Het is vandaag Frozen Yoghurt Day. De super populaire snack wordt vooral in Amerika gevierd, maar de laatste jaren kun je ook bij ons vaker Frozen Yoghurt eten. Yoghurt zelf bestaat al duizenden jaren, maar de bevroren versie dook voor het eerst op in de vroege jaren 70.
Om deze feestdag te vieren serveren we je op Would Be Chef enkele fun en healthy facts over frozen yoghurt. Want ook al bevat frozen yoghurt wel best wat calorieën, het heeft ook redelijk gezonde eigenschappen…
Dat is overigens geen slecht nieuws, want het zijn de zogenaamde “goede bacteriën” die je terug kint vinden in Frozen Yoghurt. Ze houden je spijsvertering levendig, en zorgen voor een beter immuunsysteem. Klinkt goed.
Blijkbaar zorgen die bacterieën, die levende organismen zijn, ook voor een frisse adem. Dus heb je wat last van een stinkbek en je gaat op date: lekker veel Frozen Yoghurt smullen. Wat een fijn excuus.
Ja, er zitten opvallend veel goede vitaminen in Frozen Yoghurt: proteine, calcium, vitamin B6, vitamin B12 en riboflavin. Alweer een goed excuus om te smullen.
Bijzonder: veel frozen yoghurt is ook van schapen- of geitenmelk gemaakt, en zelfs de versie die puur met koemelk is gemaakt kunnen veel mensen die lactose-intolerant zijn blijkbaar beter verdragen dan andere melkproducten.
Omdat Frozen Yoghurt veel calcium bevat is het (zoals veel andere zuivelproducten) goed tegen osteoporose. Dus: geniet er maar van, van je potje Frozen Yoghurt, op deze feestdag. Maar besef: alles met mate, en trop is altijd te veel.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer