoghurt zit vol bacteriën en andere (gezonde) ingrediënten
Nieuws

Frozen Yoghurt zit vol bacteriën en andere (gezonde) ingrediënten

Het is vandaag Frozen Yoghurt Day. De super populaire snack wordt vooral in Amerika gevierd, maar de laatste jaren kun je ook bij ons vaker Frozen Yoghurt eten. Yoghurt zelf bestaat al duizenden jaren, maar de bevroren versie dook voor het eerst op in de vroege jaren 70.

Om deze feestdag te vieren serveren we je op Would Be Chef enkele fun en healthy facts over frozen yoghurt. Want ook al bevat frozen yoghurt wel best wat calorieën, het heeft ook redelijk gezonde eigenschappen

1. Frozen Yoghurt zit inderdaad vol bacteriën

Dat is overigens geen slecht nieuws, want het zijn de zogenaamde “goede bacteriën” die je terug kint vinden in Frozen Yoghurt. Ze houden je spijsvertering levendig, en zorgen voor een beter immuunsysteem. Klinkt goed.

2. DIEZELFDE BACTERIËN ZORGEN VOOR EEN FRISSE ADEM

Blijkbaar zorgen die bacterieën, die levende organismen zijn, ook voor een frisse adem. Dus heb je wat last van een stinkbek en je gaat op date: lekker veel Frozen Yoghurt smullen. Wat een fijn excuus.

3. ER ZITTEN VEEL VITAMINEN IN FROZEN YOGHURT

Ja, er zitten opvallend veel goede vitaminen in Frozen Yoghurt: proteine, calcium, vitamin B6, vitamin B12 en riboflavin. Alweer een goed excuus om te smullen.

4. LACTOSE-INTOLERANT? MISSCHIEN VERDRAAG JE FROZEN YOGHURT WEL

Bijzonder: veel frozen yoghurt is ook van schapen- of geitenmelk gemaakt, en zelfs de versie die puur met koemelk is gemaakt kunnen veel mensen die lactose-intolerant zijn blijkbaar beter verdragen dan andere melkproducten.

5. FRozen yoghurt helpt tegen osteoporose

Omdat Frozen Yoghurt veel calcium bevat is het (zoals veel andere zuivelproducten) goed tegen osteoporose. Dus: geniet er maar van, van je potje Frozen Yoghurt, op deze feestdag. Maar besef: alles met mate, en trop is altijd te veel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer