Frozen Yoghurt zit vol bacteriën en andere (gezonde) ingrediënten

Het is vandaag Frozen Yoghurt Day. De super populaire snack wordt vooral in Amerika gevierd, maar de laatste jaren kun je ook bij ons vaker Frozen Yoghurt eten. Yoghurt zelf bestaat al duizenden jaren, maar de bevroren versie dook voor het eerst op in de vroege jaren 70.

Om deze feestdag te vieren serveren we je op Would Be Chef enkele fun en healthy facts over frozen yoghurt. Want ook al bevat frozen yoghurt wel best wat calorieën, het heeft ook redelijk gezonde eigenschappen

1. Frozen Yoghurt zit inderdaad vol bacteriën

Dat is overigens geen slecht nieuws, want het zijn de zogenaamde “goede bacteriën” die je terug kint vinden in Frozen Yoghurt. Ze houden je spijsvertering levendig, en zorgen voor een beter immuunsysteem. Klinkt goed.

2. DIEZELFDE BACTERIËN ZORGEN VOOR EEN FRISSE ADEM

Blijkbaar zorgen die bacterieën, die levende organismen zijn, ook voor een frisse adem. Dus heb je wat last van een stinkbek en je gaat op date: lekker veel Frozen Yoghurt smullen. Wat een fijn excuus.

3. ER ZITTEN VEEL VITAMINEN IN FROZEN YOGHURT

Ja, er zitten opvallend veel goede vitaminen in Frozen Yoghurt: proteine, calcium, vitamin B6, vitamin B12 en riboflavin. Alweer een goed excuus om te smullen.

4. LACTOSE-INTOLERANT? MISSCHIEN VERDRAAG JE FROZEN YOGHURT WEL

Bijzonder: veel frozen yoghurt is ook van schapen- of geitenmelk gemaakt, en zelfs de versie die puur met koemelk is gemaakt kunnen veel mensen die lactose-intolerant zijn blijkbaar beter verdragen dan andere melkproducten.

5. FRozen yoghurt helpt tegen osteoporose

Omdat Frozen Yoghurt veel calcium bevat is het (zoals veel andere zuivelproducten) goed tegen osteoporose. Dus: geniet er maar van, van je potje Frozen Yoghurt, op deze feestdag. Maar besef: alles met mate, en trop is altijd te veel.