Gaan de Walen onze horeca redden?
Nieuws

Gaan de Walen onze horeca redden?

Het blijft bang afwachten voor onze restaurants en cafés. Maanden zijn ze al dicht in de strijd tegen covid, en bij velen staat het water aan de lippen en wordt een faillissement straks bijna onvermijdelijk. Daarom vraagt de horeca om perspectief. Steunmaatregelen die verlengd of versterkt worden. En vooral: een plan. Wanneer kunnen ze, op welke manier, weer open gaan? Voorlopig kan onze overheid dat perspectief nog niet geven.

Maar nu komen er toch steeds steviger signalen uit het Zuiden van ons land. Nadat het overlegcomité, duidelijk onder druk van Wallonië, de kappers de toestemming heeft gegeven om dit weekend weer open te mogen gaan, pleit men in Wallonië nu ook weer voor een (voorzichtige) opening van de restaurants en (eventueel in latere instantie) de cafés.

Volgende week is er weer overleg en wordt er gekeken of er ruimte is voor verdere versoepelingen. Velen onder jullie zullen het nog veel te vroeg vinden, omdat de focus blijft liggen op het openhouden van scholen en bedrijven, maar je weet het maar nooit. Het is geweten dat de Vlaamse liberalen voor de strengere aanpak zijn, en dat is onze minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke ook.

Maar in het verleden kwam de wind wel vaker uit het Zuiden gewaaid. Weet je nog dat een dik jaar geleden de eerste lockdown er kwam nadat Macron er een had afgekondigd in Frankrijk, en onze Waalse landgenoten, die vooral het Franse nieuws volgen, stuurden toen als eerste aan op strenge maatregelen. Zouden de versoepelingen nu ook weer vanuit die richting komen?

Elio Di Rupo heeft in elk geval aangegeven dat hij voor versoepelingen voor de horeca openstaat. In een interview maandag in La Libre Belgique zei hij dat de bevolking nood heeft aan perspectief. We zullen zien of dat er volgende week vrijdag komt. Mag de horeca hopen op goed nieuws binnenkort, of moeten we met z’n allen nog even stevig op de tanden bijten, en nu vooral geen risico’s nemen?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer