Spannend. Exciting. Vanavond mag ik op culinaire uitstap naar New York. En jij kunt mee. Het is legaal, ongevaarlijk, het neemt maar een half uurtje van je tijd in beslag, en het wordt super gezellig. De gids met dienst is Patrick van Rosendaal, de gids met z’n gele truien en jasjes die je ongetwijfeld a eens op TV of op HLN.be hebt gezien. Patrick is een legendarische gids voor vooral Belgen en Nederlanders. Heel veel families, bedrijven, bekende Vlamingen, politici en zelfs leden van de koninklijke familie zijn door hem al eens door zijn lievelingsstad gegidst. Altijd met keiveel bravoure en kennis.
Exact twee jaar geleden, in de paasvakantie, waren we zelf nog eens in New York, een stad waar ik zeker al twintig keer ben geweest. En toch heeft Patrick ons tijdens de tour die hij ons in the Big Apple heeft gegeven kantjes getoond van deze fascinerende stad waar wij het bestaan niet van wisten. En we hebben toen ook uitgebreid gepraat over het culinaire New York. Van de meest gezellige en hippe food markets tot de aller duurste sterrenrestaurants, in New York kun je werkelijk fantastisch eten. Patrick heeft ons veel toffe culinaire tips gegeven, maar was ook super geïnteresseerd in onze favoriete eetadressen in de stad.
De hele paasvakantie nodigt Patrick elke avond een Belg uit om samen op Instagram of op HLN.be een bezoek van een half uurtje te maken aan een plek in New York die voor hem of haar bijzonder is. En vanavond om 20u ben ik te gast. Patrick live vanuit de Big Apple, ik live vanuit Lochristi. Maar samen gaan we een zalige culinaire uitstap maken op één van de topplekken van de stad. Wat en hoe zal je samen met mij live kunnen ontdekken deze avond. Maar we zullen er zeker veel van opsteken, want Patrick is een topper en je zult zelf ook goesting krijgen om zelf ook eens een uitje naar New York te maken. Dus zorg dat je vanavond zeker even virtueel mee komt wandelen en proeven online.
Als je trouwens voor je bedrijf, voor je vereniging, of voor je familie eens een virtuele rondleiding door New York (of op enkele van je favoriete plekken) wil krijgen van Patrick, dat kan altijd. Je kunt hem privé boeken voor zo’n rondleidingen via zijn super boeiende website www.beny.be
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer