Bij het vorige overlegcomité kwam er veel goed nieuws voor de horeca. Niet alleen is het zo dat de terrassen van de restaurants en cafés nu alweer een tijdje open zijn, maar op 9 juni gaat ook de horeca binnen weer open “indien 8 op 10 kwetsbare mensen gevaccineerd zijn. En er is ook een richtdrempel van 500 bezette COVID-bedden op intensieve zorg”.
Het bijzondere is dat de verdere versoepeling van de horeca in Nederland ook gepland is voor diezelfde dag: 9 juni. Maar in Nederland, net zoals bij ons trouwens, evolueren de covid-cijfers behoorlijk positief en wordt er nu blijkbaar overwogen om de horeca enkele dagen vroeger volledig te heropenen, namelijk op 5 juni. De geruchten zijn er volop, en ze worden door de regering niet ontkend . Als de cijfers zo blijven dalen komt er misschien vroeger groen licht.
In Spanje, om maar iets te zeggen, is dat nu al enkele weken het geval: tot 12 uur ’s nachts kun je daar voor een hapje en een drankje met vrienden naar de horeca, ook binnen. Terwijl het daar sowieso al beter weer is. Iets wat je van onze lente niet echt kunt zeggen. Wat een pech heeft de horeca zeg, met zo’n rot voorjaar. En wij als klanten natuurlijk ook. Terrassen doen is fijn, maar als je stoel bijna wegspoelt en de parasol bijna wegwaait is dat toch een tikje minder gezellig.
Zou onze overheid overwegen om de horeca, net als in Nederland, een half weekje vroeger te openen. Maximum 500 mensen op intensieve zorgen, dat lijkt sneller haalbaar, en als ik de cijfers mag geloven gaat het tegenwoordig zeer snel met de vaccinaties. Als je drempelwaarden niet haalt dan is uitstel verstaanbaar, maar als je ze sneller haalt dan verwacht, durf je dan ook sneller versoepelen? We leven in hoop. Misschien gaat de horeca wel sneller open binnen dan dat de zomer mèt volle zon en fijne temperaturen eraan komt?
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer