Bij het vorige overlegcomité kwam er veel goed nieuws voor de horeca. Niet alleen is het zo dat de terrassen van de restaurants en cafés nu alweer een tijdje open zijn, maar op 9 juni gaat ook de horeca binnen weer open “indien 8 op 10 kwetsbare mensen gevaccineerd zijn. En er is ook een richtdrempel van 500 bezette COVID-bedden op intensieve zorg”.
Het bijzondere is dat de verdere versoepeling van de horeca in Nederland ook gepland is voor diezelfde dag: 9 juni. Maar in Nederland, net zoals bij ons trouwens, evolueren de covid-cijfers behoorlijk positief en wordt er nu blijkbaar overwogen om de horeca enkele dagen vroeger volledig te heropenen, namelijk op 5 juni. De geruchten zijn er volop, en ze worden door de regering niet ontkend . Als de cijfers zo blijven dalen komt er misschien vroeger groen licht.
In Spanje, om maar iets te zeggen, is dat nu al enkele weken het geval: tot 12 uur ’s nachts kun je daar voor een hapje en een drankje met vrienden naar de horeca, ook binnen. Terwijl het daar sowieso al beter weer is. Iets wat je van onze lente niet echt kunt zeggen. Wat een pech heeft de horeca zeg, met zo’n rot voorjaar. En wij als klanten natuurlijk ook. Terrassen doen is fijn, maar als je stoel bijna wegspoelt en de parasol bijna wegwaait is dat toch een tikje minder gezellig.
Zou onze overheid overwegen om de horeca, net als in Nederland, een half weekje vroeger te openen. Maximum 500 mensen op intensieve zorgen, dat lijkt sneller haalbaar, en als ik de cijfers mag geloven gaat het tegenwoordig zeer snel met de vaccinaties. Als je drempelwaarden niet haalt dan is uitstel verstaanbaar, maar als je ze sneller haalt dan verwacht, durf je dan ook sneller versoepelen? We leven in hoop. Misschien gaat de horeca wel sneller open binnen dan dat de zomer mèt volle zon en fijne temperaturen eraan komt?
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer