Gaat de horeca (binnen) dan toch vroeger open?
Nieuws

Gaat de horeca (binnen) dan toch vroeger open?

Bij het vorige overlegcomité kwam er veel goed nieuws voor de horeca. Niet alleen is het zo dat de terrassen van de restaurants en cafés nu alweer een tijdje open zijn, maar op 9 juni gaat ook de horeca binnen weer open “indien 8 op 10 kwetsbare mensen gevaccineerd zijn. En er is ook een richtdrempel van 500 bezette COVID-bedden op intensieve zorg”.

Het bijzondere is dat de verdere versoepeling van de horeca in Nederland ook gepland is voor diezelfde dag: 9 juni. Maar in Nederland, net zoals bij ons trouwens, evolueren de covid-cijfers behoorlijk positief en wordt er nu blijkbaar overwogen om de horeca enkele dagen vroeger volledig te heropenen, namelijk op 5 juni. De geruchten zijn er volop, en ze worden door de regering niet ontkend . Als de cijfers zo blijven dalen komt er misschien vroeger groen licht.

In Spanje, om maar iets te zeggen, is dat nu al enkele weken het geval: tot 12 uur ‘s nachts kun je daar voor een hapje en een drankje met vrienden naar de horeca, ook binnen. Terwijl het daar sowieso al beter weer is. Iets wat je van onze lente niet echt kunt zeggen. Wat een pech heeft de horeca zeg, met zo’n rot voorjaar. En wij als klanten natuurlijk ook. Terrassen doen is fijn, maar als je stoel bijna wegspoelt en de parasol bijna wegwaait is dat toch een tikje minder gezellig.

Zou onze overheid overwegen om de horeca, net als in Nederland, een half weekje vroeger te openen. Maximum 500 mensen op intensieve zorgen, dat lijkt sneller haalbaar, en als ik de cijfers mag geloven gaat het tegenwoordig zeer snel met de vaccinaties. Als je drempelwaarden niet haalt dan is uitstel verstaanbaar, maar als je ze sneller haalt dan verwacht, durf je dan ook sneller versoepelen? We leven in hoop. Misschien gaat de horeca wel sneller open binnen dan dat de zomer mèt volle zon en fijne temperaturen eraan komt?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer